Σάββατο 9 Μαΐου 2015

"Αντιδράσεις" και εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας


Αντιδράσεις φαίνεται να υπάρχουν από μέλη του Σύριζα Πρέβεζας μετά την απόφαση για ανάκληση της ιδιότητας του μέλους για 6 μήνες που αποφάσισε η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας  για την κα Τζένη Τσέκου καθώς όπως αναφέρεται από μέλη του κόμματος κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό. 
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λγαριασμό στο Facebook ο κ Νίκος Λιβιεράτοςανέφερε: "Πολύ στενόχωρη κατάσταση σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.Αυτό και αν είναι αποπροσανατολισμός, Αντί να ασχολείται η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας με την υπεράσπιση των κόκκινων γραμμών της κυβέρνησης και την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ασχολείται με την αναστολή της ιδιότητας των μελών της.Μάλιστα μια εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εκστρατεία προσέλκυσης νέων μελών.Πάντως βιάστηκε πολύ το γραφείο τύπου της τοπικής οργάνωσης να δημοσιεύσει μια προβληματική απόφαση, που δεν προβλέπεται απο το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ και που πρέπει να συγκληθεί και να γνωμοδοτήσει γιαυτή το οργανωτικό γραφείο του κόμματος"
livieratos
Παράλληλα ο κ Λιβιεράτος δημοσιεύει στην ανάρτησή του τα άρθρα του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρονται σε αναστολή ιδιότητας μέλους προκειμένου να γίνει σαφές ότι δεν προβλέπεται η συγκεκριμένη απόφαση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας. 
Στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ Άρης Τσελίκος σχολίασε τις εξελίξεις και έδωσε το δικό του ρεπορτάζ κάνοντας λόγο για εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας. Όπως αναφέρει και στο σημερινό του άρθρο στην Τ.Φ."Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως οι λόγοι για τους οποίους κατηγορείται η κα Τσέκου συνιστούν διαγραφή, όμως δεν ισχύουν και για το λόγο αυτό δε συμφώνησε η πλειοψηφία των μελών για τη διαγραφή της. Οι κατηγορίες δεν έχουν την έκταση που θέλουν ορισμένοι να δώσουν από τη μία αλλά και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα και υπάρχει πολυφωνία και για το λόγο αυτό δεν δικαιούται κάποιοι να φιμώσουν όποιον έχει διαφορετική άποψη από τη ΝΕ.Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η απόφαση της «αναστολής» είναι αντικαταστατική και δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Η «αναστολή» κάποιου μέλους  - σύμφωνα με το καταστατικό - μπορεί να ισχύσει μόνο για κάποιους που δεν πληρώνουν τη συνδρομή στο κόμμα ή απουσιάζουν για χρόνια από τις συνελεύσεις και τις διαδικασίες.
Δεδομένων των παραπάνω, το κλίμα  εσωστρέφειας στο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας παραμένει..."
Παράλληλα θέμα συζήτησης και κριτικής είναι και η δημοσιοποίηση της απόφασης στα ΜΜΕ από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με τον τίτλο "Πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης επικράτησε στη Συνέλευση της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας" καθώς όπως γνωρίζουμε από το ρεπορτάζ και εντάσεις υπήρχαν και η απόφαση περί αναστολής ιδιότητας μέλους δεν μαρτυρά "πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης" σε καμιά περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!