Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΓΑΣ ΛΙΟΛΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΑΛΑΔΙΝΟΡΑΧΗΣ


Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πάργας, όπου βασικό θέμα ήταν η λήψη απόφασης αποχαρακτηρισμού αγροτεμαχίων και ένταξή τους στο καθεστώς τουριστικής ζώνης.
Ο Δήμαρχος της Πάργας, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, ενοχλημένος από την παρουσία τριάντα κατοίκων της Βαλανιδοράχης,οι οποίοι είχαν και την συμπαράσταση της δημοτικής συμβούλου Πάργας Κατερίνας Ντάση η οποία κατάγεται από την Βαλαδινοράχη,  ήθελαν να αναπτύξουν τους λόγους της διαφωνίας τους, κάλεσε την αστυνομία.
Ισχυριζόμενος ότι απειλείται η σωματική του ακεραιότητα και διαταράσσεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου ζήτησε την απομάκρυνσή τους.
Κατά την συζήτηση  ο εκπρόσωπος ιδιοκτητών των αγροτεμαχίων της περιοχής  κ. Θωμάς Παππάς διαπληκτίστηκε με τον Δήμαρχο Πάργας Αθανάσιο Λιόλιο και απειλήθηκε σύρραξη.
Ο κ. Λιόλιος αποχώρησε από τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά, και εισήλθε πάλι συνοδευόμενος από την αστυνομία, όπου κινήθηκε νομικά, υποβάλλοντας μήνυση στον κ. Θωμά Παππά, που με την σειρά του υπέβαλε μήνυση στον κ. Αθανάσιο Λιόλιο. 
Και οι δύο κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Καναλακίου για να περάσουν αυτόφορο   αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες απέσυραν τις μηνύσεις αργά το απόγευμα και θα δώσουν εξηγήσεις αύριο στον εισαγγελέα Πρέβεζας.
Ο δήμαρχος της Πάργας, λίγο πριν ολοκληρώσει τη θητεία του και παραδώσει στη νέα δημοτική αρχή, επιχείρησε αρχικά στην οικονομική επιτροπή και στη συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο, να λάβει μία απόφαση που βρίσκει κάθετα αντίθετους τους κατοίκους.
Η απόφαση αφορά στην μετατροπή έκτασης εξακοσίων στρεμμάτων από αγροτεμάχια που είναι σήμερα σε ζώνη δεύτερης τουριστικής κατοικίας.
Οι κάτοικοι από την πλευρά τους, δεν επιθυμούν μία τέτοια εξέλιξη, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή καλλιεργούν, ενώ την ίδια ώρα φουντώνουν οι καταγγελίες ότι έχουν αγοραστεί μεγάλα αγροτεμάχια έναντι πολύ χαμηλής τιμής, από μέλη της Δημοτικής Αρχής, τα οποία θέλουν να επενδύσουν στον τουριστικό κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!