Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Δεκάδες καταγγελίες στην Ήπειρο για… φακελάκι!! Ψηλά στη λίστα γιατροί και νοσοκομεία


FAKELAKI 14 7 14
Βαθιά συνδεδεμένο με το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει το φακελάκι. Μπορεί οι υποθέσεις που δημοσιοποιούνται και φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων να είναι ελάχιστες, όμως η διαφθορά στο χώρο της υγείας ζει και βασιλεύει.
Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα www.edosafakelaki.org της φερώνυμης μη-κερδοσκοπικής, ψηφιακής δημοκρατικής πλατφόρμας που έχει ιδρύσει η κυρία Χριστίνα Τρεμόντι, είναι ενδεικτική του μεγέθους του χρηματισμού στα νοσοκομεία και στο χώρο της υγείας.

Από τον Οκτώβριο του 2012 ο ιστότοπος έχει δημοσιοποιήσει περίπου 2.000 ιστορίες διαφθοράς, με εκείνες που αφορούν «φακελάκι» σε νοσοκομεία να αποτελούν τη μερίδα του λέοντος. Συγκεκριμένα, έχουν αναρτηθεί 1.085 καταγγελίες για «φακελάκι», συνολικού τζίρου 1,9 εκατ. ευρώ!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από το Νομό Ιωαννίνων έγιναν 54 καταγγελίες για φακελάκια συνολικού ύψους 72.670 ευρώ.
Στο Νομό Άρτας οι καταγγελίες είναι επτά για φακελάκια ύψους 53.350 ευρώ.
Στο Νομό Θεσπρωτίας έγιναν πέντε καταγγελίες για συνολικό ποσό 650 ευρώ, και στο Νομό Πρέβεζας οι καταγγελίες είναι μόλις δύο για ποσό 650 ευρώ.
Η πιο πρόσφατη από τις καταγγελίες αφορά σε ορθοπεδικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο οποίος ζήτησε για επέμβαση το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ.
Μία άλλη καταγγελία αφορά και πάλι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αυτή τη φορά σε οφθαλμίατρο, ο οποίος ζήτησε το ποσό των τριακοσίων ευρώ για χειρουργείο.
Στην Πρέβεζα το ένα φακελάκι, ύψους 500 ευρώ, πήγε σε μηχανικό της Πολεοδομίας προκειμένου να περάσει κτίσμα προ του 1983.
Στο Νομό Θεσπρωτίας, γιατρός ήταν σαφώς πολύ...φτηνός, καθώς το φακελάκι που ζήτησε έφτανε μόλις τα πενήντα ευρώ.
Και οι ιστορίες διαδέχονται η μία την άλλη, έχοντας στην κορυφή το χώρο της υγείας για να ακολουθούν το μηχανολογικό και οι εφορίες.
Στις... απελπιστικά γνώριμες και οικείες ιστορίες που στέλνουν προς δημοσίευση οι επισκέπτες του site υπάρχουν όλα τα στερεότυπα που συνοδεύουν τη λέξη «φακελάκι». Οι μεγαλογιατροί που ζητούν ποσά με πολλά μηδενικά για τις επεμβάσεις, οι γιατροί- «τροχονόμοι» που ζητούν χρήματα απλά για να κλείσουν ραντεβού για εξέταση ή επέμβαση, οι γυναικολόγοι που εκμεταλλεύονται τη χαρά και την αγωνία της μητρότητας απαιτώντας παχυλά ποσά, οι ακαδημαϊκοί που κάνουν οικονομικές αφαιμάξεις αλλά μέσω των συνεργατών τους. Κι απέναντί τους άνθρωποι κουρασμένοι, περήφανοι, νικημένοι, φοβισμένοι από την ασθένεια και ό,τι αυτή συνεπάγεται.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι καταγγελίες στο www.edosafakelaki.org αφορούν σε γιατρούς του ΕΣΥ οι οποίοι απαίτησαν «φακελάκι» και μάλιστα προσδιόρισαν το ποσό. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις πολιτών που δηλώνουν ότι έδωσαν φακελάκι με δική τους πρωτοβουλία, για να... ευχαριστήσουν τον γιατρό.
ΠΗΓΗ epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!