Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση – απάντηση στη Λαϊκή Συσπείρωση από τον Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή



Αν και δεν είναι στις προθέσεις μας ν’ απαντάμε σε δημοσιεύματα καθώς  πιστεύουμε ότι ο διάλογος πρέπει να γίνεται πρωτίστως στα δημοτικά συμβούλια και στην κοινωνία και όχι μέσα από ‘χαρτοπόλεμο” ανακοινώσεων στον Τύπο, ωστόσο δεν είναι δυνατό να μην απαντήσουμε στην ανυπόστατη και ψευδέστατη ανακοίνωση – “καταγγελία” της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” η οποία είδε το φως της δημοσιότητας.  
Το γεγονός ότι στον Δήμο Ζηρού, σε κόντρα των καιρών, υλοποιούνται διαρκώς έργα, μικρά και μεγάλα, και δρομολογούνται νέα, φαίνεται πως δεν αρέσει σε μερικούς, ευτυχώς λίγους,  και ειδικά στον κ. Μενέλαο Γείτονα.
Με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στην οποία περισσεύει η… λάσπη στον ανεμιστήρα, διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα ή καλύτερα προβάλει τη δική του.
Τον καλούμε να συνειδητοποιήσει την ευθύνη του θεσμικού του ρόλου και με βάση αυτή να ασκεί την κριτική του στο διοικητικό έργο και όχι με κατά φαντασία ψεύδη. Δυστυχώς στην προσπάθεια του να πλήξει το πρόσωπο του Δημάρχου δε δίστασε, με παραληρηματικό μάλιστα τρόπο, να ‘χρησιμοποιήσει’  υπαλλήλους, προϊσταμένους,  μέλη της διαγωνιστικής επιτροπής και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, λέγονταν ότι δήθεν εκβιάστηκαν από τον Δήμαρχο ή ότι δήθεν έχουν συμπράξει, για την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Ουδέν ψευδέστερον αυτού.
Είναι προφανές ότι ο κ. Γείτονας με την καταγγελία του επί των διαδικασιών του δημόσιου συνοπτικού  διαγωνισμού για την τοποθέτηση φωτιστικών τύπου LED, θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Άνθρακες όμως ο θησαυρός!
Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΜΠΕΣ ΟΣΡΑΜ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΩΤΙΣΜΟ
Ας δούμε ποια είναι η πραγματικότητα και ποιά τα ανυπόστατα ψεύδη του.
α. Στον διαγωνισμό, ο οποίος διενεργήθηκε στις 10 Απριλίου 2017 στο Δημοτικό κατάστημα Φιλιππιάδας, έλαβαν μέρος δέκα συμμετέχοντες, οι οποίοι αποδέχτηκαν ανεπιφύλακτα τους όρους της διακήρυξης. Πως θα μπορούσε άλλωστε να έχουν επιφυλάξεις άλλωστε από την στιγμή που στις ζητούμενες τεχνικές προδιαγραφές των φωτιστικών  γίνονται αποδεκτές αποκλίσεις της τάξεως  περίπου του 10%.
β. Ο συγκεκριμένος τύπος φωτιστικών, είναι όμοιος με εκείνον που προβλέπεται στη μελέτη του έργου ανάπλασης της Πλατείας Φιλιππιάδας και έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο των επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη, για το οποίο επίσης έχει πραγματοποιηθεί ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός και συμμετείχαν είκοσι τρεις (23) υποψήφιοι.
γ. Τα συγκεκριμένου τύπου φωτιστικά  κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά επιτρέποντας σε κάθε υποψήφιο προμηθευτή να συμμετάσχει στο διαγωνισμό και να καταθέσει την προσφορά του, όπως εξάλλου και έγινε.  
Ενημερώνουμε τον κ. Γείτονα ότι ο Δήμος Ζηρού  λειτουργώντας  με απόλυτη διαφάνεια πραγματοποιεί ανοικτούς δημοσίους διαγωνισμούς με ευρεία συμμετοχή υποψήφιων και εφαρμόζει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τις οποίες οφείλει να γνωρίζει, πριν ασκήσει την κριτική του. 
Είναι προφανές ότι δε θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο και το κυνήγι μαγισσών που επέλεξε.
Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Γείτονας, λόγω και της κομματικής του ταυτότητας, δυσκολεύεται να αρθεί στο ύψος του ρόλου του και να κατανοήσει τη νέα πραγματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για τον λόγο αυτό επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες εξαπολύοντας κορώνες άνευ ουσίας και περιεχομένου.
Υπογραμμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δήμος Ζηρού θα συνεχίσει  να ενεργεί με το σύνολο των δυνάμεών του προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων του τόπου διασφαλίζοντας πάντα τα συμφέροντα του Δήμου, την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.  
Ο τόπος μας κε Μενέλαε, αλλάζει είτε σας αρέσει είτε όχι! Και αλλάζει συνεχώς προς το ποιοτικότερο και το καλύτερο.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΜΠΕΣ ΟΣΡΑΜ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΩΤΙΣΜΟ
Η διοίκηση και ο Δήμαρχος προσωπικά, δεν ταλαντεύονται και δεν κλονίζονται από τέτοιου είδους συμπεριφορές που συνεχώς θα πέφτουν στο κενό. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι έχουμε σχεδιάσει για την πόλη και τα χωριά μας, για τους δημότες  μας και τους κατοίκους του Δήμου μας, θα το ολοκληρώσουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά αδιαφορώντας για το εάν αυτό δεν  αρέσει σε κάποιους… Μενέλαους!

Δυστυχώς για εκείνους η ζωή προχωράει και η πραγματικότητα τους προσπερνάει








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!