Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

«Ε,ναι,λοιπόν, επιστρέψαμε!», με αυτή τη φράση άρχισε την ομιλία της στο κλείσιμο του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η επικεφαλής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


«Είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί μπορούμε, με τη δέσμευση για σκληρή δουλειά», είναι το ηχηρό μήνυμα του Συνεδρίου, είπε και υπογράμμισε πως «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι άθροισμα πολέμαρχων, αλλά κίνημα λαού και ως τέτοιο μπορεί να υπάρξει και να τραβήξει μπροστά».

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε την πρόταση για εθνική συνεννόηση, συνεννόηση των κομμάτων γύρω από μια εθνική γραμμή.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι έδειξε ένα «πρωτοφανές δείγμα καθεστωτικής αντίληψης», όταν μίλησε για "θεσμικό εμπόδιο", αναφερόμενος σε απόφαση της δικαιοσύνης, επειδή διαφωνεί, και τόνισε πως η ΔΗΣΥ θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς της Δημοκρατίας, που, όπως είπε, έχουν «κλονιστεί».

Παρατήρησε ότι η ΔΗΣΥ δέχεται «επιθέσεις φιλίας» από παντού, διότι όλοι αναγνωρίζουν την άνοδο της και δήλωσε κατηγορηματικά: «Μέρος της λύσης θα γίνουμε. Δεν πρόκειται, όμως, να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός».

Μίλησε για «απίστευτο κατήφορο» όσων επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ με σκανδαλολογία και ξεκαθάρισε πως η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι «διαφάνεια για τους πάντες και παντού».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η «επίθεση σκανδαλολογίας» δεν γίνεται τυχαία, παράλληλα με το συνέδριο της ΔΗΣΥ, και ειδικότερα σε ότι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, δήλωσε τα εξής: «Επιθέσεις στον πρωθυπουργό που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν. Θα πάρουν την περιφρόνηση που τούς αξίζει, ματαιοπονούν».



Φωτογραφία του Σταύρος Κώστας.





Φωτογραφία του Σταύρος Κώστας.
Φωτογραφία του Σταύρος Κώστας.






Φωτογραφία του Σταύρος Κώστας.
Φωτογραφία του Σταύρος Κώστας.
Φωτογραφία του Σταύρος Κώστας.Φωτογραφία του Σταύρος Κώστας.Φωτογραφία του Σταύρος Κώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!