ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Ολοκληρώνεται το πάζλ των νέων αυτοκινητοδρόμων


Στις 31 Μαρτίου η κυβέρνηση θα υποβάλει στην Κομισιόν τις τελικές εκθέσεις για την ολοκλήρωση των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ 2007-2013 έργων και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και οι αυτοκινητόδρομοι οι οποίοι πρέπει να έχουν δοθεί στην κυκλοφορία την επόμενη μέρα.Έτσι από την 1η Απριλίου θα παραδοθούν στην κυκλοφορία τμήματα της Ιόνιας Οδού και του Ε65, της Ολυμπίας Οδού και οι σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα όπου θα παραστεί και ο Πρωθυπουργός.Ως το τέλος του...
Μάρτη θα είναι έτοιμα τα 184 από τα 196 χλμ. της Ιόνιας Οδού ωστόσο σε κυκλοφορία θα δοθούν 34 νέα χιλιόμετρα, από το 10ο χλμ. έως το 43ο χλμ.Όλα τα υπόλοιπα θα συμπληρωθούν σταδιακά μέχρι τα τέλη Ιουνίου.Στον Ε65 θα παραδοθούν τα 51 χλμ. από τα 79 χλμ. του τμήματος Ξυνιάδας – Τρικάλων και συγκεκριμένα από το 60ο έως το 111ο χλμ.
epirusgate.gr

Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε ...


Πολύς λόγος γίνεται για τις αποζημιώσεις από την Ιόνιο οδό !
 Προεκλογικά μάλλον δημαγωγώντας οι υποψήφιοι έταζαν τις αποζημιώσεις,  ότι θα τις χρησιμοποιήσουν για τις τοπικές  κοινωνίες ! Δηλαδή χρειάζονται οι αποζημιώσεις για να γίνουν έργα στα χωριά;
 Δεν υπάρχουν τα τεχνικά προγράμματα και οι ανάλογες ανάγκες και ιδιαιτερότητες για κάθε δημοτική ενότητα ;
 Αν σκεφτούμε έτσι , βέβαια το δικαίωμα το έδωσαν οι ίδιοι οι σύμβουλοι και ο δήμαρχος προεκλογικά για να συλλέξουν ψήφους, πρέπει να πάμε στην πριν την εποχή του Καποδίστρια .
 Όταν υπήρχαν οι κοινότητες και οι πρόεδροι σε κάθε ρούγα!
 Τι έννοια θα είχε ο Καλλικράτης, αν κάθε δημοτική ενότητα διαχειρίζονταν τα χρήματα από τα έσοδα που προέκυπταν από την περιοχή της ;
 Δηλαδή τα έσοδα από το πανηγύρι της Φιλιππιάδας, από τα σφαγεία, από την εισφορά 5% των καταστημάτων , τα ενοίκια της πλατείας,  από τα νερά στον Αγιο Γεώργιο και τις κεραίες να επενδύονται μόνο σε αυτές τις δημοτικές ενότητες ;
Για να κάνουμε ένα υπολογισμό πόσα χρήματα χρειάζεται κάθε δημοτική ενότητα να συντηρήσει τα δίκτυα , να πληρώσει τα ρεύματα και να δούμε και πόσα έσοδα έχει?
Τότε θα έμεναν όλα τα χωριά χωρίς νερό!
 Επίσης τα έσοδα από τα νταμάρια στο Θεσπρωτικού μόνο για τα Λέλοβα ! Αυτά είναι αστεία πράγματα .
 Τα έσοδα σε έναν δήμο πρέπει να πηγαίνουν εκεί  που πονάει ο Δήμος και ο καταμερισμός να γίνεται βάσει τεχνικού προγράμματος !
Αν δεν υπάρχουν λεφτά για να υλοποιηθεί το τεχνικό πρόγραμμα τότε υπάρχει θέμα!
 Δηλαδή αν μια δημοτική ενότητα δεν έχει ουσιαστικά προβλήματα πρέπει να δημιουργησουμε καινούργιες τεχνικές ανάγκες επειδή υπάρχουν λεφτά;
Δεν είναι ανάπτυξη και αντισταθμιστικά οφέλη να πηγαίνεις στο χωριό σου σε πέντε χρήματα;
Οι ιδιοκτησίες των ιδιωτών δεν αποζημιώθηκαν;
 Αν χρειάζονται έργα μια δημοτική ενότητα δεν πρέπει να περιμένει τέτοια μορφή εσόδων για να επιτελεστούν .
 Το μόνο αρμόδιο είναι το δημοτικό συμβούλιο και οι τοπικές κοινωνίες που θα αποφασίσουν την προτεραιότητα των έργων .  Αλλιώς να δημιουργήσουμε ξεχωριστούς κουμπαράδες για κάθε χωριό !

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Τίνος είναι Δήμαρχε τα λεφτά;

Κόντρα για την αποζημίωση απ΄την Ιόνια

Προεκλογικά και ο κ. Καλαντζής και ο πρώην δήμαρχος Κ. Γιολδάσης είχαν δεσμευτεί πως το ποσό της αποζημίωσης θα δαπανηθεί αποκλειστικά για ανάγκες του χωριού.
\aionia kalatzis
Πώς και πως περίμεναν οι κάτοικοι του Γυμνοτόπου δήμου Ζηρού την αποζημίωση της Τοπικής Κοινότητας για την Ιόνια Οδό και τώρα που επιτέλους τα χρήματα μπήκαν στο ταμείο, ύψους περίπου 420χιλ ευρώ, κυριαρχεί αναστάτωση στο χωριό.
Αιτία, η αντίληψη του Δημάρχου ότι «τα χρήματα ανήκουν στο δήμο κι όχι αποκλειστικά στον Γυμνότοπο. Άρα θα καλύψουν λειτουργικές ανάγκες του δήμου. Μπορεί βέβαια να γίνει κι ένα μεγάλο έργο στην τοπική κοινότητα, όχι αναγκαστικά απ΄αυτά τα χρήματα, κι εφόσον υπάρξει σαφές αίτημα».
Αυτή είναι η απάντηση που δίνεται προφορικά από τον κ. Καλαντζή στους θεσμικούς εκπροσώπους του χωριού ενώ φημολογείται πως έχει ήδη αποφασιστεί να αποπληρωθεί μ αυτά τα χρήματα χρέος του δήμου προς τη ΔΕΗ το μεγάλο μέρος του οποίου μάλιστα προέρχεται από τον πρώην δήμο Θεσπρωτικού.
Το Τ.Σ Γυμνοτόπου αναζητά ημερομηνία διεξαγωγής ανοιχτής συνεδρίασης του Τ.Σ μέσα στη βδομάδα που να εξυπηρετεί και τον Δήμαρχο για να εκθέσει δημόσια τις τωρινές απόψεις του. Προεκλογικά και ο κ. Καλαντζής και ο πρώην δήμαρχος Κ. Γιολδάσης είχαν δεσμευτεί πως το ποσό της αποζημίωσης θα δαπανηθεί αποκλειστικά για ανάγκες του χωριού.
Το Τ.Σ Γυμνοτόπου πρόσκειται στον συνδυασμό του κ. Καλαντζή αλλά αυτή τη στιγμή καλείται να συγκρουστεί μαζί του υπερασπιζόμενο τη λαϊκή απαίτηση για μικρότερα συγκεκριμένα έργα που δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν δεδομένης της οικονομικής ένδειας των δήμων. «Ο Γυμνότοπος δεν έχει ανάγκη ΕΝΟΣ μεγάλου έργου. Έχει ανάγκη μικρότερων και χρησιμότερων όπως είναι μια δεύτερη γεώτρηση ύδρευσης, δυο-τρεις κεντρικοί δρόμοι, μερικές αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και κτηρίων όπως το σχολείο.
Ευτυχώς για τις βασικές υποδομές, (οχτάμετρους δρόμους και δίκτυο ύδρευσης με πρωταρχική γεώτρηση κ.α) είχε φροντίσει ο αείμνηστος πρόεδρος της Κοινότητας Λευτ. Τάτσης σε εποχές που άλλα χωριά ήταν πολύ πίσω σε ανάλογα ζητήματα» απαντάει το Τ.Σ στη συλλογιστική του Δημάρχου.
Απομένει βέβαια όλα αυτά να διατυπωθούν και επισήμως, δημόσια, στην συνεδρίαση που ετοιμάζεται και που η έκβασή της θα αποτελέσει πρόκριμα και για τα γειτονικά χωριά, Γοργομύλου, Δρυοφύτου που ακόμα δεν εισπράχθηκε το αντίτιμο της αποζημίωσης για τη δική τους απαλλοτριωθείσα γη υπέρ του έργου.
Υ.Γ: Ποιός είπε πως η φτώχεια φέρνει γκρίνια; Το να κερδίσεις ένα ποσό σε εποχές φτώχειας, φέρνει ακόμη μεγαλύτερη γκρίνια όπως αποδυκνείεται.
ΡΟΥΛΑ ΧΡΗΣΤΟΥ

“Ξαναζωντανεύει” το παλαιό δημοτικό Σχολείο Θεσπρωτικού

   

  Το πετρόχτιστο εμβληματικό κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού, το οποίο είναι συνυφασμένο με την ιστορία και παράδοση της πόλης, αλλά και την λαμπρή προσφορά στα ελληνικά γράμματα, αποκτά και πάλι ζωή!. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Ζηρού και ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς υπηρεσιών του Δήμου, από το δημοτικό κατάστημα Θεσπρωτικού στον συγκεκριμένο χώρο, με παράλληλη μεταφορά των υπηρεσιών του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού, στο Δημοτικό κατάστημα. Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις ανακαίνισης και αναδόμησης του κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού, δεν θα σταματήσουν εδώ.   Ο Δήμος Ζηρού έχει καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση μέσω έργου του διασυνοριακού προγράμματος «Interreg», με τίτλο: “Ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού Δ. Ζηρού”. Η πρόταση αφορά την εκτέλεση έργων ενεργειακής αναβάθμισης προκειμένου ο χώρος του πετρόχτιστου παλαιού Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού ν' ανακαινιστεί και να εκσυγχρονιστεί, με πλήρη σεβασμό στην ιστορική φυσιογνωμία του, με σκοπό να στεγάσει πρόσθετες υπηρεσίες του Δήμου, όπως γραφεία, βιβλιοθήκη, αρχειοθήκη, αίθουσα συνεδριάσεων-πολλαπλών χρήσεων κ.λπ. Οι παρεμβάσεις του Δήμου, στοχεύουν ακόμη στην αναβάθμιση των απαιτούμενων επιπέδων ασφαλείας του κτιρίου (εξασφάλιση υψηλής στατικής επάρκειας), ενώ προχωρούν παράλληλα και οι διαδικασίες νομιμοποίησής του.  

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Αυτό είναι το αεροδρόμιο που σχεδιάζει στο Άκτιο η Fraport.. Τα έργα που ανακοίνωσε

aktio aef1

To ολοκληρωμένο πλάνο για τον "εκμοντερνισμό και την ανάπτυξη" των 14 περιφερειακών αεροδρομίων παρουσιάζεται από την Fraport Greece στο πλαίσιο της ανάληψης της διαχείρισης τους, το οποίο και αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.
Το πλάνο της εταιρείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της , περιλαμβάνει άμεσες αλλά και σε βάθος χρόνου εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών στα αεροδρόμια, οι οποίες θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του αριθμού των επιβατών, αλλά και στη βελτίωση της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας.
Συνάμα στη δημοσιότητα δόθηκαν και φωτορεαλιστικές φωτογραφίες στις οποίες ξεχωρίζουν αυτές για το αεροδρόμιο Ακτίου, το οποίο ναι μεν αποτελεί την βασική τουριστική πύλη της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου, αλλά μέχρι σήμερα υπολείπονταν ακόμη και βασικών υποδομών.
aktio aef2
Όπως φαίνεται η δυναμική που καταγράφεται στο Άκτιο τα τελευταία χρόνια θα ενισχυθεί από μία σειρά έργων στα οποία θα προχωρήσει η εταιρία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fraport, ο σχεδιασμός της για το Άκτιο περιλαμβάνει:
•Επέκταση κατά 2.381 m2 και ανακαίνιση τερματικού σταθμού
•Εγκατάσταση συστήματος «HBS inline screening» για τον έλεγχο των αποσκευών
•Aναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών
•Ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης-απογείωσης- στάθμευσης αεροσκαφών
•75% αύξηση των σταθμών Check-in (από 8 σε 14)
•60% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών (από 5 σε 8)
•Διπλασιασμός των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 2 σε 4)
aktio aef3

aktio aef5

aktio aef4

Να σημειώσουμε ότι μόνο τον Ιούνιο και μόνο από το εξωτερικό, οι αφίξεις που καταγράφονται στο αεροδρόμιο του Ακτίου ανέρχονται στις 40.755!!!
Τον Ιούλιο οι αφίξεις από το εξωτερικό φτάνουν στις 56907, τον Αύγουστο στις 50340 και τον Σεπτέμβριο στις 41100. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και τον Οκτώβριο καταγράφηκε αύξηση της κίνησης κατά 80% με τις αφίξεις να ανέρχονται στις 12.071!
Για το σύνολο των έργων ανάπτυξης στα 14 αεροδρόμια η Fraport Greece θα επενδύσει μέχρι το 2021 τουλάχιστον το ποσό των 330 εκατ. ευρώ. Στην υπόλοιπη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης θα πραγματοποιήσει επιπλέον έργα συντήρησης και αναβάθμισης στα αεροδρόμια, υλοποιώντας συνολικά επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου.
Οι άμεσες εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στα αεροδρόμια με την ανάληψη της λειτουργίας τους από τη Fraport Greece και πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου περιλαμβάνουν γενικό καθαρισμό, βελτίωση του φωτισμού και της σηματοδότησης στους εσωτερικούς (τερματικοί σταθμοί) και εξωτερικούς χώρους των αεροδρομίων (χώρος στάθμευσης αεροσκαφών-διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης), αναβάθμιση και βελτίωση των εγκαταστάσεων υγιεινής, βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένης δωρεάν σύνδεσης με το διαδίκτυο (WiFi) και εργασίες για τη βελτίωση της πυρασφάλειας σε όλους τους χώρους των αεροδρομίων.

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Πληρώνουν και τον Μάρτιο για σίτιση!! Σύμβαση για 400 ανύπαρκτους πρόσφυγες στον Κατσικά!

diag katsika
Μείζονα ερωτήματα προκαλεί το ζήτημα της σίτισης των ανύπαρκτων προσφύγων από τον Ελληνικό Στρατό! Ζήτημα που φαίνεται ότι έχει τεράστιο βάθος και φυσικά υψηλό κόστος.
Εντυπωσιακό είναι ότι η 8η Μεραρχία, παρότι γνωρίζει ότι το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Κατσικά έχει αδειάσει από τον Δεκέμβριο και δεν βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του, ούτε ένας πρόσφυγας, εξακολουθεί να διενεργεί διαγωνισμούς και να υπογράφει συμβάσεις για την σίτιση 400 ατόμων!!!
Ενδεικτικό είναι ότι και στην σύμβαση που έχει συναφθεί για τον Μάρτιο, ο Ελληνικός Στρατός πληρώνει για 400 μερίδες φαγητού ημερησίως που καλύπτουν τις ανάγκες του Κέντρου στον Κατσικά!!
Ενός κλειστού Κέντρου δηλαδή!
Το κόστος ξεπερνά τις εβδομήντα χιλιάδες ευρώ και μαζί με το κόστος για την σίτιση των προσφύγων που παραμένουν στην εστία των Δολιανών, καθώς διαγωνισμός και σύμβαση είναι κοινά, φτάνει στις 96 χιλιάδες!
Ανάλογοι διαγωνισμοί είχαν γίνει και τους προηγούμενους τρεις μήνες όπου το Κέντρο του Κατσικά παρέμεινε κλειστό, γεγονός που δημιουργεί μείζονα ερωτήματα καθώς το γεγονός αυτό είναι σε απόλυτη γνώση του στρατού.
Ερωτήματα ωστόσο προκύπτουν και για το Κέντρο των Δολιανών. Κι αυτό γιατί από τον Ιούλιο είχε ανακοινωθεί ότι θα λειτουργεί κοινοτική κουζίνα, την οργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση Oxfam. Σκοπός του προγράμματος αυτού ήταν η αντικατάσταση προμήθειας φαγητού από τις εταιρείες κέτερινγκ.
epiruspost.gr

Συγκλονίζει η υπόθεση 60χρονου άνδρα που ξαναμίλησε μετά από σχεδόν 10 χρόνια


Ο 60χρονος από τις Σέρρες είχε να μιλήσει απο το 2009 Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας εξηντάχρονος άνδρας από τις Σέρρες άρχισε ξαφνικά να μιλάει έπειτα από πολλά χρόνια αφωνίας, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.  Ο 60χρονος Κωνσταντίνος Κ., τα πλήρη στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα, είχε χάσει αιφνιδιαστικά την ικανότητα της ομιλίας το 2009 και έκτοτε επικοινωνούσε με το φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον μέσω της νοηματικής και ενός ειδικά διαμορφωμένου Playstation. Ειδικοί γιατροί και λογοθεραπευτές που είχαν εξετάσει τον άνδρα είχαν δώσει ελάχιστες πιθανότητες να ανακτήσει τη φωνή του, ενώ τόνιζαν ότι με το πέρασμα του χρόνου το ενδεχόμενο να μιλήσει απομακρυνόταν. Μια συγκινητική όμως έκπληξη περίμενε σήμερα τους συγγενείς και φίλους του 60χρονου όταν αιφνιδιαστικά, κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ στην τηλεόραση για ένα εκκλησιαστικό σκάνδαλο, άρχισε ξαφνικά και πάλι να μιλάει. «Έγινε ένα θαύμα» είπε δακρυσμένη στους δημοσιογράφους η σύζυγος του. «Ήμουν στην κουζίνα και ετοίμαζα τρία κιλά παϊδάκια για το μεσημεριανό του και ξαφνικά τον άκουσα να μιλάει στο σαλόνι. Έλεγε κάτι για σκοτάδια και φως που δεν πολυκαταλάβαινα, αλλά φαντάστηκα ότι μπορεί να ήταν σε σύγχυση λόγω της πολύχρονης αφωνίας.» Όπως είπε η ίδια, ευχαριστεί το Θεό για την ανέλπιστη αυτή εξέλιξη. «Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Είχα κάνει τάμα στην Παναγιά την Βατοπεδιώτισσα, μεγάλη η χάρη της, και οι προσευχές μου εισακούστηκαν» κατέληξε κλαίγοντας.

Σύριος πρόσφυγας έπαθε καρδιακή προσβολή στο hotspot Πετρουπουλάκη !

Λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι για την Γερμανία, όπου ζουν οι δυο του γιοί, ένας 57χρονος πρόσφυγας από την Συρία, άφησε την τελευταία του πνοή στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη. Στο στρατόπεδο ζούσε εδώ και μήνες με τη σύζυγό του και την κόρη τους, περιμένοντας να τους δοθεί το πράσινο φως για την επανένωση της οικογένειας στη Γερμανία. Η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί και σε λίγες ημέρες θα ξεκινούσαν το ταξίδι τους ώστε να συναντήσουν τα άλλα δύο τους παιδιά. Σήμερα όμως, ο 57χρονος υπέστη καρδιακή προσβολή και δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη. Στο στρατόπεδο κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά όμως ο άτυχος άνδρας ξεψύχησε πριν προλάβει να διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας της Φιλιππιάδας. Και τώρα βέβαια έχει ξεκινήσει η μαραθώνια διαδικασία της ταφής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Zirosgr η ταφή θα γινει στην Κομοτηνή !

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Σκάνδαλο Βατοπεδίου: Η δικαστική απόφαση, η αποδεδειγμένη ζημιά του δημοσίου και η απαράγραπτη πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
 Μεγάλη ήταν η προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή αλλά και του τότε αν αυτού, υπουργού του, Θ. Ρουσόπουλου, να παρουσιάσουν με υπερβολικά πανηγυρικό τρόπο την αθώωση των μοναχών και άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ως προσωπική τους δικαίωση και ως στημένο σκάνδαλο». Καλυμμένοι πίσω από το προνόμιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα της υπόθεσης ουδέποτε λογοδότησαν στη δικαιοσύνη για τις δικές τους πράξεις σε ένα αδιαμφισβήτητο σκάνδαλο, που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο και με τη δικαστική βούλα. Για όσους επικαλούνται αθωωτικά δεδικασμένα, ας αναλογισθούν ότι η απαλλακτική δικαστική απόφαση αναγνωρίζει ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες έκτασης αυτής ανήκουν στο δημόσιο!  Με άλλα λόγια, η δικαστική απόφαση, δεν είπε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπεδίου και ζημία του ελληνικού δημοσίου, όπως βιάζονται να μας υποδείξουν ο τότε πρωθυπουργός και οι υπουργοί του. Το ακριβώς αντίθετο λέει. Για όσους έχουν καλή σχέση με τη κοινή λογική, η ανταλλαγή μιας λίμνης που ανήκει στο δημόσιο και όχι στη Μονή Βατοπεδίου, με άλλες δημόσιες εκτάσεις-φιλέτα, συνιστά εκ των πραγμάτων καραμπινάτη ζημιά σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Η μήπως όχι; Την καραμπινάτη αυτή απιστία, διέπραξαν ως αυτουργοί, σύμφωνα με το βούλευμα του Αρείου Πάγου, βάσει τουμ οποίου έγινε η δίκη, οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή! Οι οποίοι ελέω παραγραφής, δεν δικάσθηκαν ποτέ! Οι απαράγραπτες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή

Ως επίσημο θαύμα αναγνώρισε η Εκκλησία την αθώωση όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση Βατοπεδίου

vatopedi_papades
Συναισθήματα ανακούφισης και αγαλλίασης σκόρπισε η απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για τις ιερές ανταλλαγές της Μονής Βατοπεδίου, όπως αποφάσισε σχετικά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η παραπάνω απόφαση, έγινε δεκτή με ικανοποίηση στις τάξεις της Εκκλησίας, ενώ τη χαρά του για τις εξελίξεις δεν έκρυψε κι ο ίδιος ο Θεός, μιλώντας σε αγγέλους πριν λίγη μόλις ώρα. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος, η αθώωση 13 κατηγορουμένων κατά περίσταση για τα αδικήματα της απιστίας, ηθικής αυτουργίας σε αυτή, ψευδείς βεβαιώσεις, ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και άλλων, που σχετίζονται με τις ανταλλαγές της λίμνης Βιστωνίδας και άλλων παρόχθιων εκτάσεων με άλλα ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου, αποτελεί ήδη με κάθε επισημότητα ένα σύγχρονο θαύμα, το οποίο και θα εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.
«Κάποτε ο Ιησούς περπατούσε στο νερό, έκανε το νερό, κρασί και έφερνε πίσω από τους νεκρούς τους φίλους του. Τα χρόνια έχουν πια περάσει κι ο χριστιανισμός έχει εξελιχθεί, με αποτέλεσμα τα σημερινά θαύματα να είναι λίγο διαφορετικά. Οι πιστοί του μέλλοντος θα ακούνε με κατάνυξη την ιστορία της μαγικής αθώωσης των κατηγορουμένων για το Βατοπέδι και θα προσεύχονται σε αυτήν», σχολίασε ιερέας ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Τέλος, διαψεύδονται προς το παρόν οι φήμες της αγιοποίησης των δικαστών που εξέδωσαν την σχετική απόφαση.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ-Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες στο τμήμα από το Εργοτάξιο Καλαβρούζας έως τον κόμβο Κεφαλοβρύσου

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ
Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες στο τμήμα από το Εργοτάξιο Καλαβρούζας έως τον κόμβο ΚεφαλοβρύσουΈντεκα ημέρες "φωτιά",για την ολοκλήρωση των έργων για την πρώτη φάση των "λειτουργικών" νέων αυτοκινητόδρομων της χώρας Μόλις 11 μέρες έμειναν για την ολοκλήρωση των έργων για την πρώτη φάση των "λειτουργικών" νέων αυτοκινητόδρομων της χώρας.Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό το διάστημα όχι μόνο θα πρέπει να έχει επέλθει η ολοκλήρωση των έργων στα προαποφασισμένα τμήματα λειτουργίας αλλά θα πρέπει να πιστοποιηθούν οι εργασίες απο τον ανεξάρτητο μηχανικό αλλά και να λειτουργήσουν.Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα φαίνεται πως θα ξεχωρίσει η λειτουργία των αυτοκινητόδρομων από τις... τελετές εγκαινίων, όπως άλλωστε είχε γίνει και στον Μορέα τον Δεκέμβριο."Από εδώ και έπειτα, θα ολοκληρώνουμε μεγάλα τμήματα και θα τα δίνουμε στην κυκλοφορία" ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπ.Υποδομών στο ypodomes.com. Προς το παρόν δεν είναι γνωστές οι ημερομηνίες των τελετών καθώς αυτές εξαρτώνται από το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, όμως όλες οι πληροφορίες τις τοποθετούν από το τέλος Μαρτίου μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη.Μέχρι τότε έτσι και αλλιώς θα πρέπει να γίνουν τα εγκαίνια που θα θέλουν να προλάβουν την μεγάλη έξοδο των εκδρομέων για τη γιορτή του Πάσχα. Στο μέτωπο των έργων φαίνεται πως το "επίφοβο" έργο της Κορίνθου-Πατρών να πηγαίνει αρκετά καλά και υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι όλα θα λειτουργήσουν στον χρόνο που έχει οριστεί. Πίσω θα μείνουν, σύμφωνα με το Υπουργείο τα 4-5 σημεία με τα γνωστά προβλήματα σε ένα μήκος 8-9χλμ.Στο μέτωπο της Παράκαμψης Τεμπών και Πλαταμώνα, όλα είναι έτοιμα και αναμένεται η πολυπόθητη λειτουργία που θα ενώσει με σύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο σε όλο του το μήκος τον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εδώ πιθανή ημερομηνία είναι η 6η Απριλίου λόγω έλευσης της Επιτρόπου Κρέτσου, όμως να σημειώσουμε ότι δεν έχει "κλειδώσει".Στην Ιόνια Οδό, πονοκέφαλο προκαλεί το μεσαίο τμήμα από την Αμφιλοχία μέχρι τον Άγιο Δημήτριο (αρχή της Παράκαμψης Άρτας) καθώς τα 3χλμ από Κρίκελο μέχρι Μενίδι "σκλαβώνουν" όλο το τμήμα των 27χλμ. Το τμήμα αυτό σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι. Έτοιμο προς παράδοση είναι το τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο ενώ γίνεται προσπάθεια να δοθεί και το πρώτο τμήμα Αντίρριο-Γαβρολίμνη με τη Σήραγγα Κλόκοβα μέχρι το Πάσχα. Το βόρειο άκρο της Ιόνιας Οδού θα δοθεί επίσης μέχρι τα τέλη Μαϊου.Στον Ε65 υπάρχει το θέμα με τα πρώτα 5χλμ που άργησαν λόγω καθυστερήσεων ενώ από το 50ο μέχρι το 111χλμ που τελειώνει το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα όλα είναι έτοιμα..Οι επόμενες 11 μέρες θα είναι σίγουρα οι πιο αγχωτικές μέρες που θα έχουν περάσει Υποδομών και παραχωρησιούχοι καθώς σε αυτό το διάστημα θα πρέπει όλα να είναι έτοιμα και το φετινό Πάσχα να καλωσορίσει τους εκδρομείς με τους νέους αυτοκινητόδρομους "λειτουργικούς" αλλά πάνω από όλα σύγχρονους και ασφαλείς. Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com  

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Να τους χαιρόμαστε!

George Athanatios Tsoukaladakis

Ο Παπαδάκης είναι μακράν ο χειρότερος λαικιστής και καθημερινός σωματέμπορος δημοσιογράφος του ανθρώπινου πόνου και ο Λυριτζής σταθερός σύμμαχος κάθε αριστερής ιδεοληψίας.
Αυτοί οι άνθρωποι μαζί με αρκετούς άλλους ''έγκριτους'' συναδέλφους τους είναι εκατό φορές χειρότεροι από τους πολιτικούς. Είναι ότι χειρότερο έβγαλε το δημοσιογραφικό σύστημα της μεταπολίτευσης.
Θησαύρισαν χαιδεύοντας όλες τις ΔΕΚΟ, όλες τις αντιστασιακές συντάξεις, κάθε έναν που θεωρούσε δικαίωμά του τη σύνταξη στα 35 και τα 45 του εστιάζοντας μόνο στα κακώς κείμενα των πολιτικών και ποτέ των πολιτών.
Έδωσαν και δίνουν βήμα στους χειρότερους δε των πολιτικών, σε κάθε παπαρολόγο λαικιστή και ανέδειξαν κάθε αλήτη τύπου Σώρρα υπερασπιζόμενοι τάχα μου τη Δημοκρατία και το ''λαό''.
Νομιμοποίησαν την οχλοκρατία και ενδυνάμωσαν την ασυδοσία που υπάρχει παντού. Πάντα έτοιμοι να κουνήσουν το δάχτυλο σε όλους, εκτός φυσικά του εαυτού τους.
Παρουσιάζουν ως μοναδικό εχθρό της Ελλάδας την Ε.Ε. και φταίνε σε μέγιστο βαθμό για την επιθυμία αρκετών συμπολιτών μας για την επιστροφή μας στη δραχμή αφού τεχνηέντως αποκρύπτουν πως αν δεν υπήρχαν οι ''επάρατοι'' δανειστές σήμερα θα ήμασταν σε χειρότερη κατάσταση από τη Βενεζουέλα.
Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι είναι οι κύριοι υπαίτιοι και χάιδευαν  την  κάθε εξουσία αλλά και για το δηλητήριο που έχουν ποτίσει όλους τους Έλληνες επειδή τους δόθηκε ένα δημόσιο βήμα. Τεράστιες εδώ και οι ευθύνες των καναλαρχών.
Φωτογραφία του Archontakis Manos.

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Τηλυκράτης - Εθνικός Φιλιππιάδας (1-1) | Λευκάδα | 19/03/2017

Γ' Εθνική 2ος όμιλος αποτελέσματα και βαθμολογίες!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ της 23ης αγωνιστικής και η βαθμολογία του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής στον 2ο όμιλο:

Απόλλων Λάρισας – Θεσπρωτός 3-0
(38′, 54′ Μανθάνο, 46′ Σαχινίδης)
Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου – Ολυμπιακός Βόλου 2-2 (18′ Καραστέργιος , 66′ Κεχαγιάς – 34′ πέν. Οικονόμου, 75′ Ευθυμιάδης)
Αστέρας Πετριτή – Ρήγας Φεραίος 0-1 (60′ Σέττος)
ΑΕ Καραϊσκάκης – Πιερικός 5-0 (2′ Κόλλινς, 6′ Γυφτοκώστας, 59′ Μαζιώτης, 63′ Ζυγκερίδης, 88′ πέν. Ευαγγέλου)
Ένωση Ιστιαίας – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 2-0 (77′ Στεργίου, 89′ Αλεξίου)
Διαγόρας Σεβαστής – Αμβρακία Κωστακιών 4-1 (13′ πέν. Δερμητζόγλου, 16′ Καράμπελας, ?, 90’+2 Καρατζάγλου – 55′ Βάσιλας)
Τηλυκράτης – Εθνικός Φιλιππιάδος 1-1 (60′ Ιασωνίδης – 10′ Μπαστάνης)
Νίκη Βόλου – Πύδνα Κίτρους 1-1 (21′ Παπαδήμας – 73′ Τσατσαρής)
Η βαθμολογία του 2ου Ομίλου:
g-ethniki19martiou
Η επόμενη ( 24η) αγωνιστική του 2ου ομίλου:
Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου – Απόλλων Λάρισας Θεσπρωτός – Αστέρας Πετριτή Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕ Καραϊσκάκης Ρήγας Φεραίος – Ένωση Ιστιαίας Πιερικός – Διαγόρας Σεβαστής Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Τηλυκράτης Λευκάδας Αμβρακία Κωστακιών – Νίκη Βόλου Εθνικός Φιλιππιάδας – Πύδνα Κίτρους

Εργασίες της ΔΕΗ στο κέντρο της φιλιππιάδας !Νωρίς το πρωί η ΔΕΗ άλλαξε κολώνες και αντικατέστησε με μονωμένο καλώδιο τα παλιά ηλεκτροφόρα σύρματα στο κέντρο της Φιλιππιάδας !

 

Βέβαια το σωστό θα ήταν η υπογειοποίηση του δικτύου σε όλο το ιστορικό κέντρο για να εκλείψει αυτή η εικόνα των εναερίων  καλωδίων που είναι απαράδεκτη !
(Εδώ με τον επιστάτη )

  Πάντως οι εναερίτες έδωσαν ρέστα και σε λιγότερο από τον προβλεπόμενο χρόνο αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση και ησύχασε και ο Μιχάλης που επέβλεπε το έργο με αγωνία για αρχίσει να κόβει αποδείξεις στην ταμειακή μηχανή!

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΨΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ


Πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται στην έξοδο της Ιόνιας οδού προς Πρέβεζα μέσα από την Φιλιππιάδα!
Ο όγκος των αυτοκινήτων που θα διέρχεται ιδίως τις γιορτές μέσα από τα στενά της Φιλιππιάδας θα δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στους διερχόμενους, όσο και στους κατοίκους της Φιλιππιάδας, γιατί δεν υπάρχουν οι κυκλοφοριακές υποδομές στο κέντρο της πόλης να δεχτεί αυτόν τον όγκο αυτοκινήτων !
Θα υπάρξει επίσης πρόβλημα και με την στένωση των δρόμων λόγω στάθμευσης των αυτοκινήτων, δικαιολογημένα άλλωστε, των κατοίκων της πόλης της Φιλιππιάδας.
Δεν νομίζω να είναι σωστό μέσα στην πόλη να κυκλοφορούν ταξιδιώτες που λόγω ελλιπής σηματοδότησης  χάθηκαν  και  να ρωτάνε  πως πάμε για Πρέβεζα η πως βγαίνουμε στην Ιόνιο για Πάτρα και Ιωάννινα.
Καλά είναι απορίας άξιον πως οι ιθύνοντες δεν πρόβλεψαν μέσα ,από την εμπειρία που διαθέτουν σε ανάλογες καταστάσεις να προλάβουν τέτοια φαινόμενα;
Να ταξιδεύσει ένας επισκέπτης σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο σε ελάχιστο χρόνο από την  Δυτική Μακεδονία η από την Στερεά Ελλάδα  για να φθάσει με προορισμό το Ιόνιο , και να περιπλανιεται μία ώρα στα στενά της πόλης των πελαργών.
Λες και το έκανε επίτηδες ο δήμαρχος για να δούνε οι επισκέπτες την πόλη της Φιλιππιάδας τώρα που αρχίζουν και τα εργα ανάπλασης του κέντρου της πόλης!
Έχουμε ένα κοντινό παράδειγμα την καθαρά Δευτέρα που μέχρι αργά το βράδυ όλοι οι δρόμοι της Φιλιππιάδας φάνταζαν σαν μετά την ανάσταση με τα κεριά του κόσμου από τα φώτα των αυτοκινήτων που έψαχναν διέξοδο προς την Ιόνια οδό!
Πρέπει να οι αρμόδιοι να δούνε με σοβαρότητα το θέμα και όχι μόνο να κόβουν κορδέλες και να επικαλούνται την πατρότητα των έργων.
Μέχρι να γίνει η σύνδεση με την γέφυρα Καλογήρου "αν γίνει ποτέ" να δοθεί κάποια λύση  πρώτα με τη σωστή σηματοδότηση ,γιατί έρχεται και Πάσχα και τα αρνιά δεν θα χωράνε με τις σούβλες στα στενά της Φιλιππιάδας να περάσουν!

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμος Ζηρού

                                             
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Π Ρ Ο Σ :  
1. Mέλη  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  Δήμου  Ζηρού
2. Καλαντζή  Νικόλαο,  Δήμαρχο  Δήμου  Ζηρού  
3. Πρόεδρο  Δημοτικής  Κοινότητας  Φιλιππιάδας
4. Προέδρους  και  Εκπροσώπους  Τοπικών  Κοινοτήτων 
Καλείστε  να  προσέλθετε  στην  αίθουσα  συνεδριάσεων  του  Δημοτικού  Καταστήματος  Φιλιππιάδας την  Δευτέρα  20  Μαρτίου  2017  και  ώρα  19 : 0 σε  συνεδρίαση για  συζήτηση  και  λήψη  αποφάσεων  στα  παρακάτω  θέματα  της  ημερήσιας  διάταξης : 
1. Έγκριση  διενέργειας  δαπανών  ( προμηθειών – υπηρεσιών – έργων ).
2. Έγκριση  έκθεσης  εσόδων – εξόδων  του  4ου  τριμήνου  έτους  2016  του  προϋπολογισμού  του  Δήμου  Ζηρού  οικονομικού  έτους  2016.
3. Διαγραφή – διόρθωση οφειλών από τους βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου Ζηρού.  
4. Αποδοχή  ποσού  215.000,00 €  από  την  Περιφέρεια  Ηπείρου  για  την  εκτέλεση  του  έργου με  τίτλο :  « Κατασκευή  εσωτερικού  δικτύου  ύδρευσης  οικισμού  Ανωγείου  Δήμου  Ζηρού »  και  τροποποίηση  του  Τεχνικού  προγράμματος  έτους  2017  του  Δήμου  Ζηρού  για  την  εγγραφή  του  παραπάνω  έργου  σε  αυτό.   
5. Έγκριση  υποβολής  πρότασης  στο  Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα  « Υποδομές  Μεταφορών,  Περιβάλλον  και  Αειφόρος  Ανάπτυξη »  για  ένταξη  της  πράξης  με  τίτλο : « Εσωτερικό  δίκτυο  αποχέτευσης  ακαθάρτων  στον  οικισμό  Θεσπρωτικού  της  Τ.Κ.  Θεσπρωτικού  του  Δήμου  Ζηρού ».
6. Έγκριση  της  αριθ.  11/2017  απόφασης  του  Διοικητικού  Συμβουλίου  της  Κοινωφελούς  Επιχείρησης  Δήμου  Ζηρού  ( Κ. Ε. ΔΗ. ΖΗ. )  που  αφορά  την  αναμόρφωση  του  προϋπολογισμού  της,  οικονομικού  έτους  2017.
7. Αποδοχή  μιας  (01)  φοιτήτριας  του  τμήματος  Τεχνολόγων  Γεωπόνων  του  Τ. Ε. Ι.  Ηπείρουγια  την  πραγματοποίηση  της  πρακτικής  της  άσκησης  στο  Δήμο  Ζηρού.
8. Έγκριση  θέσεων  μαθητείας  αποφοίτων  ΕΠΑ.Λ.  του  προγράμματος  « Μεταλυκειακό  έτος – τάξη  Μαθητείας »  για  το  σχολικό  έτος  2017 – 2018  στο Δήμο  Ζηρού  και  έγκριση  διάθεσης  πίστωσης.
9. Τροποποίηση  της  αριθ.  06/2015  προηγούμενης  απόφασης  του  Δημοτικού  Συμβουλίου με  θέμα : « Καθορισμός  δικαιούχων  χρήσης  κινητής  τηλεφωνίας  στο  Δήμο  Ζηρού  και  καθορισμός  ανώτατου  μηνιαίου  επιτρεπτού  χρηματικού  ορίου  κλήσεων ».
10. Ορισμός μελών για  τη  σύσταση  της  Δημοτικής  Επιτροπής  Παιδείας  Δήμου  Ζηρού.   

11. Εκλογή  δύο  (02)  τακτικών  μελών  από  το  σύνολο  των  συνδυασμών  της  μειοψηφίας  για  τη  συμμετοχή  τους  στην  Εκτελεστική  Επιτροπή,  όταν  αυτή  επιλαμβάνεται,  κατά  τις  διατάξεις  του  υπαλληλικού  κώδικα,  ως  συλλογικό  πειθαρχικό  όργανο  του  Δήμου,  για  τη  δημοτική  περίοδο  Μαρτίου  2017 – Αυγούστου  2019.
12. Έγκριση  συμμετοχής  του  Δήμου  Ζηρού  στο  « Δίκτυο  Πόλεων  για  τη  Βιώσιμη  Ανάπτυξη  και  κυκλική  οικονομία »,  με  διακριτικό  τίτλο : « ΒΙΩΣΙΜΗ  ΠΟΛΗ »,  έγκριση  καταστατικού  και  διακήρυξης  και  ορισμός  εκπροσώπων  του  Δήμου  Ζηρού.    
13. Επικαιροποίηση  του  εγχειριδίου  Διοικητικής  Ικανότητας  του  Δήμου  Ζηρού.  
14. Έγκριση  επέκτασης  δημοτικού  φωτισμού
15. Καθορισμός  εργασιών  και  τρόπος  εκτέλεσης  έργων  ενταγμένων  στο  τεχνικό  πρόγραμμα  Δήμου  Ζηρού  οικονομικού  έτους  2017.
16. Εξέταση  αιτήματος  του  Κατσάνου  Ιωάννη  του  Αθανασίου  που  αφορά  κυκλοφοριακή  σύνδεση  ακινήτου  του.     
17. Έγκριση  1ου Ανακεφαλαιωτικού  Πίνακα  εργασιών  του  έργου με  τίτλο :  « Βελτίωση  και  εκσυγχρονισμός  ομβροδεξαμενών  του  Δήμου  Ζηρού ».
18. Έγκριση παράτασης συμβατικής προθεσμίας περαίωσης εκτέλεσης του έργου  με τίτλο :                   « Πυροπροστασία  Δάσους  Ζηρού ».
19. Έγκριση  μετακίνησης  εκτός  έδρας  του  Δημάρχου  και  Αντιδημάρχων  Δήμου  Ζηρού.Ο  Πρόεδρος
   Χρήστος  Χασίδης