Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Πουλήθηκε το πλοίο… - Ακυρώνονται οι κρουαζιέρες στην Ηγουμενίτσα


Πουλήθηκε το πλοίο… - Ακυρώνονται οι κρουαζιέρες στην Ηγουμενίτσα
Πλήγμα στην Τουριστική κίνηση της περιοχής - Δέκα περίπου κρουαζιέρες ακυρώνονται 
Δέκα περίπου κρουαζιέρες που είχαν προγραμματιστεί εντάσσοντας στο πρόγραμμά τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τελικώς ακυρώνονται.
Πρόκειται σίγουρα για πλήγμα που δέχεται η περιοχή και η τουριστική κίνηση, καθώς οι χιλιάδες τουρίστες, είχαν στο πρόγραμμά τους εκδρομές τόσο στην περιοχή των Ιωαννίνων όσο και της Πρέβεζας.
Η ευθύνη για την ακύρωση ανήκει αποκλειστικά στην εταιρία κι αυτό προκύπτει μέσα από επίσημα έγγραφα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, έχει φτάσει ήδη επιστολή του υπεύθυνου της εταιρίας στην οποία αναλύει τους λόγους.
Στην επιστολή τονίζεται ότι η εμπειρία από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, οι εντυπώσεις του πληρώματος και των επιβατών ήταν άριστες.
«Η εταιρία Costa Cruises, όπως και κάθε άλλη κρουαζιεροεταιρία, εκτός από τα facilities, την καλή εξυπηρέτηση των αρχών του λιμανιού και το καλό κοστολόγιο, δίνει μεγάλη προσοχή στην συμμετοχή των επιβατών στις διάφορες εκδρομές. Για να υπάρξει καλή συμμετοχή των επιβατών σε εκδρομές, πρέπει το μέρος να προσφέρεται στην δημιουργία ελκυστικών εκδρομών. Η Ηγουμενίτσα, βρίσκεται στην πρώτη θέση των λιμανιών που προσφέρουν αυτή την καλή δυνατότητα», υπογραμμίζεται στην επιστολή, γεγονός που κάνει απολύτως σαφές ότι οι ακυρώσεις δεν σχετίζονται με ελλείψεις στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και της Ηπείρου. Το αντίθετο μάλιστα.
Στη συνέχεια αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους ματαιώνονται οι κρουαζιέρες. Και σχετίζονται αποκλειστικά με την πώληση άλλου κρουαζιερόπλοιου.
«Το Costa Classica, ακύρωσε τις προγραμματισμένες για φέτος προσεγγίσεις στην Ηγουμενίτσα, διότι αντικατέστησε το Costa Celebration, το οποίο επωλήθη.
Οι κρουαζιέρες του Costa Celebration είχαν πολύ καλές κρατήσεις και ως εκ τούτου, το κενό το οποίο δημιουργήθηκε με την πώληση του έπρεπε να καλυφθεί.
Είμαι σίγουρος ότι στο προσεχές μέλλον, οι προσπάθειες των αρχών του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, θα στεφθούν με επιτυχία και το λιμάνι θα γίνει ένας συχνός προορισμός των κρουαζιερόπλοιων», αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρίας.
Οι κρουαζιέρες κατέχουν ένα σημαντικό μερίδιο στην τουριστική αγορά. Τα τελευταία χρόνια η Ήπειρος διεκδίκησε ένα δικό της μερίδιο και ως ένα βαθμό οι προσπάθειες απέδωσαν. Βασικός προορισμός είναι η Ηγουμενίτσα κι ακολουθούν η Πάργα και η Πρέβεζα.
Φέτος και με την εξέλιξη αυτή, υπάρχει ένα αρνητικό πρόσημο, αλλά οφείλεται αποκλειστικά σε εξωγενείς παράγοντες. Η προσπάθεια όλων θα πρέπει να συνεχιστεί καθώς μέσα από συνδυασμένες προτάσεις μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των αφίξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!