Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΑΡΤΑ-ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Παρανάλωμα του πυρός έγινε «Το Στέκι» στη Βλαχέρνα Άρτας

E-mail Εκτύπωση PDF
STEKI_BLAXERNASΣύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Θωμά Ρίζο ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του συμβάντος, η Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά στις 17.07 και η κινητοποίηση ήταν άμεση.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε «Το Στέκι» στην πλατεία Βλαχέρνας Άρτας. Η γνωστή ταβέρνα που για πολλά χρόνια τώρα αποτελούσε το στέκι πολλών Αρτινών και όχι μόνο, κάηκε ολοσχερώς μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 5 το απόγευμα και η οποία ξεκίνησε από το χώρο της κουζίνας.  Η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα λόγω της ξύλινης επένδυσης που υπήρχε στο κατάστημα, υλικό που ευνόησε την εξάπλωσή της με αποτέλεσμα η καταστροφή να έρθει σε χρόνο dt προτού προλάβουν καλά – καλά οι κάτοικοι της περιοχής να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί.

Η φωτιά κατασβέστηκε από την Π.Υ. Άρτας η οποία έφτασε στο σημείο με δύο οχήματα και πέντε άνδρες. Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Θωμά Ρίζο ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του συμβάντος, η Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά στις 17.07 και η κινητοποίηση ήταν άμεση. Το ένα πυροσβεστικό ακολούθησε την κατεύθυνση από το φράγμα και το άλλο από Γραμμενίτσα. «Ήταν άμεση η επέμβαση, στις 17.21 που έφτασα εγώ το αυτοκίνητο ήταν ήδη εκεί» ανέφερε ο διοικητής της Π.Υ. Ταυτόχρονα όπως είπε, η Π.Υ. επιχειρούσε και στο άλλο το συμβάν για τον εντοπισμό του αγνοούμενου.

Μικρές εκρήξεις
Μέσα στο κατάστημα υπήρχαν μικρά φιαλίδια υγραερίου και ακολούθησαν μικρές εκρήξεις. Δύο άτομα που ήταν μέσα στο κατάστημα τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες βγήκαν έξω φοβούμενοι τα χειρότερα. Μάλιστα η μια κοπέλα υπέστη σοκ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. «Εκείνη τη στιγμή αν παίρνανε έναν πυροσβεστήρα μπορούσαμε να γλιτώσουμε την ταβέρνα» ανέφερε ο διοικητής.
Στο χώρο πλησίον της ταβέρνας υπάρχουν και σπίτια τα οποία ευτυχώς δεν κινδύνεψαν παρότι οι φλόγες έφταναν σε μεγάλο ύψος, απειλώντας να αγγίξουν τα κτίρια.
Πηγή: Ηχώ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!