Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΜΙΑΦΙΟΖΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Νονοί της νύχτας πίσω από την έκρηξη;


Το ενδεχόμενο να δρα στην Πρέβεζα ένα από τα παρακλάδια του κυκλώματος των «νονών» της νύχτας που είχαν απλώσει τα «πλοκάμια» τους σε όλη τη χώρα, ερευνούν οι αστυνομικοί μετά την έκρηξη της βόμβας που προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε μια καφετέρια στην παραλία της πόλης.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, εξετάζεται, μάλιστα, το ενδεχόμενο ο εκρηκτικός μηχανισμός να είχε τον ίδιο κατασκευαστή με αυτόν που κατέστρεψε ένα Ίντερνετ καφέ στην Ζάκυνθο πριν από δυόμισι μήνες!

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον βομβιστή να σπάζει το τζάμι από την κεντρική πόρτα του καταστήματος στην παραλία της Πρέβεζας και να τοποθετεί στο εσωτερικό τη βόμβα. Αμέσως μετά, επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε ένας
συνεργός του και διέφυγαν. Η έκρηξη κατέστρεψε το εσωτερικό του μαγαζιού και τα τζάμια ενός διπλανού καταστήματος. Παρόμοιος μηχανισμός είχε εκραγεί στις 27 Ιανουαρίου στο εξωτερικό τζαμαρίας ενός Ίντερνετ καφέ στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημίες.
Αλλά και στην Κρήτη, οι βομβιστικές επιθέσεις κλιμακώνονται. Μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού με ζελατοδυναμίτιδα και βραδύκαυστο φυτίλι στο αυτοκίνητο μιας 65χρονης γυναίκας στην οδό Μελίνας Μερκούρη του Ηρακλείου,αποκαλύφθηκε ότι είχε τοποθετηθεί και άλλη μια βόμβα με ακριβώς την ίδια συνδεσμολογία, η οποία όμως δεν εξερράγη! Ο μηχανισμός βρέθηκε κάτω από το αυτοκίνητο μιας άλλης γυναίκας, στο δημοτικό διαμέρισμα Ζαρού του δήμου Φαιστού στο Ηράκλειο και εξετάζεται αν τα δυο θύματα συνδέονται με κοινούς εχθρούς που μπορεί να ήθελαν να τους κάνουν κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!