Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ο Σύλλογος Γυναικών Θεσπρωτικού και οι εκδόσεις Εντύπωσις διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ της Κατερίνας Ντάση


                Ημέρα Τετάρτη 20 Απριλίου  και ώρα  19.30

Η μυθοπλασία του βιβλίου εξελίσσεται στην περιοχή μιας παράξενης κοιλάδας με όνομα "Εθελουσία", όπου ο ποταμός "Αχέροντας" τη χώριζε σε δύο χώρες: αυτή της Θλίψης και αυτή της Ζωής. Ο μικρός πρωταγωνιστής "Εθελοντής" σε μία από τις βόλτες του στον ποταμό, συναντά ένα κορίτσι, που το έλεγαν "Αμηχανία".

Το βιβλίο δίνει το πραγματικό νόημα στην έννοια του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευθύνης, κατακρημνίζοντας τα επικρατούντα πρότυπα/ταυτίσεις του εθελοντισμού με μεγάλες κοινωνικές (ή μάλλον εμπορικές) εκδηλώσεις, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Εδώ προβάλλεται η ουσία του εθελοντισμού που αφορά την απόρριψη του ατομισμού  και την ταύτιση της ατομικής ύπαρξης με την κοινωνική. Αυτό δηλαδή που στις παλαιότερες γενιές στα χωριά, θεωρούσαν δεδομένο ότι όλοι μαζί θα έχτιζαν την εκκλησία ή το σχολείο, όπου το "μου" χάνεται μέσα στο "μας". Που στις μέρες σημαίνει ότι ξεπερνώ νομικά και τεχνικά προβλήματα (λάθρο/μετανάστες/πρόσφυγες) και κοιτώ την ουσία, τις αιτίες, τα αποτελέσματα και τις δράσεις μου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!