Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Επιχειρηματίες- τοκογλύφοι.. Ημερολόγια, πελατολόγια και σκοτεινές διαδρομές

Στις εισαγγελικές αρχές οδηγούνται σήμερα οι έξι συλληφθέντες που αποτελούσαν τα μέλη ενός μεγάλου κυκλώματος τοκογλυφίας. Ένα κύκλωμα που είχε βαθιές ρίζες στην πόλη των Ιωαννίνων και φαίνεται πως δεν είναι το μοναδικό.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται δύο Γιαννιώτες. Επιχειρηματίες, με επαγγελματική δραστηριότητα στην πόλη, η οποία φαίνεται πως τελικά ήταν η βιτρίνα της άλλης, της σκοτεινής δραστηριότητας που είχαν αναπτύξει τα τελευταία τρία χρόνια τουλάχιστον.
Ιδιοκτήτης καταστημάτων εστίασης ο ένας, αντιπρόσωπος ο δεύτερος. Με κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα, το οποίο είχε μεγάλο πελατολόγιο και αποκόμιζε τεράστια κέρδη.
Ο εγκέφαλος, είναι ένας ζάπλουτος ηλικιωμένος από την Αθήνα, ο οποίος συνελήφθη στην Άρτα. Το σπίτι του πέρα από την απίστευτη χλιδή φαίνεται ότι ήταν αυτό που λειτουργούσε και ως «τράπεζα».
Μετρητά, λίρες, ακόμη και ράβδοι χρυσού, έχουν κατασχεθεί από την Αστυνομία, μαζί με τα ημερολόγια και τα πελατολόγια που διατηρούσε το κύκλωμα...
Δεκάδες άνθρωποι, βλέποντας τις τράπεζες να έχουν κλείσει τις κάνουλες του δανεισμού, φαίνεται ότι είχαν πέσει στα δίχτυα των τοκογλύφων, πιστεύοντας ότι έτσι θα καταφέρουν να σώσουν ότι τους έχει απομείνει, αλλά στο τέλος έχαναν κι αυτά καθώς το χρέος που είχαν δημιουργήσει δεν... εξοφλούνταν ποτέ!
Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία διενεργήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα, διήρκησε περίπου τέσσερις μήνες και ολοκληρώθηκε με την μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων ετών, δίνοντας ένα τέλος στο σκοτεινό κύκλωμα των τοκογλύφων.
Πηγή : EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!