Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Κατάργηση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ


Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 4 Mαϊου 2015

 

Ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργου Πεταλωτή, σχετικά με την προσπάθεια κατάργησης της "ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ". 

 

Η κυβέρνηση Παπανδρέου θέσπισε τη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ", δηλαδή την υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο κάθε πράξης της Διοίκησης προκειμένου αυτή να ισχύει.

 

Αυτήν την αρχή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, επιχείρησε να κάμψει πρώτα η κυβέρνηση Σαμαρά και τώρα επιχειρεί δυστυχώς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

 

Και μάλιστα, με τροπολογία που κατατέθηκε στις 30 Απριλίου και αφορά εξαίρεση από την υποχρέωση ανάρτησης στη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" αποφάσεων ΕΓΚΡΙΣΗΣ  ΔΑΠΑΝΩΝ.

 

Πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησης να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη αυτή νόθευση του στοιχειώδους αλλά και μέγιστου αυτού θεσμού διαφάνειας, δυστυχώς αποκαλύπτεται το πώς εννοεί η Κυβέρνηση τον "εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης" αλλά και η συνολική αντίληψή της για τις μεταρρυθμίσεις, όταν για την κατάργηση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ στην εν κρυπτώ τροπολογία επικαλείται "εσωτερικές δυσλειτουργίες των διαδικασιών δημοσιονομικού ελέγχου¨...

 

Η νόθευση αυτή της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ θα αποτύχει και πάλι, γιατί ο θεσμός αυτός καθιερώθηκε εδώ και πέντε χρόνια στη συνείδηση των πολιτών ως στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία της Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!