Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Τίνος είναι Δήμαρχε τα λεφτά;

Κόντρα για την αποζημίωση απ΄την Ιόνια

Προεκλογικά και ο κ. Καλαντζής και ο πρώην δήμαρχος Κ. Γιολδάσης είχαν δεσμευτεί πως το ποσό της αποζημίωσης θα δαπανηθεί αποκλειστικά για ανάγκες του χωριού.
\aionia kalatzis
Πώς και πως περίμεναν οι κάτοικοι του Γυμνοτόπου δήμου Ζηρού την αποζημίωση της Τοπικής Κοινότητας για την Ιόνια Οδό και τώρα που επιτέλους τα χρήματα μπήκαν στο ταμείο, ύψους περίπου 420χιλ ευρώ, κυριαρχεί αναστάτωση στο χωριό.
Αιτία, η αντίληψη του Δημάρχου ότι «τα χρήματα ανήκουν στο δήμο κι όχι αποκλειστικά στον Γυμνότοπο. Άρα θα καλύψουν λειτουργικές ανάγκες του δήμου. Μπορεί βέβαια να γίνει κι ένα μεγάλο έργο στην τοπική κοινότητα, όχι αναγκαστικά απ΄αυτά τα χρήματα, κι εφόσον υπάρξει σαφές αίτημα».
Αυτή είναι η απάντηση που δίνεται προφορικά από τον κ. Καλαντζή στους θεσμικούς εκπροσώπους του χωριού ενώ φημολογείται πως έχει ήδη αποφασιστεί να αποπληρωθεί μ αυτά τα χρήματα χρέος του δήμου προς τη ΔΕΗ το μεγάλο μέρος του οποίου μάλιστα προέρχεται από τον πρώην δήμο Θεσπρωτικού.
Το Τ.Σ Γυμνοτόπου αναζητά ημερομηνία διεξαγωγής ανοιχτής συνεδρίασης του Τ.Σ μέσα στη βδομάδα που να εξυπηρετεί και τον Δήμαρχο για να εκθέσει δημόσια τις τωρινές απόψεις του. Προεκλογικά και ο κ. Καλαντζής και ο πρώην δήμαρχος Κ. Γιολδάσης είχαν δεσμευτεί πως το ποσό της αποζημίωσης θα δαπανηθεί αποκλειστικά για ανάγκες του χωριού.
Το Τ.Σ Γυμνοτόπου πρόσκειται στον συνδυασμό του κ. Καλαντζή αλλά αυτή τη στιγμή καλείται να συγκρουστεί μαζί του υπερασπιζόμενο τη λαϊκή απαίτηση για μικρότερα συγκεκριμένα έργα που δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν δεδομένης της οικονομικής ένδειας των δήμων. «Ο Γυμνότοπος δεν έχει ανάγκη ΕΝΟΣ μεγάλου έργου. Έχει ανάγκη μικρότερων και χρησιμότερων όπως είναι μια δεύτερη γεώτρηση ύδρευσης, δυο-τρεις κεντρικοί δρόμοι, μερικές αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και κτηρίων όπως το σχολείο.
Ευτυχώς για τις βασικές υποδομές, (οχτάμετρους δρόμους και δίκτυο ύδρευσης με πρωταρχική γεώτρηση κ.α) είχε φροντίσει ο αείμνηστος πρόεδρος της Κοινότητας Λευτ. Τάτσης σε εποχές που άλλα χωριά ήταν πολύ πίσω σε ανάλογα ζητήματα» απαντάει το Τ.Σ στη συλλογιστική του Δημάρχου.
Απομένει βέβαια όλα αυτά να διατυπωθούν και επισήμως, δημόσια, στην συνεδρίαση που ετοιμάζεται και που η έκβασή της θα αποτελέσει πρόκριμα και για τα γειτονικά χωριά, Γοργομύλου, Δρυοφύτου που ακόμα δεν εισπράχθηκε το αντίτιμο της αποζημίωσης για τη δική τους απαλλοτριωθείσα γη υπέρ του έργου.
Υ.Γ: Ποιός είπε πως η φτώχεια φέρνει γκρίνια; Το να κερδίσεις ένα ποσό σε εποχές φτώχειας, φέρνει ακόμη μεγαλύτερη γκρίνια όπως αποδυκνείεται.
ΡΟΥΛΑ ΧΡΗΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!