Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: Ανακοίνωση για τις διαρροές του Wikileaks για το Δ.Ν.Τ.

ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ,Λίγες μέρες μετά την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, για μέτρα ύψους 5,5 δις με στόχο το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα, έρχονται στην επιφάνεια διαρροές, γνωστά ως Wiki leaks. Από τις συνομιλίες που καταγράφονται καταλήγουμε σε τρία συμπεράσματα.
Πρώτον, καταρρίπτεται ο μύθος της σκληρής διαπραγμάτευσης απ’ την πλευρά της κυβέρνησης. Αυτό γιατί διαφαίνεται πως το ΔΝΤ ζητούσε λιγότερα μέτρα με στόχο το 1,5% πλεόνασμα και όχι 3,5% που υπέγραψε η κυβέρνηση.
Επίσης, το ταμείο πιέζει επίσημα την κ. Μέρκελ να δεχθεί κούρεμα χρέους, πράγμα το οποίο αρνείται κατηγορηματικά. Εντύπωση μας κάνει η στάση της κυβέρνησης να στηρίζει την κ. Μέρκελ. Θέλουν κούρεμα χρέους ή όχι;
Τελικό συμπέρασμα από τις διαρροές είναι, η κατακριτέα επιλογή, το ΔΝΤ να πιέσει με πιστωτικό γεγονός. Πρώτος διδάξας του εκβιασμού είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο κ. Τσίπρας.
Πρώτοι, οι ανωτέρω, δημιούργησαν πιστωτικό γεγονός το καλοκαίρι του 2015. Με την ατυχής αυτή επιλογή κατορθώσαμε σαν χώρα να χάσουμε το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί, σύμφωνα με το οποίο, ένα Grexit σημαίνει καταστροφή για το ευρώ και την ΕΕ.
Το ευρώ άντεξε και αυτό δίνει τη δυνατότητα σήμερα στο ΔΝΤ και σε όποιον στο μέλλον εμπλέκεται, να επιλέγει χωρίς φόβο τον εκβιασμό της ασφυξίας. Άρα πριν ακόμα κατηγορήσουμε το ΔΝΤ και ορθώς, καλό θα είναι η κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα λάθη της. Λάθη τα οποία δεν έφεραν καλύτερη συμφωνία, αντίθετα έφεραν capital controls, κλειστές τράπεζες, περισσότερα μέτρα, ύφεση και ένα 3ο μνημόνιο που έρχεται να προστεθεί στις πολλές αχρείαστες επιπτώσεις των μύθων που δημιούργησαν οι πολιτικές του αντιμνημονίου από τον δημιουργό του, τον κ. Σαμαρά μέχρι και σήμερα, τον κ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!