Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΑΡΤΑ -ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο Γιώργος Λάμπρος διαψεύδει σενάρια για το νοσοκομείο Άρτας

E-mail Εκτύπωση PDF
nosokom-artas«Δεν ισχύει τίποτε απ’ ό,τι ακούστηκε το Σαββατοκύριακο και επιπλέον την διάψευση της είδησης, ότι το νοσοκομείο Άρτας δεν κατέθεσε εγκαίρως τα στοιχεία για την χρηματοδότηση του Φεβρουαρίου, έκανε το ίδιο το υπουργείο Υγείας χθες (σ.σ.: Κυριακή 3 Απριλίου) μέσω των δελτίων ειδήσεων», δήλωσε ο διοικητής του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Άρτας Γιώργος Λάμπρος, με αφορμή όσα μεταφέρθηκαν από το Γενικό Συμβούλιο του κράτους και κυκλοφόρησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικότερα ο κ. Λάμπρος δήλωσε ότι επρόκειτο για μπέρδεμα που έγινε λόγω της ηλεκτρονικής διαχείρισης όλων των δεδομένων και οι αναφορές για το ότι λόγω καθυστερήσεων στην υποβολή των στοιχείων το νοσοκομείο Άρτας μένει εκτός χρηματοδότησης, αφορούσαν πιστώσεις του οι οποίες είχαν ήδη καταβληθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού.

Η είδηση προκάλεσε ποικίλα σχόλια σε τοπικό επίπεδο και δεν άργησε να διαδοθεί από στόμα σε στόμα, καθώς οι περισσότεροι δεν είχαν ακούσει την είδηση στα ΜΜΕ, αλλά την πληροφορήθηκαν στο δρόμο ή στον Σαββατιάτικο καφέ. Ο διοικητής του νοσοκομείου Άρτας σημείωσε ότι και ίδιος ήταν από εκείνους που το πληροφορήθηκαν την αρνητική εξέλιξη για το νοσοκομείο στην πλατεία όπου βρίσκονταν το πρωί του Σαββάτου, και πρόσθεσε: «Αφορούσε η όλη υπόθεση τα στοιχεία του Φεβρουαρίου τα οποία έπρεπε να κατατεθούν μέχρι τις 12 Μαρτίου, όμως η 12η Μαρτίου ήταν Σάββατο. Οπότε θα έπρεπε να κατατεθούν στις 11 Μαρτίου που στην Άρτα γιόρταζε η πολιούχος Αγία Θεοδώρα, οπότε ήταν αργία και τα στείλαμε στις 14. Αλλά ούτε και με αυτό υπήρξε κάποιο ζήτημα και η χρηματοδότηση του ΓΝΑ είχε εκτελεστεί κανονικά.

Άλλωστε στις 20 Μαρτίου είχαμε συνάντηση διοικητών στην Αθήνα και αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα θα είχε αναφερθεί τότε στον υπουργό για καθυστέρηση χρηματοδότησης. Δεν υπήρξε όμως κανένα τέτοιο ζήτημα και καμία καθυστερημένη ενέργεια. Τα στοιχεία αυτά στέλλονται κανονικά, η επιχορήγηση έχει έρθει και όλα διαψεύστηκαν από το ίδιο το υπουργείο».

Στο μεταξύ σε ερώτηση σχετική με το πού αποδίδεται όλη αυτή η λαθεμένη αναφορά και αν υπάρχει κάποιο έλλειμμα λειτουργίας μεταξύ υπουργείου Υγείας, Εσωτερικών και Γενικού Λογιστηρίου, ο κ. Λάμπρος δήλωσε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι έχουν ανοιχτεί πολλά μέτωπα ανασυγκρότησης τα οποία προφανώς σε κάποια φάση δημιουργούν κάποιες συγχύσεις και στο προσωπικό και στους διευθυντές των εμπλεκόμενων υπηρεσιών κλπ. Πάντως εμείς στον τομέα αυτό δεν είχαμε κανένα πρόβλημα και όλα τα στοιχεία δίδονται κανονικά. Είμαστε εδώ όλοι και το προσωπικό καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και πολλές φορές υπερβάλουμε εαυτόν ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί κανονικά και να προασπίζουμε τα συμφέροντα του νοσοκομείου. Να μην ανησυχούν οι πολίτες».

Σε ό,τι αφορά τις δέκα θέσεις προσωπικού που έχουν εγκριθεί για το νοσοκομείο Άρτας ο ίδιος είπε ότι προχωρούν οι διαδικασίες πρόσληψης του ιατρικού προσωπικού και μάλιστα οι πιστώσεις για τις εν λόγω προσλήψεις έχουν επίσης καταβληθεί. «Συγκαταλέγονται και αυτές οι πιστώσεις σε αυτές  που με βάση τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου είχαν κοπεί για το νοσοκομείου Άρτας…», είπε ο κ. Λάμπρος με μια δόση δυσαρέσκειας για όσα ψευδώς αναφέρθηκαν για το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, ενώ σε ερώτηση σχετική με το αν οφείλεται μια συγνώμη για όσους συνέβαλλαν σε αυτή την υπόθεση «Ράδιο αρβύλα», είπε: «Εμπλέκονται πεντακόσια νομικά πρόσωπα. Από πού να βγάλεις άκρη και ποιος απ’ όλους να ζητήσει συγνώμη;» είπε ο ίδιος.
Πάντως ο ίδιος απευθυνόμενος στους αρτινούς πολίτες δήλωσε ότι: «Να γνωρίζουν πώς αν γίνει κάποιο λάθος και κάτι δεν κάνουμε έγκαιρα ή σωστά στη διοίκηση του νοσοκομείου θα το μάθουν πρώτα από εμάς. Πρώτοι θα βγούμε εμείς σε τοπικό επίπεδο και θα πούμε ότι σφάλαμε, ότι καθυστερήσαμε ότι κάτι δεν έγινε σωστά και μετά θα το ακούσουν από το υπουργείο».
Πηγή: Ηχώ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!