Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ο Στάθης Γιαννούλης, πρόεδρος στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου

«Έχουμε χάσει πολύ χρόνο στη διαχείριση των απορριμμάτων, πρέπει να κάνουμε πολλά και γρήγορα»

Ο Στάθης Γιαννούλης, πρόεδρος στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου
Ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Στάθης Γιαννούλης είναι ο πρόεδρος στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου, μετά την εκλογική διαδικασία που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου.
Στην εκλογική διαδικασία, ο Στάθης Γιαννούλης δεν είχε αντίπαλο, όπως όμως τονίζει αυτό που έχει σημασία και θα κρίνει την επιτυχία, είναι να αποκτήσει ο Φορέας σάρκα και οστά και να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχθηκαν έξι μέλη, όσοι ακριβώς ήταν και οι υποψήφιοι. Απαρτίζεται από το δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή, τον αντιδήμαρχο Ιωαννίνων Δημήτρη Κατηρτσίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Στέφανος Μάντζιος, ο δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης.
Η εκλογική διαδικασία για την διοίκηση στο ΦΟΔΣΑ έγινε σε πλαίσιο απόλυτης συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ των αυτοδιοικητικών.
Ο Στάθης Γιαννούλης, από τους ανθρώπους που έχουν μεγάλη εμπειρία στη λειτουργία έργων διαχείρισης απορριμμάτων, υπογράμμισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο ώστε να λειτουργήσει ο περιφερειακός φορέας. Αν αυτό γίνει μέσα στο επόμενο εξάμηνο οι επί μέρους φορείς που λειτουργούν σήμερα θα πρέπει να περάσουν σε εκκαθάριση και κλείσιμο και καθολικός διάδοχος θα είναι ο περιφερειακός.
«Έχουμε χάσει πολύ χρόνο στη διαχείριση των απορριμμάτων, πρέπει να κάνουμε πολλά και γρήγορα» δήλωσε στο Epiruspost, μετά την ολοκλήρωση των εκλογών ο κ. Γιαννούλης.
Προτεραιότητα, όπως τόνισε, είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και προς αυτή την κατεύθυνση το συμβούλιο πρέπει να «τρέξει» όλες τις διαδικασίες ώστε οι αρμοδιότητες της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης να μην εκχωρούνται σε άλλους.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Λώλος, τόνισε ότι τα προβλήματα διαχείρισης απορριμμάτων είναι από τα πιο δύσκολα και πρέπει άμεσα να αποφασιστούν συγκεκριμένες δράσεις ώστε να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!