Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πληρώνουν και τον Μάρτιο για σίτιση!! Σύμβαση για 400 ανύπαρκτους πρόσφυγες στον Κατσικά!

diag katsika
Μείζονα ερωτήματα προκαλεί το ζήτημα της σίτισης των ανύπαρκτων προσφύγων από τον Ελληνικό Στρατό! Ζήτημα που φαίνεται ότι έχει τεράστιο βάθος και φυσικά υψηλό κόστος.
Εντυπωσιακό είναι ότι η 8η Μεραρχία, παρότι γνωρίζει ότι το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Κατσικά έχει αδειάσει από τον Δεκέμβριο και δεν βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του, ούτε ένας πρόσφυγας, εξακολουθεί να διενεργεί διαγωνισμούς και να υπογράφει συμβάσεις για την σίτιση 400 ατόμων!!!
Ενδεικτικό είναι ότι και στην σύμβαση που έχει συναφθεί για τον Μάρτιο, ο Ελληνικός Στρατός πληρώνει για 400 μερίδες φαγητού ημερησίως που καλύπτουν τις ανάγκες του Κέντρου στον Κατσικά!!
Ενός κλειστού Κέντρου δηλαδή!
Το κόστος ξεπερνά τις εβδομήντα χιλιάδες ευρώ και μαζί με το κόστος για την σίτιση των προσφύγων που παραμένουν στην εστία των Δολιανών, καθώς διαγωνισμός και σύμβαση είναι κοινά, φτάνει στις 96 χιλιάδες!
Ανάλογοι διαγωνισμοί είχαν γίνει και τους προηγούμενους τρεις μήνες όπου το Κέντρο του Κατσικά παρέμεινε κλειστό, γεγονός που δημιουργεί μείζονα ερωτήματα καθώς το γεγονός αυτό είναι σε απόλυτη γνώση του στρατού.
Ερωτήματα ωστόσο προκύπτουν και για το Κέντρο των Δολιανών. Κι αυτό γιατί από τον Ιούλιο είχε ανακοινωθεί ότι θα λειτουργεί κοινοτική κουζίνα, την οργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση Oxfam. Σκοπός του προγράμματος αυτού ήταν η αντικατάσταση προμήθειας φαγητού από τις εταιρείες κέτερινγκ.
epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!