Η πιο επιπόλαια ανακοίνωση που εκδόθηκε ποτέ από νοσηλευτικό ίδρυμα, μετά τον θάνατο ασθενούς, είναι αυτή που δημοσιοποιήθηκε από το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Μία ανακοίνωση που μπορεί να προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση σε μία περίοδο μάλιστα μεγάλης τουριστικής κίνησης στην περιοχή.
Κι αυτό γιατί, αφενός το Νοσοκομείο αποφεύγει να κατονομάσει επίσημα το στέλεχος της νόσου που ανιχνεύθηκε, αφετέρου με τον τρόπο αυτό συσκοτίζει ακόμη περισσότερη την υπόθεση αντί να την διαλευκάνει.
Μάλιστα μοιάζει ως ανακοίνωση που αποκλειστικό σκοπό έχει να υπερασπιστεί το κύρος του μικροβιολογικού του τμήματος, κι όχι να ενημερώσει την κοινή γνώμη βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους βάση.
Στις 28 Ιουνίου, στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, μεταφέρθηκε μία 41χρονη γυναίκα, η οποία παραθέριζε στην περιοχή. Η γυναίκα και ο σύζυγός της είχαν έρθει από την Γερμανία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Μετά τις πρώτες εξετάσεις στην Πρέβεζα, η ασθενής διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας, όπου νοσηλεύτηκε δύο μέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μετά έχασε την μάχη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, τα οποία διέρρευσαν με εξαιρετική ταχύτητα, στην 41χρονη ανιχνεύθηκε το δονάκιο της χολέρας.
Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, το Νοσοκομείο της Άρτας, στο οποίο υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις, δεν ανίχνευσε κάτι τέτοιο. Η γυναίκα μπήκε στη ΜΕΘ με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού.
Η ιατροδικαστική έκθεση, αναφέρει ως αίτιο θανάτου νόσημα του αναπνευστικού, ενώ σημειώνεται ότι δεν βρέθηκαν εντερικές αλλοιώσεις, που θα μπορούσαν θεωρητικά να συνδέονται με το δονάκιο της χολέρας.
Παρόλα αυτά, από το Νοσοκομείο της Άρτας, εστάλησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ δείγματα ιστού, προκειμένου να γίνουν περαιτέρω αναλύσεις. Άλλωστε όπως σημειώνουν γιατροί, ο εντοπισμός και η εξακρίβωση ενός τέτοιου στελέχους απαιτεί εξειδικευμένες αναλύσεις και εξετάσεις.
Δέκα ημέρες μετά τον θάνατο της 41χρονης, η σορός της οποίας μεταφέρθηκε στη Γερμανία, το Νοσοκομείο της Άρτας δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Μέχρι και σήμερα επίσης, καμία ενημέρωση δεν έχει ούτε η Διεύθυνση Υγείας Ηπείρου, η οποία έχει καταρτίσει πλήρη και ολοκληρωμένο φάκελο για την υπόθεση.
Έρχεται ωστόσο το Νοσοκομείο Πρέβεζας και δίνει στην δημοσιότητα μία ανακοίνωση, που βρίθει ασάφειας και γεννά πολλά ερωτήματα για την σκοπιμότητά της.
Το Νοσοκομείο αποφεύγει να κατονομάσει το δονάκιο της χολέρας, όμως αναφέρει ότι το εργαστήριό του επιβεβαιώθηκε πλήρως και συμπληρώνει ότι το στέλεχος που βρέθηκε είναι μη τοξικό...
Αναλυτικά η ανακοίνωση σημειώνει:
«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας ανακοινώνει ότι, τα αποτελέσματα του Εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν στις 28-6-2017 σε ασθενή (δημοσιεύματα χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα λάθος) ταυτίζονται πλήρως με τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΚΕΔΥ που μας έχουν αποσταλεί.
Το Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας, χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης καθώς διαγνώσκει με ακρίβεια τα δεδομένα που παίρνουν από τα δείγματα.Επίσης κάνουμε γνωστό ότι ουδεμία τοξικότητα επιφέρει το στέλεχος που ανιχνεύτηκε».
Στην ανακοίνωση πέρα από την λέξη χολέρα που δεν χρησιμοποιείται, μάλλον γιατί κάποιοι φοβούνται τον αντίκτυπο που μπορεί να υπάρξει στην τοπική κοινωνία, δεν αποσαφηνίζεται η αιτία θανάτου...
Και μπορεί τα πολιτικά στελέχη να αρέσκονται σε ανακοινώσεις που δεν λένε τίποτα, όμως όταν πρόκειται για επίσημο ανακοινωθέν νοσηλευτικού ιδρύματος, οφείλει να είναι και σαφές και κατατοπιστικό... Το Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν το έπραξε και έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη.
Σημειώνεται τέλος ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ επίσημα δεν έχει δώσει καμία ανακοίνωση, όπως συνήθως πράττει όταν εντοπίζονται λοιμώδη νοσήματα.
epiruspost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!