Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Γ.ΣΤΥΛΙΟΣ: Απαραίτητη η ολοκλήρωση – βελτίωση της παράκαμψης Αμμοτόπου


Η άμεση βελτίωση της περιφερειακής οδού παράκαμψης Αμμοτόπου Δήμου Άρτας είναι απαραίτητη. Το θέμα επισήμανε στους αρμόδιους Υπουργούς ο Γιώργος Στύλιος με σχετική ερώτηση. 
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι η ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού θα σημάνει και την αύξηση της κυκλοφοριακής κίνησης από και προς τον ορεινό όγκο των δυτικών Τζουμέρκων δεδομένου ότι η ευρύτερη περιοχή αποτελεί ...
τουριστικό προορισμό ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για όλο το χρόνο. 
Τα οχήματα, προκειμένου να μεταβούν από την Ιόνια οδό προς τα ορεινά χωριά των Τζουμέρκων θα διέρχονται από την κεντρική δημοτική οδό του οικισμού του Αμμοτόπου.
Η οδός αυτή, αναφέρει ο κ. Στύλιος, δεν διαθέτει πεζοδρόμια, καθώς και το απαραίτητο πλάτος για την ασφαλή και γρήγορη διέλευση των οχημάτων. Η διάβαση των τουριστικών λεωφορείων και των βαρέων οχημάτων γίνεται ήδη με δυσκολία.
 Η δυσμενής αυτή κατάσταση μπορεί να αποφευχθεί με τη βελτίωση-αναβάθμιση της ήδη διανοιγμένης περιφερειακής οδού, η οποία παρακάμπτει τον πολεοδομικό ιστό του οικισμού του Αμμοτόπου και δεν έχει δοθεί σε λειτουργία. 
Το εν λόγω έργο, θα εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους διερχόμενους έχοντας θετικές επιπτώσεις στην τουριστική ανάπτυξη και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.
 Η σημασία του για τον τοπικό πληθυσμό φαίνεται και από πρόσφατη σχετική διακοινοτική αίτηση των προέδρων των Τ.Κ. Αμμοτόπου, Ροδαυγής, και Κορφοβουνίου καθώς και των εκπροσώπων των Τ.Κ. Πιστιανών, Σκούπας, Δαφνωτής και Φανερωμένης προς το Δήμο Αρταίων.Καταλήγοντας ο Κ. Στύλιος ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:
Προτίθεστε να βελτιώσετε-αναβαθμίσετε την εν λόγω περιφερειακή οδό προκειμένου χρησιμοποιηθεί για την παράκαμψη του οικισμού Αμμοτόπου;
Εάν ναι, από που θα προκύψουν οι πόροι και ποιο το χρονοδιάγραμμα των εργασιών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!