Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΜΟΣ ΠΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΜΠΕΙ!

Ανατροπές κι ανακατατάξεις στις λίστες της Ηπείρου

- Ποιοι αρνούνται τη συμμετοχή, ποια πρόσωπα βολιδοσκοπούνται...
Είτε από απλή ανάγκη είτε από την ανάγκη που γίνεται φιλότιμο οι λίστες τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να έχουν αλλαγές μέχρι και ανατροπές στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Το Epiruspost.gr δημοσίευσε από χθες το απόγευμα την είδηση για την πρόταση που έγινε από την Συγγρού στον αντιπεριφερειάρχη Παντελή Κολόκα προκειμένου να είναι παρών σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται αιφνίδια και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδέεται με απροθυμία συμμετοχής που εκφράζουν ορισμένοι από τους «πρωταγωνιστές» της 6ης Μαΐου καθώς οι πρόθυμοι αντικαταστάτες είναι πολλοί.
Απλά έστω και με καθυστέρηση ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας δείχνει να αντιλαμβάνεται τα λάθη όπως και το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση.
Ο Παντελής Κολόκας, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δεν έχει απαντήσει ακόμη και είναι σίγουρο ότι για να το κάνει θα συνυπολογίσει πολλές παραμέτρους.
Εν τω μεταξύ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν μία από τις επτά θέσεις του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων θα καλυφθεί από στέλεχος προερχόμενο από τη Δημοκρατική Συμμαχία. Το θέμα αυτό αναμένεται να κλείσει μέχρι το Σάββατο, ημέρα που το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιεί συνδιάσκεψη στελεχών.
Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην βουλευτής του κόμματος Μιχάλης Παντούλας δεν επιθυμεί να περιληφθεί στη λίστα. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου ήταν απογοητευτικό για τον ίδιο και μία από τις μεγάλες εκπλήξεις στο Νομό Ιωαννίνων.
Εάν ο Μιχάλης Παντούλας επιμείνει να μείνει εκτός λίστας τότε το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συμπληρώσει το κενό σε μία εποχή μάλιστα όπου το ενδιαφέρον για ανάμειξη στα πολιτικά πράγματα βρίσκεται κάτω του μηδενός!
Στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας δεν αναμένονται ανακατατάξεις στους άλλους τρεις Νομούς της Ηπείρου πράγμα που δεν συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ.
Στο Νομό Θεσπρωτίας είναι έντονη η φημολογία για άρνηση του Χρήστου Κατσούρα να είναι παρών στη μάχη της 17ης Ιουνίου, με τον ίδιο μέχρι τώρα να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.
Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα στο Νομό Πρέβεζας. Ο Δημήτρης Κατσιπανέλης δεν θα είναι στη λίστα. Ήδη επέστρεψε στο Δημαρχείο και στη θέση του αντιδημάρχου από όπου παράγει ένα σημαντικό έργο.
Απρόθυμος φέρεται και ο Περικλής Βασιλάκης χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει τι τελικώς θα πράξει.
Το σίγουρο είναι ότι το μεγάλο μέρος του προεκλογικού αγώνα θα σηκώσει μόνος του ο Βασίλης Ιωάννου, ο οποίος είχε εκλεγεί στις 6 Μαΐου καθώς το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας είχε εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση.
Στο Νομό Άρτας τέλος φαίνεται πως όλοι οι υποψήφιοι της 6ης Μαίου θα είναι παρόντες και στη νέα εκλογική αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!