Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας: «Βραβείο υποκρισίας και αναλγησίας θα πρέπει να απονείμουν στο δήμαρχο Ζηρού και στον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ»

To  Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :

«“Κι ήθελε ακόμα πολύ φως να ξημερώσει...”

Βραβείο υποκρισίας και αναλγησίας απέναντι στα προσφυγόπουλα της Φιλιππιάδας, θα πρέπει να απονείμουν στον δήμαρχο Ζηρού και στον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που κατάγεται από την Φιλιππιάδα, που κατάφεραν στο όνομα του πολιτικού κόστους, να αποτελέσει η Φιλιππιάδα το μοναδικό θλιβερό παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα, που τα προσφυγόπουλα δεν παρακολούθησαν ακόμα μαθήματα στα σχολεία της περιοχής.
Βραβείο παραβίασης του δικαιώματος όλων των παιδιών στην μόρφωση, επίσης να απονεμηθεί σε όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες των Υπουργείων Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους εδώ τοποτηρητές τους, που υποχωρούν απέναντι στις πιέσεις των τοπικών αρχόντων και των πολιτευτών, παραβιάζοντας το ανθρώπινο δικαίωμα της μόρφωσης για όλα τα παιδιά.
Βραβείο πολιτικής εκμετάλλευσης των ξενοφοβικών αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες από την εκδήλωση ρατσιστικών φαινομένων,  στον έτερο βουλευτή του νομού και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Βραβείο μίσους και μισανθρωπιάς σε όλους αυτούς τους “αγανακτισμένους” πολίτες και τους υποκινητές τους, που εκφράζουν ρατσιστικό λόγο και συμπεριφορές, απέναντι σε ταλαιπωρημένα και πολλαπλώς τραυματισμένα παιδιά.
Αυτό είναι το παρασκήνιο που έχει στηθεί, τόσους μήνες στην Φιλιππιάδα, με θύματα παιδιά που φέρουν πολλαπλά ψυχικά τραύματα και απώλειες στις προσωπικές τους ιστορίες και που συνεχίζουν να τραυματίζονται εγκλεισμένα σε στρατόπεδα μαζικής διαβίωσης για μήνες ή και χρόνια.
Το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει τόσους μήνες για να δοθεί μια κανονικότητα στην ζωή τους και να αρχίζουν να επουλώνουν τις πληγές τους, είναι  το δικαίωμα στην εκπαίδευση που έχουν στερηθεί για χρόνια. Κι αυτό, το στραγγαλίζετε!!!

Μπορεί να “πνίγετε”, μαζί με το δικαίωμα στη μόρφωση και τη φωνή των προσφύγων, πίσω από τις μάντρες του Πετροπουλάκη, όμως είμαστε εδώ για να γίνουμε η φωνή τους.

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!