Τρίτη 19 Απριλίου 2016

«Let’s do it Greece- Σχολική εβδομάδα εθελοντισμού»



Μετά τις ιδιαίτερα πετυχημένες δράσεις τις οποίες οργάνωσαν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Ζηρού στο πλαίσιο της εγκεκριμένης από το Υπουργείο Παιδείας δράσης «Let’s do it Greece- Σχολική εβδομάδα εθελοντισμού», μεγάλη επιτυχία γνώρισε η δράση Let's Do it και στους ενήλικες εθελοντές. Δεκάδες σύλλογοι, φορείς και Τοπικές Κοινότητες οργάνωσαν δράσεις καθαρισμού και καλλωπισμού σε όλο τον Δήμο Ζηρού και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Αν και ήταν η πρώτη φορά που οργανώθηκε η συγκεκριμένη δράση στον Δήμο Ζηρού, η τοπική κοινωνία την αγκάλιασε και περισσότεροι από 200 συνδημότες μας, έστειλαν ισχυρό μήνυμα εθελοντισμού, εκφράζοντας με έμπρακτο τρόπο την ευαισθησία τους, για την φροντίδα του τόπου και του περιβάλλοντος, χωρίς να υπολογίζονται σ' αυτούς οι εκατοντάδες μαθητές που έβαλαν το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα. 

Μεταξύ άλλων, εκτός από ομάδες πολιτών αλλά και μεμονωμένους εθελοντές, στις δράσεις έλαβαν μέρος οι εξής σύλλογοι και φορείς: ο Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας, η Φωτογραφική ομάδα ΚΑΔΡΩ, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής, ο Σύλλογος “Συρρακιώτες”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γοργομύλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλεισούρας, η Τοπική Κοινότητα Παναγιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κερασούντας,  οι σύλλογοι της ίδιας Τοπικής Κοινότητας Ποντίων και 'Κατσαντώνης',   η αδελφότητα Ανωγειατών, ο Συνεταιρισμός Γυναικών Γυμνοτόπου, ο πολιτιστικός Σύλλογος “πάτερ Κοσμά” Γυμνοτόπου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, η Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θεσπρωτικού, ο Σύλλογος Γυναικών Θεσπρωτικού, οι Τοπικές Κοινότητες Ριζοβουνίου, Γαλατά, κ.ά.


Υπογραμμίζεται ότι η δράση Let’s do it Greece, έχει ως μοναδικό στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και δίνει το σύνθημα της συνεργασίας μεταξύ συλλόγων, φορέων και πολιτών και της κινητοποίησης όλων για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον.



Ευχαριστίες

Εκφράζουμε για άλλη μία φορά τα θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, διευθυντές και εκπαιδευτικούς των Σχολείων του Δήμου, στους δεκάδες συλλόγους και φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και οργάνωσαν τις δικές τους δράσεις, στους εκατοντάδες εθελοντές καθώς και σε όλους όσοι στήριξαν την διεθνή δράση Let's Do it GREECE και συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχία της.  
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους βασικούς χορηγούς που ήταν η Ηπειρωτική εταιρία εμφιαλώσεως Α.Ε. ΒΙΚΟΣ Ζαχοροχώρια και η εταιρία SANITAS.
Με παρακαταθήκη την επιτυχία των φετινών δράσεων ανανεώνουμε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά!
   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!