Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Σπείρα εξαπάτησε ηλικιωμένο στην Κάτω Καλεντίνη Άρτας και του απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Θύμα έπεσε 73χρονος στην Κάτω Καλεντίνη Άρτας το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, όταν δέχτηκε τηλεφώνημα σπίτι του από άγνωστο πρόσωπο.
Ο Ο δράστης είπε στον ηλικιωμένο ότι συγγενικό του πρόσωπο ήταν σε κίνδυνο και του ζήτησε να παραδώσει χρηματικό ποσό (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 32.000 ευρώ, κατά δήλωση του παθόντα) σε άτομα που θα έστελναν σπίτι του. Πράγματι το βράδυ έφτασαν στο χωριό με ταξί δύο γυναίκες (πιθανόν αλλοδαπές), οι οποίες πήραν τα χρήματα από τον ηλικιωμένο άνδρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για οργανωμένη σπείρα που έδρασε την Μεγάλη Τρίτη στην Άρτα, με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα σε σταθερά τηλέφωνα πολιτών. Όπως προκύπτει κατάφεραν να εξαπατήσουν τον ηλικιωμένο άνδρα. Προανάκριση διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση και η Ασφάλεια Άρτας, που από χτες Μ. Τρίτη με σχετικές ανακοινώσεις καλεί τους πολίτες να μην ενδίδουν σε τέτοια τηλεφωνήματα.
 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ (ΕΠΩΝΥΜΗ)
Κακοποιοί με Τηλεφωνικούς εκβιασμούς στην Άρτα …

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη 26-Απριλίου-2016, απογευματινή ώρα (3 - 4 μ.μ.) έγινε τηλεφωνικός εκβιασμός προς οικογένεια στην πόλη της Άρτας. Συγκεκριμένα, άγνωστοι πήραν τηλέφωνο σε σταθερό τηλέφωνο οικογένειας και η συνομιλία είχε ως εξήςσηκώνει το τηλέφωνο η μητέρα και ακούει κλάματα, και μέσα από αναφιλητά τα οποία αλλοίωναν την φωνή και με κατάλληλο ηχόχρωμα– ακούγονταν το παιδί της οικογένειας το οποίο έλεγε σύντομα ότι ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ότι σκότωσε μια νέα κοπέλα – και στη συνέχεια είπε σου δίνω να μιλήσεις με τον ‘αστυνομικό’. Ο δήθεν ‘αστυνομικός’ στη συνέχεια ζητούσε χρήματα – αρχικά 60 χιλιάδες ευρώ – προκειμένου να βοηθήσουν αφ’ ενός να αποφυλακίσουν τον γιό αφ’ ετέρου να προλάβουν την οικογένεια του υποτιθέμενου θύματος ώστε να μην καταφύγουν δικαστικά εναντίον τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι άγνωστοι αποκαλούσαν τα εμπλεκόμενα άτομα με τα μικρά τους ονόματα. 
Αυτό προκάλεσε απώλεια και της στοιχειώδους ψυχραιμίας της μητέρας η οποία αλλόφρων προσπαθούσε να προσαρμοστεί με ότι της ζητούσαν οι εκβιαστές. Όμως η κατάσταση περισώθηκε εφ’ ενός μεν ότι οι άγνωστοι εγκληματίες απευθύνθηκαν σε οικογένεια η οποία δεν διέθετε ούτε κατά διάνοια τα χρηματικά ποσά που ζητούσαν οι εκβιαστές και εφ’ ετέρου ότι καθώς περνούσε ο χρόνος επενέβησαν ψυχραιμότεροι οι οποίοι και υποψιάστηκαν την άθλια μπλόφα.
Φυσικά τίποτα από όσα οι εκβιαστές έλεγαν δεν είχαν γίνει. Και η οικογένεια σύντομα επικοινώνησε με το παιδί της το οποίο ήταν μια χαρά και τίποτα από όλα αυτά δεν γνώριζε. Επίσης, σύντομα η οικογένεια άρχισε να συνειδητοποιεί τι είχε συμβεί και επικοινώνησε με την Αστυνομία όπου και τελικά κατήγγειλε το περιστατικό. 
Παραμένει άγνωστο, πως οι κακοποιοί κλέβουν τα τηλέφωνα μιας οικογένειας και πως αντλούν τις κατάλληλες πληροφορίες με τις ιδιότητες του κάθε μέλους της οικογενείας ώστε στη συνέχεια να κάνουν τον εκβιασμό. 
Στο αστυνομικό τμήμα διαπιστώθηκε ότι ανάλογα περιστατικά την ίδια μέρα στην ίδια πόλη (Άρτα) ήταν μερικές δεκάδες. Τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι παρόμοια περιστατικά αυξάνονται πολύ επικίνδυνα..
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!