Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

«Επικές» ατάκες Ξεκαλάκη στην Πρέβεζα για Κυβέρνηση… αλά Χόνεκερ, ενδεχόμενο εκλογών, Μητσοτάκη, Καμμένο και το τοπικό ψηφοδέλτιο – Αποχώρησε η ΠΑΣΠ (pics)



Στην Πρέβεζα βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, στο πλαίσιο των συναντήσεων που κάνει σε όλη την Ελλάδα για τη δημιουργία περιφερειακών συντονιστικών οργάνων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προειδοποιώντας μάλιστα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Σύντροφοι, μπορεί να έχουμε άμεσα εκλογές…».
Κάλεσε μάλιστα όλους τους παριστάμενους να βρεθούν στα Λιθαρίτσια, στα Ιωάννινα, όπου θα υπάρξει η «ζύμωση» για την περιοχή της Ηπείρου.
IMG 0399
Θέλησε να δώσει τον τόνο… επιστροφή στα παλιά για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει σε πρότυπα του 1981 και θα οργανωθεί μέσα από ομάδες πρωτοβουλίας.
Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση που οργανώθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, ο κ. Ξεκαλάκης συναντήθηκε με 20 περίπου νεολαίους της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πρέβεζας, που τον ενημέρωσαν ότι δεν κλήθηκαν στη συνάντηση και αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ θέλησε να υποβαθμίσει το γεγονός, αναφέροντας ότι θα συναντηθεί μαζί τους αργότερα, καθώς προέκυψε παρεξήγηση λόγω κακής συνεννόησης.
IMG 0401
«Η Πρέβεζα ήταν μία περιοχή που την Κυριακή το βράδυ των εκλογών, πριν την κατάθεση των υποψηφιοτήτων πήγε να μου προκαλέσει εγκεφαλικά. Γενικότερα βλέπω ότι δεν υπάρχει ένας καλός συντονισμός…», είπε αρχικά ο κ. Ξεκαλάκης, αναφερόμενος στο πολιτικό παρασκήνιο σχετικά με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου στο Ν. Πρέβεζας και πρόσθεσε: «Είναι πλέον και στο δικό μας χέρι, το ΠΑΣΟΚ από κόμμα σαλονιού που είχε καταντήσει, να γίνει και πάλι κίνημα λαού. Και είναι σημαντικό αυτό αν αναλογιστεί κάποιος ότι την τελευταία πενταετία, ζήσαμε τα πάντα. Ζήσαμε το ζενίθ του 48% το 2009, με τη δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά από τη ΝΔ, από το 1981. Φτάσαμε στο ναδίρ του 4,7% πριν από ένα χρόνο όταν φτάσαμε κοντά στον κοινοβουλευτικό αφανισμό».
Έστρεψε τα «βέλη» του και στην περίοδο Καραμανλή τονίζοντας: «Όλα αυτά που περνά η ελληνική κοινωνία είναι απόρροια της άθλιας διακυβέρνησης του κου Καραμανλή. Αυτή είναι, που θεωρούμε πως μας έβαλε στο δρόμο των μνημονίων. Αν όμως σταθούμε σε αυτό και δε δούμε τα λάθη που κάναμε εμείς δε θα καταφέρουμε τίποτα. Και η πραγματικότητα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε από τις παραδοσιακές δυνάμεις που το στήριζαν.
Αυτός είναι ο κύριος λόγος που ο λαός μας γύρισε την πλάτη. Προσωρινά θέλω να πιστεύω» και επισήμανε: «Η δικαίωση του ΠΑΣΟΚ δε θα έρθει από τα πεπραγμένα του, θα έρθει από τα μελλούμενα».
IMG 0402
Πραγματοποίησε «επίθεση» στην Κυβέρνηση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Η Κυβέρνηση αυτή έχει ξεκάθαρο στόχο. Οδεύει στα βήματα αλλοτινών κυβερνήσεων ανατολικών καθεστώτων. Την παρομοιάζω με μία κυβέρνηση που εμπνέεται από το Χόνεκερ στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Και αυτό μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί, σε ότι αφορά το βόλεμα των κομματικών παραγόντων. Ακόμη και προχθές στο Κοινοβούλιο, προσπάθησαν να αλλάξουν τη διαδικασία με την οποία θα επιλέγονται οι γενικοί διευθυντές, για να βάλουν πάλι τους ‘’ημετέρους’’.
Επιχειρούν τη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης και αυτό θα επακολουθήσει και στις ραδιοφωνικές συχνότητες και το διαδίκτυο. Κάτι πρωτόγνωρο για ένα ευνομούμενο ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος. Και βέβαια προσπαθούν να δημιουργήσουν μία νέα elite, στο οικονομικό γίγνεσθαι» και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε κανένα εκδικητικό σύνδρομο. Εμείς από το καλοκαίρι, μέσω της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, ζητούσαμε να υπάρχει μία συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και να πάμε ως ένα ενιαίο μέτωπο στην Ευρώπη να διαπραγματευθούμε. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συνδιαλέγεται –και με αυτούς ταιριάζει κατά τη γνώμη μου- και να συνδιαμορφώνει προτάσεις με τον κ. Καμμένο και τα φασιστοειδή που εκπροσωπεί…
Δεν έχουμε καμία διάθεση να συνδιαλλαγούμε και να στηρίξουμε επιλογές του κου Τσίπρα και της παρέας του, καθώς εμείς ερχόμαστε να προτάξουμε την αναγκαιότητα για πρόοδο και δημιουργία του κοινωνικού συνόλου.
Κι επειδή εδώ και καιρό δημοσκοπικά το… παραμύθι Τσίπρα φαινόταν ότι ξέφτιζε, το σύστημα βρήκε τον καινούριο του μύθο στο πρόσωπο ενός Μητσοτάκη…».
IMG 0403
Για το νέο Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Ξεκαλάκης είπε με νόημα: «Να θυμίσω ότι είναι γόνος Μητσοτάκη…» και αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Siemens στην… ειδική σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά και τις θέσεις του ως Υπουργός.
Ακολούθησε έντονη συζήτηση με τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που παραβρέθηκαν, για λάθη του παρελθόντος, για γεγονότα που προκάλεσαν ρήξεις μεταξύ των μελών του Κινήματος, ενώ βγήκαν και συμπεράσματα για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την ανασυγκρότηση του χώρου.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!