Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Κράτησε το ΠΑΣΟΚ ζωντανό!




Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 
-Των εκλογών παιχνίδια ή η ικανότητα κάποιων πολιτικών να ορίσουν τις εξελίξεις;
Το ερώτημα αυτό ζητεί επίμονα απάντηση, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής, όπου το ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρέβεζας, διεσώθη και είναι το δεύτερο κόμμα, εκλέγοντας και βουλευτή τον πρώην νομάρχη Βασίλη Ιωάννου, για τον οποίο όλοι έλεγαν ότι είναι το φαβορί των εκλογών, όχι όμως υπό τις συνθήκες που διαμόρφωσε η κάλπη, αλλά υπό τις συνθήκες των προβλέψεων, που όλες πήγαν περίπατο.
Χωρίς περιστροφές. Η συμβολή του πρώην νομάρχη Βασίλη Ιωάννου, στο καλό αποτέλεσμα για το νομό Πρέβεζας, είναι καθοριστική. Ο ίδιος έτρεξε σ’ όλο το νομό, δεν είχε κανένα λόγο να φοβηθεί την απευθείας επικοινωνία με τους πολίτες και εξ αυτής του της προσπάθειας, περιέσωσε, το κάτι παραπάνω απ’ τι μπορούσε να διασωθεί μπροστά στο… τσουνάμι που ήρθε να πλήξει το ΠΑΣΟΚ, ως απάντηση των πολιτικών και κοινωνικών του επιλογών.
Είχε την δυνατότητα να εγγυηθεί το ενδιαφέρον για το νομό Πρέβεζας και τα προβλήματά του, ένα ενδιαφέρον το οποίο είναι γνωστό και αποδεδειγμένο για τους Πρεβεζάνους και θα λέγαμε ότι λειτούργησε ως αντίβαρο, στην σκέψη των πολιτών να καταψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, για να το τιμωρήσουν για τις επιλογές τους, όπως άλλωστε έγινε σε όλη την Ελλάδα.
Δεν είναι τυχαία παράμετρος της ανάλυσης του εκλογικού αποτελέσματος, αυτή που προαναφέρουμε. Γιατί κακά τα ψέματα. Δεν είχε πολλά να πει για τον πολιτικό του απολογισμό το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτές τις εκλογές. Είχε μόνο αρνητικές επιδόσεις να καταγράψει και αυτό από μόνο του, ως διαπίστωση οδηγούσε στην καταστροφή, η οποία και ήρθε.
Άρα λοιπόν η όποια συζήτηση, για τις περιπτώσεις, όπου το ΠΑΣΟΚ έκανε μια αξιοπρεπή παρουσία όπως  στο νομό Πρέβεζας, θα πρέπει να περιστραφεί γύρω απ’ τις προσωπικότητες του χώρου, οι οποίες και συνεισέφεραν καθοριστικά στην συγκομιδή ψήφων, που υπό άλλες συνθήκες, η συγκομιδή θα ήταν στα χειρότερα (ακόμη) επίπεδα.
Η περίπτωση του βουλευτή (πλέον) Βασίλη Ιωάννου, θα πρέπει να αναλυθεί και εν όψει του ενδεχόμενου νέων εκλογών, όπου για το ΠΑΣΟΚ θα αναζητηθούν τέτοιες προσωπικότητες για να ηγηθούν το νέου και πιο δύσκολου προεκλογικού αγώνα.
Απ’ την άλλη πλευρά, θα πρέπει και όσοι επιθυμούν να μην διαλυθεί οριστικά το ΠΑΣΟΚ, εν όψει επαναληπτικών εκλογών, θα πρέπει να δουν με περισσότερο σεβασμό τις προσωπικότητες της κατηγορίας του Βασίλη Ιωάννου και να αφήσουν στην άκρη τα περίεργα παιχνίδια, τα οποία και στην Πρέβεζα είδαμε μία μέρα πριν τις εκλογές και που στην ουσία δυναμίτιζαν το κλίμα εντός του ΠΑΣΟΚ και την προεκλογική του προσπάθεια έθεταν εν αμφιβόλω.
Καταλήγοντας. Η περίπτωση του Βασίλη Ιωάννου, μετά και την εκλογή του ως βουλευτή, είναι χαρακτηριστική. Είναι απ’ αυτές που συνεισφέρουν στο διαλυμένο ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με άλλους υποψήφιους, που στο συνολικό αρνητικό κλίμα, προσθέτουν και τα δικά τους αρνητικά πεπραγμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!