Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

O Ημικόμβος Αμμοτόπου δίνεται σε κυκλοφορία σήμερα !



Παρόλο που ο κόμβος Αμμοτόπου δόθηκε στην κυκλοφορία τα χρονικά περιθώρια στενεύουν υπερβολικά ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν έντονα, χωρίς προς το παρόν να φαίνεται διέξοδο.
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στο βόρειο τμήμα της Ιόνιας, από τη Σκλίβανη μέχρι την Πεδινή, όπου τα έργα δεν προχωρούν κι όχι βέβαια με ευθύνη του παραχωρησιούχου.
Τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις αλλά και με τις αρχαιολογικές έρευνες παραμένουν, χωρίς το κράτος να μπορεί να δώσει, προς το παρόν, οριστικές κι αποτελεσματικές λύσεις.
ionia ggimonotopu
Με βάση λοιπόν τους ρυθμούς υλοποίησης που καταγράφονται αυτούς τους μήνες, η ολοκλήρωση τον Μάρτιο του 2017, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη, έως απίθανη.
Φυσικά δεν γίνεται λόγος για ολοκλήρωση της σήραγγας στην Κλόκοβα, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ιόνιας Οδού. Άλλωστε ήταν γνωστό, σχεδόν εξ αρχής, ότι το συγκεκριμένο τμήμα θα είναι το τελευταίο που θα δοθεί στην κυκλοφορία.
Στον άξονα Κεντρικής Ελλάδος, γνωστό ως Ε65, ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για το βόρειο τμήμα του, τη σύνδεση δηλαδή με την Εγνατία Οδό..
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημα καθώς κινδυνεύει να μείνει ένας δρόμος, χωρίς αρχή και τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!