Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ Η ΕΚΠΛΗΞΗ

Δημιουργία Ξανά, Θάνος Τζήμερος, marketing, επικοινωνία, κόμμα, Εκλογές 2012, Κά

Ποιος είναι ο Θάνος Τζήμερος που έκανε την «έκπληξη» με τη Δημιουργία Ξανά


Ήταν η έκπληξη των εκλογών της 6ης Μαΐου, αφού χωρίς διαφήμιση και μόνο από τα social media κατάφερε να αποσπάσει το 2,15% των ψήφων. Ποιος είναι όμως ο Θάνος Τζήμερος που πολλοί αποκαλούν «νέο Στέφανο Μάνο»;
Ο ίδιος δεν αποδέχεται αυτό τον χαρακτηρισμό καθώς πιστεύει ότι δεν έχει το πολιτικό μικρόβιο. Ωστόσο οι πολιτικές του τοποθετήσεις δεν απέχουν από αυτές του προέδρου της Δράσης. Τι ήταν αυτό λοιπόν που τον έκανε πιο ελκυστικό στους ψηφοφόρους;
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Τζήμερος έστειλε πέρυσι μια ανοικτή επιστολή στη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία διαμαρτυρόταν έντονα για την πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα τονίζοντας πως «όταν έχεις έναν ασθενή που αιμορραγεί δεν του κάνεις μετάγγιση αίματος, αλλά του κλείνεις την πληγή».
Ωστόσο ο ίδιος επισημαίνει πως η ιδέα της «Δημιουργίας Ξανά» είχε μπει στο μυαλό του πολύ πριν στείλει την επιστολή. Και απ' ότι φαίνεται καλώς έπραξε, αφού τις ιδέες του για μια ανοιχτή οικονομία, ένα μικρότερο κράτος με χαμηλή φορολογία βρήκαν πολλούς υποστηρικτές.
Η αλήθεια είναι ότι τα νότια προάστια της Αττικής και ο επιχειρηματικός κόσμος όλης της χώρας τον στήριξαν είτε βάζοντας υποψηφιότητα στο κόμμα είτε ψηφίζοντάς τον. Έτσι σε κάτι λιγότερο από έναν χρόνο ο Βολιώτης επιχειρηματίας που ειδικεύεται στην επικοινωνία, έγινε γνωστός στην πολιτική σκηνή με το σύνθημα «όχι άλλοι επαγγελματίες πολιτικοί στη Βουλή».
Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της παρουσίας τεχνοκρατών σε κομβικά υπουργεία, ενώ υποστηρίζει θερμά ότι όλοι βουλευτές θα έπρεπε να είχαν τουλάχιστον 5 χρόνια ενσήμων προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκλογές.
Λίγο πριν τις εκλογές υπήρξαν συζητήσεις με τη Δράση του Στέφανου Μάνου οι οποίες όμως δεν ευδοκίμησαν. Έτσι και μετεκλογικά ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά» αντιστέκεται στις «σειρήνες συνεργασίας» με τη Δράση και τη ΔΗΣΥ, δηλώνοντας πως θα τιμήσει την ψήφο του ελληνικού λαού και δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα κοινό σχήμα.
Ο ίδιος αναφέρει πως ξεχωρίζει τη σκέψη και την πορεία του Στέφανου Μάνου, ωστόσο θεωρεί πως ο λόγος που εκφέρει η Δράση θυμίζει την ΚΟΔΗΣΟ και δεν συγκινεί τις μάζες.
Ο Θάνος Τζήμερος γεννήθηκε στον Βόλο το 1961 και σε ηλικία 17 ετών ήρθε στην Αθήνα προκειμένου να σπουδάσει οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ. Εντρύφησε στα Οικονομικά και στην Κλασική Μουσική (κιθάρα, πιάνο). Εργάστηκε, αδιάκοπα, από 17 ετών, και στους δύο χώρους, εκτός από την περίοδο 1984 –1986, όταν και υπηρέτησε τη θητεία του στο πεζικό.
Στο χώρο της Τέχνης εργάσθηκε από το 1978 μέχρι το 1991 ως καθηγητής σε Ωδεία, σολίστας, συνθέτης (μουσικής για θέατρο στη Γερμανία) ραδιοφωνικός παραγωγός στην Ελλάδα και στην Γερμανία, όπου έζησε τη διετία 1989 – 1991.
Η πορεία του στο χώρο του marketing ξεκίνησε το 1991 οπότε άρχισε να εργάζεται ως σύμβουλος marketing και επικοινωνίας, κειμενογράφος και δημιουργικός διευθυντής στη διαφήμιση. Πέντε χρόνια αργότερα προχώρησε στη δημιουργία της δικής του εταιρείας επικοινωνίας, τη REVERSE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!