Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Κυπελλούχος ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ο Εθνικός Φιλιππιάδας

ethnikos-filippiadas
Τη σκυτάλη από τον Kυπελλούχο του 2015 Θρίαμβο Λούρο, πήρε ο Εθνικός Φιλιππιάδας ο οποίος σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα το οποίο κράτησε την αγωνία των θεατών μέχρι το τέλος, λύγισε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι (7-6) (0-0 στην κανονική διάρκεια, 1-1 στο ημίωρο της παράτασης) τον αξιόμαχο Τηλυκράτη Λευκάδας κατακτώντας μετά από τρία χρόνια το κύπελλο.
Τρία χρόνια έπρεπε να περάσουν (2012-13), όπου νίκησε και πάλι στα πέναλτι τον Οδυσσέα Νυδρίου, για να γευτεί το νέκταρ μιας μεγάλη επιτυχίας.  Ο Εθνικός Φιλιππιάδας επιδεικνύοντας ψυχή και καρδιά, κατάφερε και ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 και στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι επικράτησε με 7-6 του αξιόμαχου και ιδιαίτερα ποιοτικού Τηλυκράτη Λευκάδας, κατακτώντας για 6η φορά τον τίτλο του Κυπελλούχου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. 
Τηλυκράτης Λευκάδας (Άγγελος Μπέκας): Σκιαδάς, Σκαμνέλος, Μπουρδούβαλης (113΄Γεωργάκης Γ.), Καταγής Λ., Ιασωνίδης, Καταγής Σ., Περιστέρης (60΄Ορφανός), Κτενάς, Σιδέρης, Καταγής Γ., Μακρυγιάννης (80΄Γεωργάκης Ι.).πελλο της ΕΠΣ Πρέβεζας- Λευκάδας για τη σεζόν 2015-16

Ρεπορτάζ: Χρήστος Λεμονιάς
Σε ένα παιχνίδι το οποίο στην μεγαλύτερη διάρκεια του στηρίχθηκε περισσότερο στη δύναμη και το πάθος ελέω του βαρύ αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου της Πρέβεζας «Αθανασία Τσουμελέκα», παρά στην τεχνική, -εξ΄ου και οι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ευκαιρίες-  ο Εθνικός βγήκε τελικά νικητής στην αγωνιστική… σκακιέρα, παρότι βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης. Από την άλλη ο Τηλυκράτης Λευκάδας, μπήκε με αποφασιστικότητα και διάθεση στην αναμέτρηση, δεν «μάσησε» σε κανένα σημείο του ματς, παρότι τις δύο ομάδες τις χωρίζει μια κατηγορία ολόκληρη (Εθνικός Φιλιππιάδας Γ΄Εθνική – Τηλυκράτης Α΄ Ερασιτεχνική) και ευτύχησε να προηγηθεί πρώτος στο ματς με πλασέ του Ορφανού στο 94΄.
Η Φιλιππιάδα από την πλευρά της έκανε την δική της αντεπίθεση. Βλέποντας τον χρόνο να κυλάει, επιστράτευσε όλα της τα «όπλα» και με μπροστάρη τον πολύπειρο Γήτα, κατάφερε στο 109΄ και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά του Άτσκα, οδηγώντας το παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι.
Ακολούθησαν τα πέναλτι στα οποία οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, όμως ο Εθνικός Φιλιππιάδας στάθηκε πιο ψύχραιμος  και ο Δημουλάς διαμόρφωσε το 7-6, με τον Μπαντή να αποκρούει στο αμέσως επόμενο λεπτό το πέναλτι του Σκαμνέλου και τους Φιλιππιαδιώτες να πανηγυρίζουν τη νίκη και να σηκώνουν λίγα λεπτά αργότερα το τρόπαιο στον ουρανό της Πρέβεζας.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Εθνικός Φιλιππιάδας (Ηλίας Μαγκάκης): Μπαντής, Χρηστογιάννης, Διαμαντόπουλος, Δημουλάς, Κόμνος, Λέντζος, Κολιάκης (46΄Παπαβασιλείου), Μαζιώτης (83΄Άτσκα), Μάλιος, Γήτας, Λάππας (46΄Παπαρούνας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!