Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

«Έπεσε από τη σκάλα και χτύπησε» δήλωσε ο 35χρονος για την σύζυγό του που την τραυμάτισε βαριά με σκεπάρνι στην Πέτρα Πρέβεζας


Ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη (13-6-17) το απόγευμα η προανακριτική διαδικασία στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας για την σοβαρή υπόθεση ανθρωποκτονίας που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Πέτρα Πρέβεζας, όταν ο 35χρονος που συνελήφθη χτύπησε σύμφωνα με κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα με σκεπάρνι την 27χρονη σύζυγό του, μπροστά στο 3χρονο παιδί τους και σε μια 18χρονη φίλη της γυναίκας του που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σπίτι. Λεπτομέρειες για το θέμα ανάρτησε με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Λούπα το PrevezaPosto.
Ο ίδιος ο δράστης δήλωσε στο οικογενειακό του περιβάλλον αλλά και στην κατάθεσή του πως η γυναίκα του έπεσε από τη σκάλα και χτύπησε, χωρίς ο ίδιος να ευθύνεται για αυτό.
Η άτυχη γυναίκα βέβαια συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς έχει δεχτεί 7 χτυπήματα στο κεφάλι, ένα χτύπημα στον αυχένα και φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αιμάτωμα στον εγκέφαλο.
Στα Ιωάννινα βρίσκεται όλη η οικογένειά της, γονείς, αδέρφια και συγγενείς, που ελπίζουν σε ένα θαύμα.
Μετά την ανωμοτί κατάθεσή του στο Α.Τ. Φιλιππιάδας, ο 35χρονος δράστης μεταφέρθηκε στην αστυνομία της Άρτας όπου φυλάσσεται με ιδιαίτερα αυστηρά αστυνομικά μέτρα, καθώς υπάρχει φόβος εκδίκησης από την πλευρά συγγενών της γυναίκας του.
Μέχρι στιγμής κανένας δικηγόρος δεν έχει αναλάβει την υπεράσπισή του ενώ συζητείται έντονα το γεγονός ότι παρά την προϊστορία του και την επιθετική συμπεριφορά του αφέθηκε ελεύθερος με όρους από τον εισαγγελέα και τον Ανακριτή Πρέβεζας όταν πρόσφατα είχε συλληφθεί με 6 ακόμη άτομα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διενεργούσε διαρρήξεις, κλοπές, απόπειρα ληστείας, απόπειρα εκβιασμού και άλλες παράνομες πράξεις στην περιοχή Πρέβεζας και Άρτας.
Η πραγματικότητα είναι ότι εκκρεμούν δύο υποθέσεις που τον αφορούν στα δικαστήρια της Άρτας και που δείχνουν την επιθετική συμπεριφορά του, καθώς είχε επιτεθεί και χτυπήσει τον προϊστάμενο της Τροχαίας Φιλιππιάδας σε μια περίπτωση και σε άλλη, προσπάθησε να χτυπήσει με αυτοκίνητο ως συνεργός με άλλο πρόσωπο, έναν συμπατριώτη του οικογενειάρχη στο κέντρο της Πέτρας.
Η πρώην κοινότητα Πέτρας όμως, που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Πρέβεζας και του Δήμου Ζηρού υπάγεται δικαστικά στην Άρτα, ενώ η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Πρέβεζας εξετάστηκε από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή Πρέβεζας που δεν είχαν γνώση της προηγούμενης συμπεριφοράς του για δύο υποθέσεις που ούτως ή άλλως δεν έχουν εκδικαστεί και δεν έχουν τελεσιδικήσει. Είναι όμως αυτό ένα μεγάλο κενό του δικαστικού μας συστήματος καθώς σε ένα Νομό υπάρχουν χωριστές δικαστικές αρμοδιότητες που μοιράζονται σε δύο Νομούς.
Βέβαια το ερώτημα της μη προφυλάκισης ή της αντιμετώπισης της ψυχολογικής του κατάστασης αν αυτό προβλήθηκε τότε παραμένει, καθώς τώρα προωθείται η υπερασπιστική γραμμή της ύπαρξης ψυχολογικών του προβλημάτων που μάλλον δεν είχαν προβληθεί στην προηγούμενη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
Γεγονός παραμένει πάντως πως η άτυχη 27χρονη σύζυγος του δράστη που δέχθηκε την επίθεση με το σκεπάρνι, του είχε συμπαρασταθεί όταν είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και είχε εμφανιστεί κοντά του στα δικαστήρια της Πρέβεζας όπου είχε μεταφερθεί για την απολογία του, ενώ μέχρι πρόσφατα θεωρούσε απόλυτα φυσιολογική τη συνύπαρξη μαζί του, αφού είχε αναρτήσει στο προσωπικό της fb την κοινή τους φωτογραφία που δημοσιεύουμε πιο πάνω.
Το 3χρονο κοριτσάκι του ζευγαριού βρίσκεται με ασφάλεια κοντά στους στενούς συγγενείς της μητέρας της που χαροπαλεύει.
Δημήτρης Λούπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!