Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΨΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ


Πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται στην έξοδο της Ιόνιας οδού προς Πρέβεζα μέσα από την Φιλιππιάδα!
Ο όγκος των αυτοκινήτων που θα διέρχεται ιδίως τις γιορτές μέσα από τα στενά της Φιλιππιάδας θα δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στους διερχόμενους, όσο και στους κατοίκους της Φιλιππιάδας, γιατί δεν υπάρχουν οι κυκλοφοριακές υποδομές στο κέντρο της πόλης να δεχτεί αυτόν τον όγκο αυτοκινήτων !
Θα υπάρξει επίσης πρόβλημα και με την στένωση των δρόμων λόγω στάθμευσης των αυτοκινήτων, δικαιολογημένα άλλωστε, των κατοίκων της πόλης της Φιλιππιάδας.
Δεν νομίζω να είναι σωστό μέσα στην πόλη να κυκλοφορούν ταξιδιώτες που λόγω ελλιπής σηματοδότησης  χάθηκαν  και  να ρωτάνε  πως πάμε για Πρέβεζα η πως βγαίνουμε στην Ιόνιο για Πάτρα και Ιωάννινα.
Καλά είναι απορίας άξιον πως οι ιθύνοντες δεν πρόβλεψαν μέσα ,από την εμπειρία που διαθέτουν σε ανάλογες καταστάσεις να προλάβουν τέτοια φαινόμενα;
Να ταξιδεύσει ένας επισκέπτης σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο σε ελάχιστο χρόνο από την  Δυτική Μακεδονία η από την Στερεά Ελλάδα  για να φθάσει με προορισμό το Ιόνιο , και να περιπλανιεται μία ώρα στα στενά της πόλης των πελαργών.
Λες και το έκανε επίτηδες ο δήμαρχος για να δούνε οι επισκέπτες την πόλη της Φιλιππιάδας τώρα που αρχίζουν και τα εργα ανάπλασης του κέντρου της πόλης!
Έχουμε ένα κοντινό παράδειγμα την καθαρά Δευτέρα που μέχρι αργά το βράδυ όλοι οι δρόμοι της Φιλιππιάδας φάνταζαν σαν μετά την ανάσταση με τα κεριά του κόσμου από τα φώτα των αυτοκινήτων που έψαχναν διέξοδο προς την Ιόνια οδό!
Πρέπει να οι αρμόδιοι να δούνε με σοβαρότητα το θέμα και όχι μόνο να κόβουν κορδέλες και να επικαλούνται την πατρότητα των έργων.
Μέχρι να γίνει η σύνδεση με την γέφυρα Καλογήρου "αν γίνει ποτέ" να δοθεί κάποια λύση  πρώτα με τη σωστή σηματοδότηση ,γιατί έρχεται και Πάσχα και τα αρνιά δεν θα χωράνε με τις σούβλες στα στενά της Φιλιππιάδας να περάσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!