Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Στα πολύ μαλακά το κύκλωμα της κοκαΐνης… Ελεύθεροι και οι 17 κατηγορούμενοι!

DIKAST 13 11 14
Στα πολύ μαλακά έπεσαν οι κατηγορούμενοι για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης, στην Άρτα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η εξάρθρωση της οργάνωσης είχε γίνει πριν από έναν χρόνο, μετά από πολύμηνη έρευνα της Αστυνομίας, στην οποία χρησιμοποιήθηκε και ο περίφημος «κοριός» ο οποίος κατέγραφε τις συνομιλίες.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο, καθώς στο κύκλωμα εμπλέκονταν επώνυμοι της Άρτας...
Από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, όπου οδηγήθηκαν 17 συνολικά από τους εμπλεκόμενους, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ο ένας αθωώθηκε, στους 14 επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης από τρεις μέχρι δώδεκα μήνες και στους δύο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με τη δυνατότητα μετατροπής της σε χρηματική!!
Έτσι όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι!
Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει προ έτους η Αστυνομία, το πολυμελές κύκλωμα διακινούσε συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, σε περιοχές της 'Αρτας, την Αθήνας, της Λευκάδας και της Καρδίτσας.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία και η δράση 21 ατόμων ως μελών της οργάνωσης, δύο εκ των οποίων είναι Αλβανοί , ηλικίας 38 και 43 ετών , οι οποίοι φέρεται να είχαν αρχηγικό ρόλο.
Σε βάρος όλων των μελών της οργάνωσης είχε σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και περί όπλων.
Η σχετική δικογραφία αφορούσε κι άλλα 33 άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διότι, όπως προέκυψε, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση.
Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας διακριτούς ρόλους και επιμέρους λειτουργικές διασυνδέσεις δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ειδών στην περιοχή της 'Αρτας, της Αθήνας, της Καρδίτσας και της Λευκάδας, αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό όφελος.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν και να προσδιορίσουν τη μεθοδολογία δράσης της σπείρας, τις διόδους διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην τοπική αγορά καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους. Όπως διαπιστώθηκε, ο 38χρονος Αλβανός που συνελήφθη μαζί με τον 43χρονο καταζητούμενο ομοεθνή του, είχαν τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την πώληση των ναρκωτικών ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ακολουθήθηκε η τακτική των παράλληλων αιφνιδιαστικών ερευνών, σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, που είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να κατασχεθούν: 32 γραμμάρια κοκαΐνης, σε υγρή και στερεή μορφή, 700 περίπου γραμμάρια χασίς,79,06 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας MDMA, το χρηματικό ποσό των 2.458 ευρώ , 206 κροτίδες,176 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,4 ζυγαριές ακριβείας, 2 επιβατικά αυτοκίνητα και 2 μοτοσικλέτες, καθώς και 18 κινητά τηλέφωνα .
http://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!