Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Στο «σφυρί» 10.000 ακίνητα το 2017 και 15.000 το 2018



Η αρχή του «τέλους» για χιλιάδες περιουσίες συμπολιτών μας είναι πλέον γεγονός, αφού δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην «Θ» το μέλος του Κινήματος «Δεν πληρώνω» κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, έχουν ως στόχο να «παρακάμψουν το ίδιο το Κίνημα και όχι μόνο». 


Κίνημα το οποίο συνήθιζε να βρίσκεται κάθε Τετάρτη στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία προκειμένου να ανακόψει τους πλειστηριασμούς των περιουσιών των φτωχοποιημένων συμπολιτών μας. 


Ωστόσο αν και «ηλεκτρονικοί» οι πλειστηριασμοί, φαίνεται πως η φυσική παρουσία των μελών του Κινήματος δεν θα σταματήσει, αφού οι δράσεις και ο αγώνας τους θα συνεχιστεί ακόμη και στα… γραφεία των Συμβολαιογράφων, από όπου μέσω του συστήματος, θα διεξάγεται η διαδικασία. 


Στο μεταξύ… υπάρχει και ο κυβερνοχώρος, στον οποίο αρκετοί γνώστες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών θα προσπαθήσουν –σύμφωνα με πληροφορίες- να αποκτήσουν πρόσβαση ή και να «ρίξουν» το σύστημα. 


Πάντως όποιος και αν είναι ο τρόπος δράσης, το σίγουρο είναι ότι ο «πόλεμος» συνεχίζεται, με τα «κοράκια» να έχουν βάλει στο «πρόγραμμα» χιλιάδες ακίνητα εντός του 2017 και του 2018. 


«Σύμφωνα με τις διαρροές κάπως έτσι περιμέναμε τα πράγματα αναφορικά με τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς. Είναι μια διαδικασία η οποία ουσιαστικά προσπαθεί να παρακάμψει το Κίνημα. Αυτός ήταν ο στόχος γιατί εδώ και 4 χρόνια στην Ελλάδα, το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, που το στηρίζαμε και εμείς ως Κίνημα «Δεν πληρώνω» πλειστηριασμοί δεν γίνονταν. 

Γίνονταν ελάχιστοι και αυτοί αφορούσαν μεγάλους οφειλέτες με πλοία, κότερα κλπ, που αποτελούσαν ένα πολύ μικρό ποσοστό στο οποίο «επιτρέπαμε» να γίνεται. Καιρό τώρα ετοίμαζαν το σχέδιο των Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών. 

Η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο κ. Κοντονής (αυτός που εκπόνησε το σχέδιο) μαζί με τους δανειστές και μαζί με την μειοψηφία εκείνη των Συμβολαιογράφων οι οποίο κανόνιζαν πρακτικά τους πλειστηριασμούς (αυτοί που συμμετείχαν δηλαδή σε αυτούς) που ήταν στην ουσία και το Προεδρείο των Συμβολαιογράφων και η κ. Παρλαμά συγκεκριμένα που μαζί με το «Μαξίμου» κατάρτησε και τεχνικά αυτό το σχέδιο» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι «μέσα στο 2017 θέλουν να κάνουν 10.000 πλειστηριασμούς και μέσα στο 2018 θέλουν να κάνουν 15.000 πλειστηριασμούς. 

Αυτό όπως αντιλαμβανόμαστε θα δημιουργήσει μετά βεβαιότητος, νομοτελειακά, μια τεράστια αντίδραση στην βάση της ελληνικής κοινωνίας. Θεωρούμε ότι θα δούμε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, με τον κόσμο να τους περιμένει πραγματικά με τα τουφέκια στο σπίτι που πλειστηριάζεται». 


«Ή ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ή ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ… ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ!» 

Σε ο,τι αφορά τώρα στον τρόπο δράσης του Κινήματος, όπως σημειώνει ο ίδιος, 

«εμείς θα κάνουμε το παν και σε επίπεδο προ του πλειστηριασμού, αφού έχουμε αποφασίσει να προβούμε σε καταλήψεις και διαδηλώσεις σε Συμβολαιογραφικά γραφεία, γιατί αυτός θα είναι ο χώρος τέλεσης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, σε τραπεζικά υποκασταστήματα (και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας). 

Εμείς θα πρωτοστατήσουμε σε αγώνες και συμβολικούς και ουσιαστικούς και θεωρούμε ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι μια πολεμική πράξη της Κυβέρνησης, είναι παράνομο γιατί θεωρούμε ότι ένα μικρό ποσοστό του ελληνικού λαού έχει υψηλές γνώσεις του διαδικτύου, οπότε με την πράξη αυτή χάνεται η δημοσιότητα του πλειστηριασμού. Κάτι που είναι απαράδεκτο. 

Οπότε είναι μια πολεμική και κατάφορα άδικη και παράνομη πράξη, κατά την άποψή μας, την οποία θα πλήξουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Είτε να «πέσει» το σύστημα, είτε να «πέσει» το γραφείο του Συμβολαιογράφου ο οποίος θα διεξάγει την διαδικασία. 

Η έδρα του πλειστηριασμού θα είναι στους υπολογιστές των γραφείων των συμβολαιογράφων. Αλλά θα πρέπει με μαζικότατο τρόπο οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι που είναι ο λαός που θα χάσει κατά δεκάδες χιλιάδες τα σπίτια του, να είναι αυτός που θα αντιδράσει και θα είναι στην πρώτη γραμμή, στις επάλξεις. Εγώ θεωρώ ότι από τον Σεπτέμβριο έχει να γίνει…χαμός. Δηλαδή είμαι βέβαιος για αυτό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!