Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ • Συνέντευξη



Θα σταματήσουμε τον δρόμο προς τη δυστυχία




«Το βράδυ της 6ης Μαϊου ο λαός της Άρτας θα έχει πάρει μια σπουδαία απόφαση. Θα έχει εκλέξει για πρώτη φορά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πιάσει δουλειά για την αριστερή διέξοδο από την κρίση», επισημαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Γ» η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το νομό Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.
Γνωστή στην Άρτα για την πλούσια κοινωνική και πολιτική της δράση η γιατρός Όλγα Γεροβασίλη αποφάσισε να είναι υποψήφια βουλευτής ως ανένταχτη συνεργαζόμενη, αποδεχόμενη την πρόταση της ηγεσίας του κόμματος, για να συνεισφέρει και αυτή στην προσπάθεια που και όλοι οι πολίτες κάνουν «να σταματήσουμε τον δρόμο προς τη δυστυχία».
Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη της κας Γεροβασίλη, δημοσιεύεται ολόκληρη παρακάτω:





-Πολύ λίγο πριν την κάλπη ποια μηνύματα εισπράττετε;
-Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την κάλπη της ανατροπής. Ο κόσμος πια γνωρίζει, ότι «πρέπει να σταματήσουμε τον δρόμο προς τη δυστυχία», όπως πολύ εύστοχα τόνισε και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κόσμος πια γνωρίζει, ότι στις 7 Μαΐου με την ψήφο του θα έχει διαμορφώσει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για να απεγκλωβιστούμε από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, να σταματήσουμε τον κατήφορο. Ο κόσμος πια γνωρίζει, ότι η μόνη αξιόπιστη και συνεπής δύναμη για να το καταφέρουμε είναι ο «ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο». Και γι αυτό κάθε μέρα, που περνάει όλο και πιο πολλοί είναι εκείνοι, που έρχονται κοντά στις θέσεις μας και δηλώνουν ανοιχτά, ότι μας στηρίζουν και μας ψηφίζουν.
-Ποιο είναι το διακύβευμα τελικά των εκλογών; Είναι η πιο σημαντική εκλογική αναμέτρηση;
-Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Όλα δείχνουν, ότι κλείνει αυτός ο ιστορικός κύκλος της μεταπολίτευσης με την οριστική κατάρρευση του δικομματισμού. Τέλειωσαν οι εποχές, που ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έπαιρναν 75% και 85%. Τέλειωσαν οι εποχές, που το αποτέλεσμα της κάλπης το διαμόρφωναν τα «παπαγαλάκια» στα τηλεοπτικά παράθυρα. Τέλειωσαν οι εποχές, που ο λαός υπέκυπτε στα διλήμματα και τους εκβιασμούς. Σήμερα ο καθένας θέτει το δίλημμα στον εαυτό του. Αν θέλει να ζήσει με περισσότερη και πιο βαθιά φτώχεια, αν θέλει να ζήσει χωρίς αξιοπρέπεια. Και ο λαός φωνάζει όχι. Στις 6 Μαΐου θα πάει στην κάλπη έχοντας αποφασίσει, ότι του αξίζει ένα καλύτερο παρόν, ότι τα παιδιά όλων μας δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον. Στις 6 Μάη έχουμε την δυνατότητα να σπάσουμε τον εκβιασμό. Έχουμε την ευκαιρία να διαλέξουμε με βάση την αξιοπρέπεια μας και όχι τον φόβο. Είναι στο χέρι μας η ανατροπή και η δημιουργία ενός εναλλακτικού δρόμου με συμμετοχή, αλληλεγγύη και δημοκρατία. Για μια κοινωνία που θα χωράει τα όνειρα και τις ανάγκες μας.
Σαφώς από καλύτερη θέση στις 7 Μαΐου θα απευθύνουμε για μια ακόμη φορά το κάλεσμα της ενότητας της Αριστεράς, θα μπούμε ξανά μπροστά στον αγώνα της συσπείρωσης σ’ ένα ενωτικό μέτωπο εξουσίας, που θα πετύχει την παραγωγική, κοινωνική και οικονομική αναδιάρθρωση. Και στις 7 Μαΐου είμαι σίγουρη, ότι η μεγάλη κοινωνική απαίτηση θα το καταφέρει. Γιατί αν μας ξανακυβερνήσει το μνημονιακό μπλοκ μας περιμένουν καινούρια και πιο σκληρά μέτρα. Μας περιμένουν πραγματικά δύσκολες μέρες.
-Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα…
-Το βράδυ της 6ης Μαϊου ο λαός της Άρτας θα έχει πάρει μια σπουδαία απόφαση. Θα έχει εκλέξει για πρώτη φορά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πιάσει δουλειά για την αριστερή διέξοδο από την κρίση. Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα είναι εκπρόσωπός του μόνο, αλλά από κοινού με το λαό θα διαμορφώνει τα αιτήματα και θα μάχεται για αυτά. Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί με το λαό θα δώσει αγώνα για να βγει η Άρτα από τη μιζέρια στην οποία την έχουν καταδικάσει επί δεκαετίες. Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που δώσει στον κόσμο της Άρτας αυτό, που κυρίως έχει ανάγκη: την ελπίδα και την προοπτική, που του αξίζει.


Ποια είναι

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα. Εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1982 και αποφοίτησε το 1988.  Είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστρια και ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Άρτα. Από τα φοιτητικά της χρόνια συμμετέχει ενεργά σε συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες Διετέλεσε  Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας και του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας. Στις Βουλευτικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Νομού Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού και στις Ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη». Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων, στις Δημοτικές εκλογές του 2006 και του 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος, επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» και μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής της παράταξης και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.  Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Παππά, Χημικό Μηχανικό και έχουν τρία παιδιά, τον Φαίδωνα, την Αγγελική και τον Κωνσταντίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!