Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ


Σενάριο αστυνομικής ταινίας θυμίζει η περιπέτεια ηλικιωμένης γυναίκας από την Παλαιά Φιλιππιάδα. Δύο καλοντυμένοι νεαροί την επισκέφθηκαν και της ζήτησαν το ποσό των τριακοσίων ευρώ, με την δικαιολογία ότι ο γιος της που ζει στην Αθήνα, το οφείλει από την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Η απάντηση της γυναίκας, ότι δεν διαθέτει το ποσό αυτό, δεν τους αιφνιδίασε, καθώς φαίνεται πως με τον ίδιο, πανομοιότυπο, τρόπο έχουν δράσει κι άλλες φορές.

Ο ένας από τους δύο, προσποιείται ότι μιλάει στο τηλέφωνο με το γιο της, χρησιμοποιώντας μάλιστα το όνομά του. Κλείνει το τηλέφωνο –χωρίς φυσικά να έχει μιλήσει με κανέναν- και απευθυνόμενος στη γυναίκα, της λέει πως είναι μεγάλη ανάγκη να δώσει τα χρήματα γιατί ο γιος της αντιμετωπίζει πρόβλημα με την Εφορία και πρέπει να καταβληθεί άμεσα το ποσό.
Όταν εκείνη και πάλι αρνήθηκε, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον της, απαιτώντας το χρηματικό ποσό. Ευτυχώς εκείνη την ώρα βγήκε στην αυλή του σπιτιού ο σύζυγός της και οι δύο νεαροί αναγκάστηκαν να μπούνε στο αυτοκίνητο και να φύγουν με μεγάλη ταχύτητα.
Το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν δεν είναι το πρώτο που καταγράφεται στην περιοχή. Οι ηλικιωμένοι οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί, σε ευγενικούς και καλοντυμένους επισκέπτες, οι οποίοι συνήθως ζητούν χρήματα για λογαριασμό των παιδιών τους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους εμπιστεύονται, όπως έκανε η ηλικιωμένη της Φιλιππιάδας, η οποία αρχικά από την καλοσύνη της, θέλησε να τους προσφέρει γλυκό και πορτοκαλάδα!

1 σχόλιο:

  1. Καλή η προσπάθεια του κ. Λάκκα στην χθεσινή παρουσίαση για τον απολογισμό-προυπολογισμό που αφορούσε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
    Θα ειχε ομως μεγαλυτερη αξια αν δεν ηταν η εργασια του στο μεταπτυχιακό που παρακολουθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!