Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Πήγε στο Νοσοκομείο για ιατρική εξέταση ρουτίνας και κατέληξε νεκρός


NOSOKOMEIO GIATROS17
Ξεκίνησε για μία ιατρική εξέταση απ' αυτές που θεωρούνται ρουτίνας... Όμως, μετά από μία δραματική περιπέτεια, μερικών ημερών, έχασε τη ζωή του.
Οι δικοί του άνθρωποι, ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ και προσπαθούν να απαντήσουν στο βασανιστικό ερώτημα, αν πρόκειται για ατυχία ή για ιατρική αμέλεια....
Ο άτυχος άνδρας από την Κόνιτσα, πήγε στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη ιατρική εξέταση (κολονοσκόπηση) αλλά κατέληξε νεκρός.
 Σύμφωνα με τους συγγενείς του οι γιατροί του έδωσαν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή που απαιτείται πριν από τέτοιου είδους εξέταση η οποία ωστόσο δημιούργησε παρενέργειες.
Ο 70χρονος έφτασε στο νοσοκομείο με εμφανή σημάδια πρηξίματος στην κοιλιακή χώρα αλλά δεν χειρουργήθηκε άμεσα. Η επέμβαση έγινε μετά από έξι ημέρες κι αφού στο μεταξύ είχε πάθει ρήξη εντέρου που με τη σειρά της δημιούργησε σηψαιμία.
Ο ασθενής τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από ολιγοήμερη παραμονή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Εκεί μεταφέρθηκε μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη καθώς η Μονάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν είχε κρεβάτια.
Οι συγγενείς τους είναι φανερά ενοχλημένοι από τη στάση των ιατρών στο ΠΓΝΙ και θεωρούν ότι δεν επέδειξαν την απαραίτητη προσοχή στον ασθενή αφού χρειάστηκε να περάσουν έξι μέρες από όταν εισήχθη στο νοσοκομείο μέχρι να χειρουργηθεί τελικά.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου από την πλευρά της, αναφέρει ότι δεν έγινε αποδέκτης οποιασδήποτε αναφοράς ή παραπόνου προκειμένου να διερευνήσει από την πλευρά της αν όλα λειτούργησαν σωστά ή όχι.
Ωστόσο όπως σημειώνουν πολλές πλευρές, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις ασθενών ή συγγενών τους, που μπορεί να έχουν υποστεί τις συνέπειες της κακής λειτουργίας του συστήματος υγείας και θα βρουν το κουράγιο να τις καταγγείλουν...
Κι αυτό γιατί ακόμη λιγότεροι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι μία καταγγελία θα οδηγήσει και στη δικαίωση. Αντίθετα τις περισσότερες φορές, μεταφράζεται σε μία τεράστια ταλαιπωρία.
EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!