Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Μονόδρομος η επαναφορά της διαχείρισης της εμποροπανήγυρης από τον Δήμο και να ρωτηθούν οι επαγγελματίες για τον χώρο διεξαγωγής του!

Δεν βάζουν μυαλό νομίζουν ότι διοικούν ακόμα..........

  

Θέλει να αφήσει εποχή ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ζηρού και καλεί σε συνεδρίαση κατακαλόκαιρο με θέματα που μυρίζουν από μακρυά!
Το υπουργείο εσωτερικών δεν προέβλεψε πως ακριβώς θα λειτουργήσουν οι Δήμοι της χώρας στο μεσοδιάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των εκλογών του περασμένου Μάη και της 1ης Σεπτέμβρη που θα αναλάβουν οι νέοι Δημοτικοί άρχοντες.
 Ο νόμος βέβαια ορίζει τι ακριβώς μπορεί να αποφασίζει το κάθε δημοτικό συμβούλιο μέχρι την 1η Σεπτέμβρη και μάλιστα ρητά τι είναι κατεπείγον και τι όχι!
Εξάλλου  η απαγορευτική διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 65 του Νόμου 3852/2010 το διασαφηνίζει πλήρως .
“Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης’’.
Πονηρά σκεπτόμενοι βάζει θέμα ο πρόεδρος του Δήμου Ζηρού για την διεξαγωγή της
Εμποροπανήγυρης για να μην έχει ευθύνες αν ο καινούργιος δήμαρχος απαιτήσει να αναβληθεί το θέμα και να αποφασίσει για την διεξαγωγή του η καινούργια δημοτική αρχή.
Το επιχείρημα θα είναι ότι εμείς το φέραμε σαν θέμα γιατί τον Σεπτέμβριο θα είναι αργά και δεν θα προλάβετε να το διοργανώσετε και θα χάσει έσοδα ο δήμος Ζηρού.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Γιατί δεν συνεργάζονται με την καινούργια δημοτική αρχή σε θέματα που αφορούν
  τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες ?
Ρωτήθηκε η καινούργια δημοτική αρχή  αν συμφωνεί με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης?
 Αν ρωτήθηκε και συναίνεσε η ευθύνη βαρύνει την καινούργια Δημοτική Αρχή και πιστεύουμε ότι θα έχει κάποιο σχέδιο και κάποια πρόταση που επεξεργάστηκε με τους εκλεγμένους συμβούλους της.
Τι ανησυχία έχουν για τα έσοδα από το πανηγύρι οι τέως  αφού δεν τα εμφάνισαν και ποτέ!
Δεν λέμε να σταματήσει να λειτουργεί ο Δήμος Ζηρού αλλά αν θυμηθούμε τις κραυγές που έβγαζαν κάποτε και τι ψήφιζαν κάποιοι που ήταν στην αντιπολίτευση όταν  πρώην δήμαρχος ανέθετε το πανηγύρι  με τον ίδιο τρόπο,  θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Αλλά τα ξεχάσαμε αυτά.
Την ίδια στιγμή πάρα πολλοί πολίτες εκφράζουν την γνώμη ότι το πανηγύρι πρέπει να επανέλθει στον Δήμο και να γίνει  σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που γίνεται τώρα.
Δεν μπορεί η  Δημοτική Ανώνυμη ΑΕ να διοργανώσει την εμποροπανήγυρη γιατί σε λίγο θα σκάσουν κανόνια και εξάλλου τόσα χρόνια που πήγαν τα χρήματα που εισέπραττε?
Μονόδρομος η επαναφορά της διαχείρισης του πανηγυριού από τον Δήμο και να ρωτηθούν οι επαγγελματίες για τον χώρο διεξαγωγής του!





1 σχόλιο:

  1. Οπως φαίνεται ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ η απερχόμενη Δημοτική αρχή του Δήμου Ζηρού.
    Να γιατί το λέω αυτό:
    Την 6 Ιουν 2014 συζητήθηκε απο το Δημοτικό Συμβούλιο σαν 5ο θέμα η ''Εγκριση διενέργειας προμήθειας δύο ( 02 ) μηχανογραφικών εφαρμογών της ALFAWARE''.
    Πράγματι το θέμα συζητήθηκε , η απόφαση αναρτήθηκε και το ένταλμα πληρωμής κόπηκε.
    Εως εδώ όλα καλά.
    Προσέξτε !! Για την 28 Ιουλίου 2014 προγραμματίστηκε να συζητηθεί (σαν 5ο θέμα ξανά) το ίδιο ακριβώς θέμα''Εγκριση διενέργειας προμήθειας δύο ( 02 ) μηχανογραφικών εφαρμογών της ALFAWARE''.
    Για να ξεκαθαρίζουμε : Δεν εχω ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ με την παραπάνω Εταιρία αλλά αυτό δεν βγάζει μάτι ; Δηλαδή θα συζητηθεί το ίδιο θέμα 2 φορές (την 6-6-2014 και την 28-7-2014).Μα αφού λήφθηκε απόφαση την 6-6-2014 γιατί να συζητηθεί ξανά;
    Τυχαίο ; Δεν νομίζω.
    Νομίζω όμως, (και αυτό δεν είναι τυχαίο), οτι η παραπάνω εταιρία σχετίζεται και με την μηχανογράφηση των λογαριασμών νερών.Σας λέει τίποτα αυτό;
    Το είπαμε και το ξαναλέμε οι κουτοπονηριές και τα καμώματα ΤΕΡΜΑ.
    Οι δημοτικοί σύμβουλοι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να το σκεφθούν καλά πριν πάνε να ψηφίσουν.Αυτοί που έρχονται μην νομίζετε οτι αδρανούν.Θα σας εκπλήξουν. Ορισμένοι μάλιστα απο αυτούς γνωρίζουν την μηχανογράφηση σε άριστο βαθμό χώρια που κάποιοι άλλοι είναι ακούραστοι εργάτες με πολύ μεγάλη εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!