Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Εκδήλωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας στην Άρτα: «Αναζήτηση για διέξοδο από την κρίση»


Δεν είναι κρίση χρέους αυτό που έχουμε αλλά κρίση του συστήματος που αναπαρήχθη τα τελευταία χρόνια. Για να ξεπεραστεί χρειάζεται αλλαγή σε πρόσωπα και πολιτική, όπου η άλλη πολιτική σχετίζεται με την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης και μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας, μέρος της οποίας είναι τα δημοσιονομικά. Τα παραπάνω τονίστηκαν στην εκδήλωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» - διαμορφωμένη τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ - που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ στην Άρτα, με την παρουσία του επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» Γιώργου Παναγιωτακόπουλου ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και με ομιλητές τον Αγαμέμνονα Κολιάτσο, Οικονομολόγο, τον Παντελή Σαββίδη, Δημοσιογράφο και τον Στέφανο Τζουμάκα, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ήταν μια πολιτική συνάντηση προβληματισμού όπως αναγράφονταν και στην πρόσκληση, με θέμα «Αναζήτηση για διέξοδο από την κρίση», την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός, στελέχη από το χώρο της αυτοδιοίκησης α’ και β βαθμού, φορείς και πολίτες που γέμισαν σχεδόν το χώρο της εκδήλωσης. Από τους ομιλητές επισημάνθηκε το αδιέξοδο της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής αλλά και τρόποι αναζήτησης της διεξόδου από την κρίση.

Δηλώσεις Τζουμάκα

Σε δηλώσεις του ο Στ Τζουμάκας ανέφερε συγκεκριμένα: «Η δική μου τοποθέτηση καθώς και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι ότι μ’ αυτή την πολιτική δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Δηλαδή μ’ αυτή τη δημοσιονομική υστερία όπου καθημερινά θα ψάχνουμε να βρούμε χρήματα που θα λείπουν από το έλλειμμα και από το χρέος δεν υπάρχει λύση. Η χώρα πρέπει να γυρίσει στην παραγωγή και στην ανάπτυξη κι αυτό πρέπει να είναι το κύριο θέμα. Αυτή είναι η κεντρική μας υπόθεση και γι’ αυτό γίνεται και η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη. Χώρα που δεν παράγει δεν μπορεί να πληρώσει ούτε χρέος ούτε έλλειμμα. Και η χώρα δεν παράγει. Αυτό είναι το κεντρικό μας θέμα».

"Κρίση αξιών"
Η οικονομική κρίση είναι η κορυφή του παγόβουνου. Το μεγάλο μέρος της κρίσης είναι μια κρίση αξιών και η κατάληξή του είναι οικονομική κρίση, τόνισε ο Π. Σαββίδης και σημείωσε: «Νομίζω ότι η «Αριστερή Πρωτοβουλία» νομιμοποιείται στο πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ να έχει μόνη αυτή απ’ όλες τις τάσεις του την κοινωνική νομιμοποίηση να εκφράζει ή να κάνει ανάλογες προσπάθειες εξόδου από την κρίση γιατί πιστεύω ότι η πλειοψηφία του σημερινού ΠΑΣΟΚ έχει εκφυλιστεί και τα ηγετικά του στελέχη έχουν εκμαυλιστεί. Η κρίση είναι γνωστή πια σε όλους μας και το ζήτημα είναι πώς την ξεπερνάμε. Φαίνεται λοιπόν ότι η πολιτική που επιλέγει η κυβέρνηση είναι αδιέξοδη και είναι ελάχιστα πειστική όταν μας λέει ότι μ’ αυτήν την πολιτική που προτείνει ο κ. Παπακωνσταντίνου θα βγούμε από την κρίση. Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Η κρίση θα βαθαίνει και το αδιέξοδο αν δεν το αντιμετωπίσουμε σήμερα θα το αντιμετωπίσουμε το 2013. Κι αυτά ο κ. Παπακωνσταντίνου τα ξέρει καλά. Το ερώτημα είναι αφού τα ξέρει γιατί δεν ακολουθεί μια άλλη πολιτική. Πιστεύω ότι δεν θέλουν. Έχουν συγκεκριμένες επιλογές, προσανατολισμό, έχουν άλλη αντίληψη για το τι είναι κράτος, δεν τους ενδιαφέρει το παραδοσιακό κράτος όπως το βιώσαμε τόσα χρόνια και είναι μέσα σε μια λογική αποδόμησης. Εκείνο που προέχει είναι να δούμε είναι αν θα μπορέσουμε να επανασυγκροτήσουμε ένα αξιακό σύστημα στην κοινωνία μας για να ξεπεράσουμε σιγά-σιγά και την οικονομική κρίση. Άρα εκεί βρίσκεται η εστία του προβλήματος και σ’ αυτήν την προσπάθεια νομίζω ότι καλούνται όσοι θέλουν να συνδράμουν και η «Αριστερή Πρωτοβουλία» είναι μία τάση που θέλει να συνεισφέρει σ’ αυτό. Και θέλω να σας επισημάνω ότι συναντάω πολύ κόσμο στο δρόμο που είναι διατεθειμένος να βγει και μάλιστα κόσμο και μεγάλης ηλικίας που σ’ όλη του τη ζωή δεν είχε αναμειχθεί ποτέ στα πολιτικά κι αυτό είναι παρήγορο. Είναι μια ελπίδα. Μπροστά στη θολούρα και στο αδιέξοδο της πολιτικής είναι παρήγορο να θέλει ένας κόσμος να βγει και να φωνάξει υπάρχω και θέλω μια άλλη πολιτική. Το καλό ή κακό, δεν ξέρω, είναι ότι ψάχνει και μια πολιτική πρωτοπορία. Αυτή δυστυχώς δεν διαφαίνεται. Ωστόσο πρέπει να βρούμε τις προϋποθέσεις να διατηρήσουμε στην κοινωνία αυτή την ελπίδα για τη διέξοδο από την κρίση. Αυτό θ’ αναζητήσουμε και στη σημερινή εκδήλωση».Ο Α. Κολιάτσος ανέφερε σε δηλώσεις του: «Με πολύ χαρά ήρθα στην Άρτα που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα μου ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου που σε επίπεδο τιμιότητας και προθέσεων στην πολιτική είναι απ’ τα καλύτερα στελέχη που έχει αναδείξει το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική στην Ελλάδα, για να συμβάλλω κι εγώ με κάποιες απόψεις κυρίως απ’ το χώρο της οικονομίας και των χρηματαγορών στο τι μπορεί να γίνει για να ξεφύγουμε από μια κατάσταση που κάθε μέρα γίνεται και πιο δύσκολη για όλους μας».

1 σχόλιο:

  1. «Αναζήτηση για διέξοδο από την κρίση» Αναζήτηση για τον τρόπο που θα διατηρήσουμε τις καρέκλες μας και το ναρκισσισμό μας. Για το πόσες σοσιαλιστικές γραβάτες δεν θα φορέσομε, για το πόσες συντρόφισσες θα καταπλήξουμε. Α ρε Στέφανε! Πόσα σού ΄μαθε η Αμερική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!