Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Άριστα με τόνο πήραν τα Σχολεία του Δήμου που συμμετείχαν στη δράση «Let’s do it Greece- Σχολική εβδομάδα εθελοντισμού».

Εμφάνιση 1o Gel Filippiadas.jpg
Την Κυριακή η κορύφωση των εκδηλώσεων με δράσεις καθαρισμού σε όλο τον Δήμο. 

Πλούσιες, όσο και εντυπωσιακές ήταν οι δράσεις που οργάνωσαν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Ζηρού στο πλαίσιο της εγκεκριμένης από το Υπουργείο Παιδείας δράσης «Let’s do it Greece- Σχολική εβδομάδα εθελοντισμού».
Στη δράση, της οποίας τον συντονισμό είχε ο Δήμος Ζηρού, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και Δ/ντές των Σχολείων, συμμετείχαν οι μαθητές των Σχολείων του Δήμου με εικαστικές δημιουργίες (γκράφιτι), καλλωπισμό και καθαριότητα αύλειων και προαύλειων χώρων, πλατειών, δρόμων και γηπέδων. 
Πιο συγκεκριμένα Σχολεία του Δήμου Ζηρού πραγματοποίησαν τις εξής δράσεις: 
ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας:
 
Βαψίματα στον αύλειο χώρο, (περίφραξη και γραμμές αθλητικών χώρων),  γκράφιτι με θέμα την ανακύκλωση, καθαρισμό, σκάψιμο και φύτεμα λουλουδιών.

 
Λύκειο Φιλιππιάδας:
Βαψίματα στον αύλειο χώρο, γκράφιτι με θέμα την ανακύκλωση, κλαδέματα, δεντροφύτευση, καθαρισμό της αυλής κ.ά. Επίσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για συζητήσεις για την συγκεκριμένη δράση από εκπαιδευτικούς και μαθητές και έγιναν προτάσεις για τον εξωραϊσμό του Σχολείου.

1 & 2ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας:
Καθαρισμό αυλής, δεντροφύτευση.

Γυμνάσιο – Λύκειο Θεσπρωτικού:
Κλάδεμα δέντρων, καθαρισμό αυλής του κτιριακού συγκροτήματος και καθαρισμό του γηπέδου Θεσπρωτικού.

 

1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας:
Βάψιμο εισόδου, εξεδρών, καθαρισμό και βάψιμο πλατείας των πελαργών, γκράφιτι με πελαργούς, χελιδόνια και άλλα θέματα από τη φύση, φύτευση λουλουδιών κ.ά.

2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας:
Καθαρισμό της παραλίμνιας περιοχής της λίμνης Ζηρού.

3ο Δημοτικό Φιλιππιάδας:
Καθαρισμό αύλειου και προαύλειου χώρου. 

Δημοτικό Γοργομύλου:
Καθαρισμός πλατείας του χωριού, αύλειου χώρου, κεντρικών και παραπλήσιων δρόμων.

Υπογραμμίζεται ότι η δράση Let’s do it Greece, στην οποία συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος ο Δήμος Ζηρού, έχει ως μοναδικό στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, και δίνει το σύνθημα της συνεργασίας μεταξύ συλλόγων, φορέων και πολιτών και της κινητοποίησης όλων για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον.


Η σκυτάλη στους ενήλικες

Τη σκυτάλη των δράσεων αναλαμβάνουν την Κυριακή 17 Απριλίου οι ενήλικες εθελοντές του Δήμου για να πραγματοποιήσουν τις δράσεις που έχουν προγραμματίσει. Για την Φιλιππιάδα το ραντεβού των εθελοντών είναι στις 10 το πρωί στον χώρο του Δημαρχείου (Πλατεία Γεννηματά), στο Θεσπρωτικό στις 10.30 π.μ. στο δημοτικό κατάστημα, ενώ για τις Τοπικές Κοινότητες έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση των κατοίκων από τους οργανωτές.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν σακούλες, γάντια μιας χρήσης κ.ά.
 
Συγχαρητήρια και ευχαριστίες

Εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, διευθυντές και εκπαιδευτικούς των Σχολείων του Δήμου για την εντυπωσιακή όσο και δημιουργική συμμετοχή στη δράση “Let’s do it Greece- Σχολική εβδομάδα εθελοντισμού”.
Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χορηγούς της δράσης που είναι η Ηπειρωτική εταιρία εμφιαλώσεως Α.Ε. ΒΙΚΟΣ Ζαχοροχώρια και η SANITAS, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες και υποστηρικτές των δράσεων.
   
















 Εμφάνιση 1o Gel Filippiadas.jpgΕμφάνιση 1o Gel Filippiadas.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!