Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Γ. Σκοπούλης, Γ. Ζάψας και Δ. Χουλιάρα, στην Κεντρική Επιτροπή

E-mail Εκτύπωση PDF
Ο Γιάννης Σκοπούλης, ο Γιώργος Ζάψας και η Δώρα Χουλιάρα, είναι οι Ηπειρώτες που εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στο συνέδριο του κόμματος έγινε η εκλογή προέδρου, όπου ο Φώτης Κουβέλης έλαβε 652 ψήφους από τους 670.
Από τους 198 υποψηφίους για την Κεντρική Επιτροπή εξελέγησαν οι 110, ανάμεσα τους και οι Γιάννης Σκοπούλης (139 ψήφοι) από τα Γιάννινα, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας στο δήμο Ιωαννιτών, ο Γιώργος Ζάψας (76 ψήφοι) επίσης από τα Γιάννινα, υποψήφιος Περιφερειάρχης με την παράταξη «Ήπειρος των Οριζόντων» και η Δώρα Χουλιάρα (74 ψήφοι) από την Άρτα. Υποψήφιοι ήταν ακόμη τρεις Ηπειρώτες, Βασίλης Μασσαλάς, (Γιάννινα) Μιχάλης Καττής(Άρτα) και Τζίνα Παπαχρήστου (Γιάννινα), αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Στη νέα Κ.Ε το 1/3 είναι γυναίκες με κανονική διαδικασία εκλογής και χωρίς να ισχύσει το μέτρο της ποσόστωσης. Το 44% των μελών προέρχεται από την Περιφέρεια της χώρας. Έχουν εκλεγεί μέλη και από τις 13 διοικητικές περιφέρειες και συγκεκριμένα από 31 περιφερειακές ενότητες (νομοί).
Το Σάββατο το πρωί θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για την εκλογή Γραμματέα και Εκτελεστικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!