Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Δ. Καλιαμπάκος: Σ’ ένα καλοκαίρι μπορούμε να χτίσουμε το γεφύρι!

gefira pterini
Τον άθλο του πρωτομάστορα Κώστα Μπέκα, ο οποίος χωρίς να διαθέτει τα τεχνολογικά μέσα της σημερινής εποχής, κατάφερε κι έχτισε μέσα σε ένα καλοκαίρι το γεφύρι της Πλάκας, θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με την αναστήλωσή του!
Η προίκα που έχει διασφαλιστεί ανέρχεται στα 5,6 εκατομμύρια ευρώ και ο χρόνος που προβλέπεται στην τελευταία προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου φτάνει τους 36 μήνες!
Ωστόσο όλα μπορούν να γίνουν γρηγορότερα και με λιγότερα χρήματα.
Αυτή είναι η εκτίμηση του καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκου, ο οποίος ασχολείται με το θέμα της αναστήλωσης από την πρώτη ημέρα της κατάρρευσης.
«Ο Μπέκας έχτισε το γεφύρι μέσα σε ένα καλοκαίρι. Μέσα σε ένα καλοκαίρι το γεφύρι μπορεί να χτιστεί. Η εκτίμηση και η επιθυμία είναι να γίνουν όλα τα κύρια έργα μέσα στο επόμενο καλοκαίρι», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καλιαμπάκος, συμπληρώνοντας ότι αυτό που προέχει είναι το γεφύρι να αναστηλωθεί σωστά.
Το ποσοστό πάνω από 85% που θέλει την αναστήλωση, δεν θέλει η κρίση να το πάρει, ανασύνταξη της κοινωνίας, η αναστήλωση έχει διπλό συμβολισμό. Η έρευνα δείχνει ότι το θέμα φεύγει από την δημοσιότητα, πρέπει να επανέρχεται στην επικαιρότητα.
Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την αναστήλωση του γεφυριού, όπως αποτυπώνεται σε έρευνα του Πολυτεχνείου είναι εντυπωσιακό. Σε ποσοστό άνω του 85% επιθυμεί την αναστήλωση, δυόμισι χρόνια μετά την κατάρρευση...
Η έρευνα ήταν στην πραγματικότητα μια επαναληπτική εκείνης που έγινε και το 2015. Βασικός της στόχος είναι να εκτιμήσει αφενός ποια είναι η επιθυμία αναστήλωσης του Γεφυριού της Πλάκας σήμερα στην ελληνική κοινωνία και αφετέρου να αποτιμήσει και αυτή την επιθυμία αναστήλωσης, με κάποιους οικονομικούς όρους. Τα αποτελέσματα θεωρούνται εντυπωσιακά, καθώς ο χρόνος που παρήλθε δεν μείωσε το ενδιαφέρον της κοινωνικής γνώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!