Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

18 Ιουλίου 2013 Δείτε ακριβώς τι ψηφίστηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για μνημόνια, χρέος, οικονομία και τράπεζες...... ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΌΜΑΣΤΕ


Φωτογραφία του χρήστη Ο.Μ.Συριζα Ζηρου.
                                                         ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΘΥΜΌΜΑΣΤΕ
1. Ακυρώνουµε τα µνηµόνια και τους εφαρµοστικούς νόµους. Εφαρµόζουµε ένα πρόγραµµα οικονοµικής, κοινωνικής ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα επουλώνει τα πλήγµατα που έχουν δεχθεί οι εργαζόµενοι και θα αποκαθιστά σταδιακά τους όρους ασφαλούς εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης, µε τους ανάλογους µισθούς και συντάξεις, δηµιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Πρώτο βήµα αποτελεί η αποκατάσταση στα προ του µνηµονίου επίπεδα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών διαπραγµατεύσεων, του κατώτερου µισθού, της κατώτερης σύνταξης, του επιδόµατος ανεργίας και των οικογενειακών επιδοµάτων.
2. Αποτρέπουµε τη µετατροπή της χώρας µας σε αποικία χρέους. Επαναδιαπραγµατευόµαστε τις δανειακές συµβάσεις και ακυρώνουµε τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέµα τη διαγραφή του µεγαλύτερου µέρους του χρέους, πραγµατοποιώντας λογιστικό έλεγχο. Όπως ήθελε να συµπυκνώσει το σύνθηµα «καµιά θυσία για το ευρώ», απόλυτη προτεραιότητα για εµάς είναι η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που άλλοι ανέλαβαν υποθηκεύοντας τη χώρα. ∆εσµευόµαστε ότι θα αντιµετωπίσουµε τις ενδεχόµενες απειλές και τους εκβιασµούς των δανειστών µε όλα τα δυνατά όπλα που µπορούµε να επιστρατεύσουµε, ενώ είµαστε ήδη έτοιµοι να αναµετρηθούµε µε τη δυσµενέστερη εξέλιξη, σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός θα µας στηρίξει.
3. Υψώνουµε ασπίδα προστασίας απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση. ∆εν θα υπάρχει κανείς πολίτης χωρίς το ελάχιστο εγγυηµένο εισόδηµα για την επιβίωσή του, χωρίς περίθαλψη και κοινωνική προστασία, χωρίς πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της τροφής και της αξιοπρεπούς κατοικίας.
4. Προχωρούµε σε µια αποτελεσµατική και κοινωνικά δίκαιη αντιµετώπιση των ελλειµµάτων, προτάσσοντας την αναδιανοµή του παραγόµενου πλούτου και την περιβαλλοντικά ασφαλή ανάπτυξη, µε στόχο τη σταδιακή αύξηση των µισθών και των κοινωνικών δαπανών. Συγκροτούµε πλήρες κτηµατολόγιο και περιουσιολόγιο, για την αποκατάσταση της οικονοµικής δηµοκρατίας. Τα δηµόσια έσοδα θα προέλθουν από τη φορολόγηση του πλούτου, των καθαρών κερδών, των υψηλών εισοδηµάτων, της µεγάλης ακίνητης και της εκκλησιαστικής περιουσίας, από την ακύρωση των προνοµίων της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών επιχειρήσεων και από την ανάσχεση της ύφεσης της οικονοµίας.
5. ∆ιαµορφώνουµε τις προϋποθέσεις για την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας. Η παραγωγή, που εξειδικεύεται ανά τοµέα και κλάδο και λαµβάνει υπ’ όψιν την περιφερειακή συγκρότηση της χώρας, θα βασιστεί στον δηµόσιο τοµέα, σε συνεταιριστικά και αυτοδιαχειριστικά σχήµατα, σε εταιρίες λαϊκής βάσης, εγχειρήµατα κοινωνικής οικονοµίας, µικρές και µεσαίες επιχειρήσεις µε καινοτόµες δράσεις. Οι πόροι θα προκύψουν από ένα δίκαιο ριζοσπαστικό φορολογικό σύστηµα, από την πάταξη των τοµέων της παραοικονοµίας που συσσωρεύουν ανεξέλεγκτο πλούτο σε βάρος της εργασίας, από την περιβαλλοντικά ασφαλή αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και την αύξηση της παραγωγής.
6. Θέτουµε το τραπεζικό σύστηµα υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του δηµοσίου, µε ριζική τροποποίηση του τρόπου λειτουργίας του και των στόχων που σήµερα υπηρετεί, µε αναβάθµιση του ρόλου των εργαζοµένων και των καταθετών. Ιδρύουµε δηµόσιες τράπεζες ειδικού σκοπού µε αντικείµενο την αγροτική πίστη, τη µικρή και µεσαία επιχείρηση και τη λαϊκή στέγη.
7. Ακυρώνουµε τις προβλεπόµενες ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δηµόσιου πλούτου, επαναφέρουµε υπό δηµόσιο έλεγχο και ταυτόχρονα ανασυγκροτούµε πλήρως τις επιχειρήσεις στρατηγικής σηµασίας που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ώστε να διαµορφώσουµε έναν ισχυρό, παραγωγικό, αποτελεσµατικό και ανοιχτό σε συνεργασίες, δηµόσιο τοµέα νέου τύπου
8. Προωθούµε µια νέα ριζοσπαστική πολιτική στον αγροτικό τοµέα, µε στόχο τη διατροφική επάρκεια της χώρας. Επιδιώκουµε τη στροφή στην παραγωγή επώνυµων πιστοποιηµένων προϊόντων, ενισχύουµε την ολοκληρωµένη διαχείριση και τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία. Στόχος είναι η διασφάλιση της απασχόλησης και ενός σταθερού και ικανοποιητικού εισοδήµατος στην οικογενειακή αγροτική εκµετάλλευση και τους µικροµεσαίους αγρότες, ιδιαίτερα τους νέους. Προϋπόθεση για την υλοποίηση της πολιτικής µας είναι ο κριτικός επαναπροσδιορισµός των περιορισµών που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Προχωρούµε στην εκ βάθρων ανασυγκρότηση του συνεργατισµού, των συνεταιρισµών και των επαγγελµατικών οργανώσεων, µε δηµοκρατικές διαδικασίες και συµµετοχή των αγροτών.
9. Αποκαθιστούµε και ενισχύουµε το κοινωνικό κράτος και τον εκδηµοκρατισµό των λειτουργιών του: προστασία της εργασίας, των ανέργων, της περίθαλψης, της πρόνοιας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Το ασφαλιστικό σύστηµα, που αντιµετωπίζει πρόβληµα ύπαρξης, χρειάζεται τεράστια ανασυγκρότηση µε άξονες την ενίσχυση της εργασίας, τον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής και τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης και µε αρχές την καθολικότητα, την αλληλεγγύη, τον δηµόσιο κοινωνικό χαρακτήρα υπό την εγγύηση του κράτους και την τριµερή χρηµατοδότηση. ∆ιασφαλίζουµε πλήρως τη λειτουργία των δηµόσιων νοσοκοµείων και των δοµών πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας, διατηρούµε και αναπτύσσουµε ένα δηµόσιο σύστηµα υγείας και δοµών πρόνοιας υψηλής ποιότητας, προσιτό σε όλους, στο κέντρο και στην περιφέρεια.
10. Λαµβάνουµε άµεσα µέτρα κατά της ακρίβειας, µε έλεγχο των τιµών στις πηγές διαµόρφωσης του κόστους προϊόντων και υπηρεσιών, µε παράλληλα µέτρα κατά των µονοπωλιακών και ολιγοπωλιακών καταστάσεων στην αγορά και µε καθιέρωση ενός γνήσιου τιµάριθµου που θα αποτυπώνει τις πραγµατικές αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Εφαρµόζουµε ιδιαίτερα αυστηρό έλεγχο στα πετρελαιοειδή.
11. Καταργούµε όλες τις ρυθµίσεις και κρατικές δοµές έκτακτης ανάγκης, τα αυταρχικά και κατασταλτικά νοµοθετήµατα και αναδιοργανώνουµε σε βάθος το πολιτικό σύστηµα, εξαλείφοντας κάθε εστία διαφθοράς και διαπλοκής, τηρώντας µε συνέπεια τη διάκριση των εξουσιών, τον διαχωρισµό εκκλησίας και κράτους και αποκαθιστώντας την εύρυθµη και διαφανή λειτουργία όλων των συναφών θεσµών. Αναβαθµίζουµε τη δηµοκρατική δοµή και λειτουργία της αντιπροσωπευτικής δηµοκρατίας στο επίπεδο του κεντρικού κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, θεσπίζοντας την απλή αναλογική και εισάγοντας µορφές άµεσης δηµοκρατίας. Η θεµελίωση ενός νέου αυτοδιοικητικού χάρτη, η αναθεώρηση του Συντάγµατος σε δηµοκρατική κατεύθυνση, µε βάση την αρχή της επικουρικότητας και η συναφής πολιτειακή αναθεµελίωση αποτελούν στόχους µας.
12. Επαναφέρουµε και αναβαθµίζουµε το θεσµικό πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις και το πλαίσιο συλλογικής διαπραγµάτευσης. Οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγµατεύσεις, η προστασία από τις απολύσεις, η αναβάθµιση των ελεγκτικών µηχανισµών, η κατάργηση της µαύρης, επισφαλούς και ενοικιαζόµενης εργασίας, η ενίσχυση του ρόλου των συνδικάτων και η ελεύθερη και ακώλυτη άσκηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας, αποτελούν πυλώνες της πολιτικής µας και της παραγωγικής διαδικασίας. Η προώθηση της δηµοκρατίας στους τόπους εργασίας, η καθιέρωση θεσµών εργατικού και κοινωνικού ελέγχου ανεξάρτητων από το συνδικαλιστικό κίνηµα, µε εκπροσώπους των εργαζοµένων που θα εκλέγονται και θα ανακαλούνται από εκείνους, αποτελούν βασικούς στόχους µας.
13. Αλλάζουµε ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθιερώνοντας τη δηµοκρατία, την αποκέντρωση, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία ελέγχοντας τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τον κοµµατισµό και τις πελατειακές σχέσεις. Εγκαθιδρύουµε διαδικασία δηµοκρατικού προγραµµατισµού και κοινωνικού ελέγχου σε όλες της βαθµίδες της κεντρικής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης. Επανεξετάζουµε τη διοικητική δοµή σε περιφερειακό και δηµοτικό επίπεδο και εξασφαλίζουµε τους αναγκαίους πόρους για την άσκηση του κοινωνικού και αναπτυξιακού ρόλου περιφερειών και δήµων. Καθιερώνουµε ένα νέο πλαίσιο εργασίας µε κατοχύρωση της µονιµότητας και µε σταθερές εργασιακές σχέσεις.
14. Ο πολιτισµός αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ τον πνευµατικό και υλικό πλούτο, ένα ιδιαίτερο πλούτο που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και φτάνει ως τις µέρες µας. Εκτός από δηµόσιο κοινωνικό αγαθό αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα δηµιουργίας και ανάπτυξης. Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας µας είναι συνυφασµένη µε την πολιτιστική µας αναγέννηση. Ο πολιτισµός είναι η γλώσσα, οι τέχνες, η παιδεία, ο αθλητισµός, η πολιτιστική κληρονοµιά, οι µνήµες, τα έθιµα, οι παραδόσεις, αλλά εξίσου και οι εργασιακές σχέσεις, οι µορφές κοινωνικής αλληλεγγύης, η επικοινωνία και η πληροφόρηση, οι πάσης φύσεως παρεµβάσεις στον δηµόσιο χώρο και γενικά όλο τοπλέγµα της κοινωνικής ζωής. Στηρίζουµε την επιστηµονική έρευνα, τα γράµµατα και τις τέχνες, τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτισµικής κληρονοµιάς, όλες τις µορφές πολιτισµού. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασφαλίσει την καθολική πρόσβαση στα πολιτισµικά αγαθά σε όλους/ες µε ιδιαίτερη έµφαση στην αντιµετώπιση της «πολιτισµικής φτώχειας» και τον αποκλεισµό των φτωχών και περιθωριοποιηµένων κοινωνικών οµάδων από την δυνατότητα παραγωγής και απόλαυσης των προϊόντων του πολιτισµού. Στηρίζουµε τον ερασιτεχνικό και µαζικό αθλητισµό, καταπολεµούµε την εµπορευµατοποίηση, τον παραγοντισµό, τον πρωταθλητισµό και όλα τα αρνητικά τουπαρεπόµενα. Συµβάλλουµε στην επανασύνδεση των αθλητικών φορέων µε το δηµοκρατικό κίνηµα της παιδείας, της υγείας, του πολιτισµού και της οικολογίας.
15. Η δηµόσια εκπαίδευση αποτελεί αδιαπραγµάτευτο, καθολικό κοινωνικό αγαθό που οφείλει να παρέχεται δωρεάν σε όλους/ες που ζουν στην χώρα, σε όλες τις βαθµίδες της, από την προσχολική µέχρι την µεταπτυχιακή. Η φροντιστηριακή εκπαίδευση αποτελεί παθογένεια η οποία οφείλει να εξαλειφθεί µέσω της αναβάθµισης και ουσιαστικοποίησης της δηµόσιας. Το εκπαιδευτικό σύστηµα πρέπει να πάψει να στηρίζεται στις εξετάσεις και να µετατραπεί σε ένα σύστηµα συστηµατικής παροχής της γνώσης και κριτικού έλεγχου της, µε ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθµίδες του και οργανική διασύνδεση των Πανεπιστηµίων µε τα Ερευνητικά Κέντρα. Το εκπαιδευτικό σύστηµα θα καλλιεργεί την ανεξιθρησκεία, την κριτική γνώση, τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη, θα είναι αντίθετο σε κάθε µιλιταριστικό πνεύµα, σε ρατσιστικές αντιλήψεις και σε φαινόµενα αποκλεισµού και κοινωνικών διακρίσεων. Το εκπαιδευτικό σύστηµα θα εξασφαλίζει όρους δηµοκρατικής λειτουργίας των σχολικών µονάδων µε την ισότιµη συµµετοχή διδασκοµένων και διδασκόντων και θα εξασφαλίζει όρους απρόσκοπτης επαγγελµατικής λειτουργίας και µονιµότητα στους λειτουργούς του. Το εκπαιδευτικό σύστηµα θα ενισχύει το αυτοδιοίκητο και ακαδηµαϊκό χαρακτήρα των ΑΕΙ και θα κατοχυρώνει το πανεπιστηµιακό άσυλο.
16. Καταπολεµούµε τη ρατσιστική και οµοφοβική βία, όλες τις διακρίσεις λόγω φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, θρησκείας, χρώµατος, αναπηρίας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισµού ή ταυτότητας φύλου, που ενδηµούν σε πολλούς τοµείς του κοινωνικούβίου και εγγυόµαστε την αλλαγή του νοµοθετικού πλαισίου που νοµιµοποιεί, άµεσα ή έµµεσα, τέτοιες διακρίσεις. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουµε απολύτως το δικαίωµα στον αυτοπροσδιορισµό σε σχέση µε τη σεξουαλικότητα και την επιλογή φύλου, όπως και τη θέσµιση πολιτικού γάµου οµοφύλων µε πλήρη και ίσα δικαιώµατα, καθώς και την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.
17. Αντιµετωπίζουµε το µεταναστευτικό ζήτηµα µε τον σύνθετο χαρακτήρα του ως ανθρωπιστικό, ταξικό και διεθνές ζήτηµα. Απαιτείται η κατάργηση της συµφωνίας «∆ουβλίνο ΙΙ» και του Συµφώνου Μετανάστευσης, για να απεγκλωβιστούν από τη χώρα µας οι πρόσφυγες και µετανάστες που δεν επιθυµούν να παραµείνουν, ο εξανθρωπισµός του θεσµικού πλαισίου νοµιµοποίησης, παροχής ασύλου και παραχώρησης ταξιδιωτικών εγγράφων, η επανάκτηση των αδειών παραµονής και εργασίας από τους µετανάστες και τους πρόσφυγες που τις στερήθηκαν λόγω των διαδικασιών απονοµιµοποίησης των τελευταίων χρόνων. Απαιτείται µια νέα διαδικασία νοµιµοποίησης για τους µετανάστες «χωρίς χαρτιά» και µια νέα διαδικασία πολιτογράφησης για όσους ζουν και εργάζονται επί χρόνια στην Ελλάδα, η ισότιµη και δίκαιη αντιµετώπιση των µεταναστών που εργάζονται και η άµεση παροχή ιθαγένειας σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα. Προχωρούµε στη κατάργηση των σηµερινών απάνθρωπων κέντρων κράτησης αλλοδαπών και στη δηµιουργία ανοιχτών κέντρων διαβίωσης µε αξιοπρεπείς όρους.
18. Η κοινωνική ειρήνη και η ασφάλεια προϋποθέτουν δικαιοσύνη και άµβλυνση των ανισοτήτων. Η µαζική φτώχεια και η εξαθλίωση οδηγούν στη βία της επιβίωσης. Το σχέδιό µας για την κοινωνική ανασυγκρότηση θα έχει ως άµεση θετική επίδραση και τον περιορισµό της εγκληµατικότητας. Η εξάρθρωση του µεγάλου οργανωµένου εγκλήµατος, του εµπορίου ναρκωτικών και όπλων, των κυκλωµάτων προστασίας, του τράφικινγκ, της εργασίας υπό συνθήκες δουλείας, της υπερεκµετάλλευσης της στέγης, αποτελούν αντικείµενο κρατικών υπηρεσιών και δυνάµεων ασφαλείας, ριζικά αναπροσανατολισµένων και δηµοκρατικά εκπαιδευµένων.
19. Προβάλλουµε την ανάγκη και διεκδικούµε µε όλα τα πρόσφορα µέσα την ανατροπή της σηµερινής µορφής ολοκλήρωσης της Ευρώπης, της σηµερινής αρχιτεκτονικής του ευρώ και της νεοφιλελεύθερης λογικής που διέπει το κοινό νόµισµα, ώστε να επαναθεµελιωθεί συνολικά η Ευρώπη στην κατεύθυνση της δηµοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισµού. Μέσα από το Κόµµα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, µε τη δράση µας στο ευρωκοινοβούλιο και όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα συνεργαζόµαστε µε άλλες αριστερές δυνάµεις και αναπτύσσουµε θερµές συντροφικές σχέσεις µε τις πολιτικές δυνάµεις και τα κοινωνικά κινήµατα στις διάφορες χώρες της Ευρώπης που αντιµετωπίζουν τα θέµατα µε ανάλογους τρόπους.
20. Αποκαθιστούµε στη θεωρία και την πράξη, τις έννοιες «εθνικό» και «πατριωτικό», συνδέοντάς τες µε το γνήσια λαϊκό. Ο εθνικισµός και η πατριδοκαπηλία βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση µε τον δηµοκρατικό-διεθνιστικό πατριωτισµό των λαϊκών τάξεων και της Αριστεράς. Θα προχωρήσουµε, µε γνώµονα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών, στην επίλυση των ανοιχτών θεµάτων εξωτερικής πολιτικής, άµυνας και ασφάλειας της χώρας και των κατοίκων της.
21. Προωθούµε την ένταξη στο διεθνές γίγνεσθαι της χώρας µας µέσω µιας ανεξάρτητης, πολυδιάστατης και φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής, που θα εδράζεται, στην ισότιµη συνεργασία, στην εθνική ανεξαρτησία και στην προστασία της εδαφικής µας ακεραιότητας. Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και ταυτόχρονα των Βαλκανίων και της Μεσογείου, σε εγγύτατη συνάφεια µε τις εστίες µόνιµης έντασης που αποτελούν οι χώρες της Μέσης Ανατολής. Η σύνθετη αυτή πραγµατικότητα εγκυµονεί κινδύνους, αλλά παρέχει και ευκαιρίες. Οι δεσµοί φιλίας και καλής γειτονίας µε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες στη βάση του σεβασµού των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωµάτων και οι εγκάρδιες σχέσεις µε τα προοδευτικά κινήµατα και τις προοδευτικές κυβερνήσεις παντού στον κόσµο, µπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας απέναντι στην εξαιρετικά επισφαλή παγκόσµια κατάσταση αλλά και φιλειρηνική ενεργό παρέµβαση στις διεθνείς εντάσεις που αναπτύσσονται. Η στήριξη της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού, ο σεβασµός των διεθνών συµβάσεων και των σχετικών ψηφισµάτων του ΟΗΕ, η απεµπλοκή από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων, η αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας µε το Ισραήλ και η εφαρµογή της αρχής «κανείς Έλληνας στρατιώτης σε πολεµικά µέτωπα έξω από τα σύνορα της χώρας» συνιστούν άξονες της εξωτερικής µας πολιτικής. Ο αγώνας για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισµό διατηρεί για εµάς την προτεραιότητά του και συνδέεται στενά µε τους αγώνες για τη δηµοκρατία.
22. Θεσµοθετούµε κανόνες δηµοκρατικής ρύθµισης και κοινωνικού ελέγχου στα ΜΜΕ, ιδιαίτερα στα ηλεκτρονικά που χρησιµοποιούν δηµόσιες συχνότητες. Οι άδειες εξετάζονται από µηδενική βάση, θα είναι ορισµένης διάρκειας, µε δυνατότητα ανανέωσης αλλά καιανάκλησης από το ΕΣΡ. Αναβαθµίζουµε τα δηµόσια ΜΜΕ, διαµορφώνοντας ένα δηµοκρατικό περιβάλλον στη δηµόσια ζωή και εξασφαλίζοντας την έκφραση της κοινωνίαςχωρίς τη σηµερινή επικυριαρχία µηχανισµών χειραγώγησης, δίνοντας έµφαση στη δυνατότητά της να αποτελέσει παραγωγό ενηµέρωσης και όχι απλό καταναλωτή της άποψης εµπορικών και επιχειρηµατικών συµφερόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!