Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Συζήτηση για τη ΚΔΑΠ Φιλιππιάδας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού

Η Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΗΖΗ, κα Γεωργία Ξώνα


Σε προηγούμενη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζηρού, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιάννος ζήτησε να μπει το ζήτημα προς συζήτηση ως προ ημερησίας διάταξης το θέμα του ΚΔΑΠ και ο θόρυβος με τα ασφαλιστικά μέτρα και τις καταγγελίες.
Η Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΗΖΗ, κα Γεωργία Ξώνα παίρνοντας τον λόγο  ανέφερε:
«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε τα ΚΔΑΠ Φιλιππιάδας με συλλογικές προσπάθειες. Ο διαγωνισμός ο πρώτος έγινε με βάση τις εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών, ακολούθησαν ενστάσεις γιατί κάποιοι θεώρησαν ότι αδικήθηκαν και στην πορεία ο ΑΣΕΠ ακύρωσε το διαγωνισμό. Στη συνέχεια επαναλάβαμε το διαγωνισμό, χωρίς να έχουμε την έγκριση του ΑΣΕΠ, γιατί δεν παρενέβαινε, δεν ήταν δική του αρμοδιότητα και είπαν ότι μπορούμε να κάνουμε το διαγωνισμό, σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια.
Στον πρώτο διαγωνισμό υπήρχαν 97 συμμετοχές για 3 θέσεις εργασίας. Στο δεύτερο 34 συμμετοχές για τις ίδιες θέσεις. Όλο αυτό το διάστημα από Σεπτέμβριο μέχρι και Δεκέμβριο δεχόμαστε συνέχεια από συγκεκριμένα πρόσωπα που είχαν αποτύχει στον πρώτο διαγωνισμό, επικριτικά σχόλια άδικα και ψευδή –κατά την άποψή μας- μέχρι σημείου που δημιουργήθηκε πρόβλημα στα παιδιά. Άλλα έκλαιγαν, οι γονείς ανησυχούσαν και οι εργαζόμενοι, που στο ενδιάμεσο απολύθηκαν είχαν ανησυχία.
Με ομόφωνη απόφαση της Κοινωφελούς προβήκαμε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, που διέδιδαν αυτά τα σχόλια ηλεκτρονικά. Καταφύγαμε σε αυτό για να προστατεύσουμε το ΚΔΑΠ».
Ο Γιώργος Γιάννος  στην τοποθέτησή του  υποστήριξε: «Δεν εκφράζω σίγουρα καμία ένσταση για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ, η οποία είναι πάρα πολύ χρήσιμη. Η ένστασή μου είναι συγκεκριμένη. Δε θεωρώ ότι η Κοινωφελής, μία επιχείρηση του Δήμου, μπορεί να στρέφεται δικαστικά εναντίον άνεργων ή νέων ανθρώπων με πτυχία, που αναγκάζονται και φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτούς πρέπει να τους αγκαλιάζουμε.
Αν τυχόν ξεφεύγουν κάπου δε θα τους κυνηγήσουμε δικαστικά. Αυτή είναι η μεγάλη μου αντίρρηση και με θίγει κι εμένα προσωπικά ως μέλος της οικογένειας του Δήμου. Και βεβαίως έχω αντίρρηση για το γεγονός ότι κινηθήκαμε δικαστικά εναντίον του ΧΡ.Ε., ο οποίος έχει ένα blog που προβάλλει την περιοχή μας. Ήταν απαράδεκτο να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον αυτού του ανθρώπου, όπως και εναντίον του Δημήτρη Κολιού, ο οποίος έχει γράψει ένα βιβλίο για τη Φιλιππιάδα, έχει δύο μεταπτυχιακά, έχει ένα διδακτορικό. Μπορεί να έκανε υπερβολές, αλλά τα ασφαλιστικά μέτρα είναι απαράδεκτα»
Ο Μενέλας Γείτονας  τοποθετήθηκε :  «Έχει ευθύνη το ΔΣ της Κοινωφελούς για το διαγωνισμό; Ζητάτε από το blog να μην αναρτά ό,τι έχει σχέση με το ΚΔΑΠ. Δηλαδή αν βγάλει μία ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση δεν μπορεί να την αναρτήσει;
Πώς αποδεικνύεται ότι έχει πληγεί το κύρος του θεσμού; Με το σου είπα, μου είπες; Έχουν αποχωρήσει παιδιά;
Τι δουλειά κάνει η Πρόεδρος έξω από την Κοινωφελή;
Το μέγεθος της ηθικής βλάβης του θεσμού είναι τόσο μεγάλο;», για να προκαλέσει τη… θυμωμένη απάντηση της κας Ξώνα:
«Τα μέλη του ΔΣ δεν έχουν καμία ευθύνη. Ενεργήσαμε σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου. Σύμφωνα με τους νόμους που αναφέρονταν στο έγγραφο, παρουσία δικηγόρου.
Να απαντήσω στον κ. Γείτονα. Κάνω πολύ καλύτερη δουλειά από ότι εκείνος».
Ο κ. Γιάννος συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε πάρει απάντηση. Δηλαδή μας πειράζει το δημοσίευμα για το ΚΔΑΠ και όχι όσα γράφονται για τα σφαγεία, που μας θίγουν όλους;»
Ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής επισήμανε με τη σειρά του: «Η κατάληξη με το ΚΔΑΠ είναι ότι αντί να εισπράξουμε τα ‘’μπράβο’’, εισπράττουμε γκρίνια. Κι αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι. Υπάρχουν κάποια θέματα λεπτά. Στέλνουμε έγγραφα στον ΑΣΕΠ, γίνονται επικοινωνίες και ο ΑΣΕΠ απαντά ότι εμείς δεν έχουμε ευθύνη με αυτούς τους διαγωνισμούς. Δεν είναι δική μας δουλειά.
Η προκήρυξη επιστρέφει επικυρωμένη από το Υπουργείο Εσωτερικών και οι άνθρωποι πάνε για δουλειά στο ΚΔΑΠ. Έγιναν ενστάσεις και για ασήμαντους λόγους ο ΑΣΕΠ βγάζει άκυρο το διαγωνισμό. Κατά τη γνώμη μας –λέει- εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα, αλλά ο διαγωνισμός δεν είναι σύμφωνος με το ΑΣΕΠ. Καινούριος διαγωνισμός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα παιδάκια.
Βγαίνει πάλι ο διαγωνισμός, πάλι τα ίδια…
Ο Δήμος πρέπει να προστατευτεί όμως. Είναι κάποια άτομα που κατά την άποψή μου λειτουργούν για προσωπικό τους συμφέρον. Εφόσον δεν επιλέγονται αρχίζουν και κατακεραυνώνουν.
Για τα ασφαλιστικά μέτρα… Φυσικά και δεν είναι ευχάριστο, αλλά τα μέλη της Κοινωφελούς δεν είναι όλα πολιτικά πρόσωπα. Εγώ για παράδειγμα είμαι έτοιμος να δεχθώ πόλεμο και να ακούσω και ψέματα…
Κατά την άποψή μου ήταν ένα μέσο πίεσης για να σταματήσει ο αποπροσανατολισμός. Αντί να ασχολούμαστε με τη βελτίωση των υπηρεσιών του ΚΔΑΠ, ασχολούμασταν με τις ενστάσεις. Για εμένα ασήμαντα πράγματα. Αναφορικά με το blog νομίζω ότι πρέπει να το επανεξετάσει η Κοινωφελής…».
Ο κ. Γείτονας πήρε το λόγο και ανέφερε: «Έχω κατεβάσει προκηρύξεις από διάφορους Δήμους. Καμία δεν ήταν στη λογική που ήταν αυτή της Κοινωφελούς. Στηρίζω το ΚΔΑΠ περισσότερο από ότι το στηρίζει η διοίκηση της Κοινωφελούς. Έχω μία ένσταση όμως για τους τίτλους, τα πανεπιστημιακά προσόντα.
Το ΚΔΑΠ θέλει συγκεκριμένες ειδικότητες. Μην τολμήσει κάποιος να πει ότι τα βάζω με τους εργαζόμενους και το ΚΔΑΠ.
Πάμε στον ΑΣΕΠ. Ο ΑΣΕΠ λέει: Έγινε εσφαλμένη εφαρμογή του κριτηρίου της εντοπιότητας. Δεν καθορίστηκαν τα κριτήρια μοριοδότησης των υποψηφίων. Αντιθέτως και μη νομίμως τα κριτήρια αυτά καθορίστηκαν εκ των υστέρων και στάλθηκαν στην επιτροπή αξιολόγησης κτλ.
Δεν έχω προσωπικά με κανέναν. Μία ευθύνη έχει η παράταξη του κου Γιολδάση. Να είμαστε προσεκτικοί και στους άνεργους να μην κάνουμε εμπόριο ελπίδας. Ένας πολίτης που θεωρείται ότι αδικείται από το κράτος θα ζητήσουμε να του κάνουμε και δημόσια βουρδουλιές;».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!