Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Δημοπρατείται το μεγάλο έργο της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα

ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ .........

Δημοπρατείται το μεγάλο έργο της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα

Συνδέει τον κόμβο Τερόβου της Ιόνιας Οδού με την περιοχή των Κατσανοχωρίων και των Τζουμέρκων (στροφές Πλάκας)
Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού δημοπράτησης του σημαντικού έργου της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την περιοχή των Τζουμέρκων.
Σε επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Β. Τζουμέρκων, Γιάννης Σεντελές με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων, Τατιάνα Καλογιάννη, ενημερώθηκε ότι εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου οι όροι δημοπράτησης του έργου και δημοσιοποιείται πλέον η σχετική προκήρυξη.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε 35 ημέρες από την δημοσιοποίηση της προκήρυξης, με πιθανότερη ημερομηνία τις 7 Σεπτεμβρίου 2017.
Το έργο θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων, καθώς συνδέει τον κόμβο Τερόβου της Ιόνιας Οδού με την περιοχή των Κατσανοχωρίων και των Τζουμέρκων (στροφές Πλάκας) και ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 31.000.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί οδικός άξονας μήκους 9,8 km, γέφυρα μήκους 134 m, πέντε ισόπεδοι κόμβοι, οδοφωτισμοί γέφυρας και κόμβων, και τεχνικά έργα απορροής ομβρίων. Θα γίνουν εργασίες οδοστρωσίας – ασφαλτικών και εργασίες σήμανσης – ασφάλισης.
Το βασικό αντικείμενο του έργου είναι ο κύριος οδικός άξονας σύνδεσης, του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού (επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων – Πηγαδιών) με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων – Γέφυρα Πλάκας με συνολικό μήκος 9,809.27 m.
Το έργο περιλαμβάνει δύο ισόπεδες συνδέσεις αυτού με την 7η και την 2η Επαρχιακή Οδό, καθώς και άλλες τρεις, που αποκαθιστούν την οδική σύνδεση με το υπάρχον οδικό δίκτυο.
Ο νέος οδικός άξονας αποτελεί σχεδόν καθολικά νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας προϋφιστάμενης οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!