Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Πρώτα η απόδειξη…

Γράφτηκε από τον  


Πρώτα η απόδειξη…
-Γιατί θεωρεί η βουλευτής, πως δεν πρέπει να ενημερωθεί άμεσα ο πολίτης, επί των επιχειρημάτων και εγγράφων που έχει στην διάθεσή της, τώρα που το ζήτημα είναι στην επικαιρότητα και συζητείται παντού;



Στην υγιή πολιτική διαδικασία, ο διάλογος απαιτεί αποδείξεις και ντοκουμέντα και στην κρίση του πολίτη, που είναι και ο τελικός αποδέκτης, θα βαρύνει η πλευρά εκείνου, που έχει τα περισσότερα επιχειρήματα και ντοκουμέντα για να αποδείξει τα όσα ισχυρίζεται.
Δεν είμαστε εμείς, που θα πρέπει να έχουμε άποψη, για το αν στην διαμάχη μεταξύ της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και της βουλευτού Όλγας Γεροβασίλη, το δίκιο είναι με την μια ή την άλλη πλευρά. Σ’ έναν δημόσιο διάλογο όμως, που βρίσκεται εν εξελίξει, έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις, οι οποίες μπορούν να αποδειχτούν και χρήσιμες.
Έχουμε λοιπόν την εφημερίδα, να παραθέτει κάποια στοιχεία, σε σχέση με την βουλευτή και τα οικονομικά της. Μάλιστα δημοσιεύει και φωτοτυπίες εγγράφων, τα οποία κατά τον συντάκτη, κρίνονται σημαντικά και πρέπει να απασχολήσουν τους θεσμικούς παράγοντες, αλλά και να τεκμηριώσουν αυτό που ισχυρίζεται.
Σε όποια απάντηση θα προέκυπτε με βάση την λογική, αλλά και τον σεβασμό στον δημόσιο διάλογο, θα ανέμενε κανένας απ’ την βουλευτή, να παραθέσει άλλα στοιχεία, ίσως και έγγραφα, τα οποία θα ακύρωναν τα όσα ισχυρίζεται και κακόβουλο (κατά την άποψη της βουλευτού) δημοσίευμα.
Αντί αυτού η βουλευτής βάλει κατά δικαίων και αδίκων! Και δεν φτάνει αυτό… πριν ακόμη αποδείξει το δίκαιό της, παραθέτει και τις απειλές, με βάση τις οποίες «η ηθική δικαίωση της συκοφαντικής απαξίωσης των προσωπικοτήτων, η  αποκατάσταση της βλάβης που επιχειρείται με το δημοσίευμα και την αναπαραγωγή  του, θα διεκδικηθεί -απ’ όλους τους υπεύθυνους- μέσα από τη νόμιμη διαφανή οδό,  που ήδη μελετάνε οι νομικοί μου σύμβουλοι».

Ας χαρακτηριστούν αφελή τα ερωτήματα, αλλά πρέπει να τεθούν:
-Αφού υπάρχουν τα στοιχεία, γιατί δεν τα κάνει και κτήμα των πολιτών;
-Γιατί θεωρεί η βουλευτής, πως δεν πρέπει να ενημερωθεί άμεσα ο πολίτης, επί των επιχειρημάτων και εγγράφων που έχει στην διάθεσή της, τώρα που το ζήτημα είναι στην επικαιρότητα και συζητείται παντού;
Οι απαντήσεις που δίνονται στα ερωτήματα αυτά ποικίλουν. Όμως για τους περισσότερους,ένα είναι σίγουρο. Πως αν έχεις τα στοιχεία, που ακυρώνουν το κακόβουλο ρεπορτάζ, δεν υπηρετείς την ποιότητα και την ουσία του δημόσιου διάλογου, αλλά την τακτική, αν δεν τα παρουσιάζεις. Η οποία τακτική ως νοοτροπία, στην πολιτική ζωή της χώρας μας, έχει τα γνωστά αποτελέσματα, αυτά ακριβώς που διά της πολιτικής αλλαγής, επιζητεί ο πολίτης να διορθωθούν. Πιο απλά δίνεις τα στοιχεία στην δημοσιότητα, λες ένα μεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» και τα συμπεράσματα που περιέχονται στην επιστολή απάντησης, τα αφήνεις να τα βγάλει ο πολίτης, ο οποίος με την σειρά του, θα γίνει ο κήρυκας της καταδίκης των σχεδίων περίεργων μηχανισμών, που τα κάνουν όλα αυτά, φοβούμενοι την απογείωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Όμως όπως και να το κάνουμε, αφού πριν την παράθεση των στοιχείων που θα ακυρώσουν το «μαύρο» σχέδιο των μηχανισμών της διαφθοράς, χρησιμοποιείς την απειλή, της νόμιμης και διάφανης διαδικασίας, που σημαίνει δικαστική αντιπαράθεση, για πολλούς σημαίνει, πανικός. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο… Και η άποψη περί πανικού, ενισχύεται, όταν για όλη αυτή την αντιπαράθεση, επιθυμείς να βάλεις στο παιχνίδι και όλα τα μικρά μέσα, που δεν αναπαρήγαγαν μόνο το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», αλλά με μεγάλη προθυμία έδωσαν χώρο για την προβολή της θιγόμενης βουλευτού.
Κι επειδή ο πανικός, δεν ήταν ποτέ καλός σύμβουλος, τα πράγματα από μόνα τους οδηγούνται, σε πιο πολύπλοκους συλλογισμούς, που θεωρούν πως στην περίπτωση της βουλευτού, υλοποιείται το αποπροσανατολιστικό σκεπτικό, πως «η καλύτερη άμυνα, είναι η επίθεση». Η οποία δεν αφορά κατ’ ανάγκην την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», αλλά τα μικρά περιφερειακά μέσα, που είναι εύκολο να σωπάσουν και να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, αν προκύψει τίποτα διαφορετικό στην συνέχεια. Μιλάμε γι’ αυτά τα μέσα, στις περίοπτες θέσεις των οποίων φιγουράριζαν, σ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι φωτογραφίες και οι ανακοινώσεις της κας βουλευτού.
Βεβαίως, μελετώντας κανένας την απάντηση αυτή, δεν πρέπει να παραλείψει και το στοιχεί του λαϊκισμού. Όπου η βουλευτής, χωρίς να κάνει λόγο για την ταμπακιέρα, θεωρεί πως η «διάφανη διαδικασία», θα την βγάλει δικαιωμένη και αυτή την σειρά της, ότι λάβει θα το αποδώσει «υπέρ του Σωματείου  Βάσης Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Άρτας»!
Η απειλή και μαζί της η «έκθεση ιδεών» περί την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιχειρείται να χτυπηθεί μέσω της δημοσιοποίησης ενός προβλήματος της βουλευτού Άρτας, οδηγούν σε άλλες σκέψεις. Που αυτή την φορά, έχουν σχέση με το πώς εννοεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τη νοημοσύνη του πολίτη. ‘Ότι δηλαδή ανάμεσα στα επιχειρήματα και τα έγγραφα που παραθέτει η εφημερίδα και την θεωρία συνομωσίας, περί τον ΣΥΡΙΖΑ, που καταθέτει η βουλευτής, θα ταχτεί με την θεωρία συνομωσίας.
Αν αυτό νομίζει η βουλευτής, ας συνεχίσει αυτή την πορεία που επέλεξε. Ωστόσο εμείς, μπορούμε να υπερασπιστούμε την άποψη που αναφέρει πως η νοημοσύνη του πολίτη, το έτος 2014, μετά από τόσα που έχουν συμβεί σ’ αυτή την πολύπαθη χώρα, είναι πολύ, πάρα πολύ πιο μπροστά απ’ όσα παρουσιάζει, ως αιτίες του προβλήματος η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλης…

Η απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη…
Σήμερα, σε ολόκληρη την Ελλάδα, φουντώνει το κίνημα εναντίον του  σταδιακού ξεπουλήματος των δημόσιων χώρων και αγαθών, φουντώνει η αγανάκτηση  και η αποδοκιμασία του λαού μας για τη συγκυβέρνηση της λιτότητας και της ύφεσης.  Στην Ήπειρο, στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές και πολύ περισσότερο  στις ευρωεκλογές, αποτυπώθηκε ένα καινούριο πολιτικό σκηνικό, που κλόνισε  βεβαιότητες και σχεδιασμούς. Κάθε μέρα που περνάει, οι συμπολίτες μας  σπρώχνουν όλο και ψηλότερα τον ΣΥΡΙΖΑ και διαμορφώνουν ένα πλατύ κοινωνικό  και πολιτικό μέτωπο ανατροπής της συγκυβέρνησης των αντιλαϊκών πολιτικών,  αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα τους κατά τόπους εκφραστές και υποστηρικτές της.  
Η επιταχυνόμενη κοινωνική απογείωση του ΣΥΡΙΖΑ και η ραγδαία εμπέδωση  στην Ελληνική κοινωνία των αρχών και των αξιών της αριστεράς είναι φανερό πως  έχει πανικοβάλλει σκοτεινούς κατεστημένους κύκλους πολιτικών, επιχειρηματικών  και οικονομικών συμφερόντων, οι οποίοι γνωρίζουν καλά πως δίνουν τον ύστατο  αγώνα επιβίωσής τους.  
Και γνωρίζουν, εξίσου καλά, πως έχω σταθεί αγωνιστικά και αποφασιστικά  απέναντί τους, τόσο στην επαγγελματική μου διαδρομή, ως μαχόμενη  αυτοαπασχολούμενη γιατρός, όσο και στην πολιτική μου διαδρομή, ως υποψήφια  Δήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων, ως υποψήφια Περιφερειάρχης  Ηπείρου και φυσικά ως Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ.  Σ’ αυτό το πλαίσιο κατέφυγαν στις «δοκιμασμένες» αήθεις τεχνικές της  λασπολογίας, στην οποία εντάσσεται το έντεχνα ανακριβές, «γκρίζο» δημοσίευμα της  εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ της 05.07.2014, το οποίο αναπαράχθηκε πρόθυμα  από αμφίβολης εγκυρότητας διαδικτυακούς ιστότοπους και από ορισμένα τοπικά  μέσα. Πέρα απ’ την αυταπόδεικτη διάψευση των δύσοσμων συμπερασμάτων του δημοσιεύματος, που βρίσκονται στον αντίποδα των αρχών, των αξιών και της  δημόσιας πολιτικής, κοινωνικής και επαγγελματικής διαδρομής και παρουσίας  μας, πέρα απ’ την παρούσα αυτονόητη κατηγορηματική δημόσια διάψευση και  αποδοκιμασία της παραποιημένης «αλήθειας» του, η απάντηση στα συκοφαντικά  υπονοούμενα του δημοσιεύματος, θα δοθεί τόσο μέσα από την θεσμικά αρμόδια  επιτροπή της Βουλής, όσο και απ’ την Ελληνική δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγω.
Η ηθική δικαίωση της συκοφαντικής απαξίωσης των προσωπικοτήτων, η  αποκατάσταση της βλάβης που επιχειρείται με το δημοσίευμα και την αναπαραγωγή  του, θα διεκδικηθεί -απ’ όλους τους υπεύθυνους- μέσα από τη νόμιμη διαφανή οδό,  που ήδη μελετάνε οι νομικοί μου σύμβουλοι και θα διατεθεί υπέρ του Σωματείου  Βάσης Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!