Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Όλα έτοιμα για το διήμερο εκδηλώσεων στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Γαλατά, ενώ σημαντικές εκδηλώσεις θα γίνουν ακόμη σε Άσσο, λίμνη Ζηρού, Άγιο Γεώργιο και Θεσπρωτικό



Όλα είναι έτοιμα για τις διήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Τ.Κ. Γαλατά, από τον  Δήμο Ζηρού,  σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και την ενορία Γαλατά, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού και στην πλατεία της Τ.Κ. Γαλατά, με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Σάββατο 29 Ιουλίου 2017
19.00′ : Εσπερινός και Λιτανεία της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
21.00′: Χαιρετισμός Δημάρχου Ζηρού κ. Καλαντζή Νικόλαου και παριστάμενων επισήμων
21.30′: Ομιλία από τον κ. Γιαννούλη Δημήτριο, Επίκουρο Καθηγητή Βυζαντινής αρχαιολογίας και χριστιανικής τέχνης στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων με θέμα: «Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Γαλατά: 150 χρόνια από κτίσεως παρουσίας και προσφοράς».
22.15′: Μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική “ΑΠΟΛΛΩΝ” Θεσπρωτικού
Κυριακή 30 Ιουλίου 2017
Πρωί: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου
10.45′: Χαιρετισμός του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη και παριστάμενων επισήμων
11.15′: Συναυλία από Μουσικό σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του κ. Κωνσταντίνου Ράπτη.

Εκδηλώσεις σε Άσσο, Λίμνη Ζηρού, Άγιο Γεώργιο και Θεσπρωτικό

Στο μεταξύ το ερχόμενο τριήμερο πολλές και σπουδαίες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές περιοχές του Δήμου.
Πιο συγκεκριμένα:
Το Σάββατο 29 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του Σχολείου Άσσου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου και παρουσίαση του βιβλίου του Ασσιώτη συγγραφέα κ. Παύλου Χρήστου με τίτλο: “Η εκκλησιαστικο-θρησκευτική ζωή των Ασσσιωτών”.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Άσσο θα συνεχιστεί και την Κυριακή 30 Ιουλίου με Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ το αυριανό αντάμωμα ακυρώθηκε λόγω πένθους. Διοργανωτής των εκδηλώσεων στον Άσσο είναι ο Σύλλογος Αποδήμων Ασσιωτών “Μάρκος Μπότσαρης”.
Επίσης την Κυριακή 30 Ιουλίου στη Λίμνη Ζηρού θα πραγματοποιηθεί το 2o ZERO lake run (8.00 π.μ. έως 12 μ.) με διοργανωτή τον Σύλλογο Νέων Φιλιππιάδας.
Την ίδια ημέρα στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί Δημοτική βραδιά στην Πλατεία της Κοινότητας με διοργανωτή τον τον τοπικό αθλητικό σύλλογο Ηρακλή.
Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στο Θεσπρωτικό θα ξεκινήσει τουρνουά Μπάσκετ 3 on 3 με διοργανωτή τον Αθλητικό Γυμναστικό Όμιλο  (Α.Γ.Ο.Θ.) το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Αυγούστου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!