Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ο Παπαγιαννάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ


_Papagiannakis_Michalis_0709
Ο προφητικός Μιχάλης Παπαγιαννάκης ήταν μπροστά και μόνος, σχεδόν σ’ όλη του την πολιτική διαδρομή: Ήξερε ότι οι θέσεις του για το Ευρώ, το Μάαστριχτ, τον Φεντεραλισμό, την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, το Σκοπιανό, για την ελληνοτουρκική προσέγγιση ή για τις όποιες μειονότητες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα δεν προκαλούσαν μόνο τους πολιτικούς αντιπάλους του, αλλά και μια μεγάλη κατηγορία συντρόφων του.
Έλεγε ο Μιχάλης: «Το Ευρώ θεωρείται από πολλούς στην αριστερά ο πιο εύκολος στόχος κριτικής και καταγγελίας , με ανεξέλεγκτα γενικά υπονοούμενα και άνετες και ανέξοδες «προτάσεις» του τύπου «έξω από το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, το Ευρώ κλπ» ώστε να έχουμε λυτά τα χέρια μας για να ασκήσουμε πολιτική. Το πόσο λυτά θα ήσαν τα χέρια τους, ποιους πόρους θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν, σε ποιο και σε πόσο υποτιμημένο «εθνικό» νόμισμα, και άλλα δευτερεύοντα ζητήματα ας τα αφήσουμε για μελέτη και εργασία στο σπίτι».
Και ο Μιχάλης πλήρωσε επανειλημμένα τη μοναχική, γενναία πορεία του με τόνους λάσπης, μαχαιρώματα, λοιδωρίες, συκοφαντίες και παραγκωνισμούς από συντρόφους του, με συνέπεια τον κλονισμό της υγείας του που ήρθε χρονικά παράλληλα με το άθλιο, πραξικοπηματικό του “ρίξιμο” από την υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας, όταν εν μια νυκτί ενέσκηψε ο Τσίπρας.
Σε όσους μόλις τώρα γνωρίζουν τον πραγματικό ΣΥΡΙΖΑ αφιερώνω τα λόγια που μου έλεγε προσωπικά ο Παπαγιαννάκης: “Πολλοί στο Σύριζα είναι συμπαθέστατοι. Πολιτικά όμως και πολιτιστικά, τι το κοινό έχουμε; Οι περισσότεροι είναι αντιευρωπαίοι, πολλοί απ΄ αυτούς είναι εθνικιστές και κρατιστές». Αυτά για όσους ακόμη αναρωτιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!