Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ όσοι έχουν βγάλει λεφτά με βαλίτσες στο ,εξωτερικό!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΛΊΤΣΑ με ΛΕΦΤΑ
Αντιμέτωποι με την εφορία και τους εισαγγελείς βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι μετέφεραν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό.
Όλοι οι επίμαχοι λογαριασμοί βρίσκονται πλέον στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κορυφαία στελέχη της οποίας διαδίδουν ότι θα προχωρήσουν σε δέσμευσή τους, σε περίπτωση κατά την οποία δεν ολοκληρωθεί η αναμενόμενη συμφωνία με τη χώρα μας. Γι΄ αυτό ίσως είναι προτιμότερο, όλοι όσοι έχουν βγάλει έξω, και κυρίως παράνομα τα χρήματά τους, να τα φέρουν γρήγορα μέσα στη χώρα για να τα γλιτώσουν. Και αν δεν εμπιστεύονται ακόμη τις ελληνικές τράπεζες, είναι προτιμότερο να τα κρατήσουν στο σπίτι τους, παρά να τα έχουν στις ξένες τράπεζες, γιατί μπορεί οι ξένοι δανειστές να τα δεσμεύσουν όλα.
Λίστα με τους καυτούς λογαριασμούς των Ελλήνων στο εξωτερικό έχει στα χέρια της και η Τράπεζα της Ελλάδος ενώ το ΣΔΟΕ αναμένεται να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς σε ελέγχους νομιμότητας όλων αυτών των καταθέσεων, γεγονός που συνεπάγεται δικαστικές περιπέτειες και βαριά πρόστιμα για όσους καταθέτες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που έχουν στους επίμαχους λογαριασμούς, με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι βαρύ για τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες καταθέτες σε τράπεζες του εξωτερικού, γιατί θα βρεθούν αντιμέτωποι και με το ΣΔΟΕ και με τη Δικαιοσύνη, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όπως λέγεται είναι έτοιμη να δεσμεύσει τους επίμαχους λογαριασμούς στην περίπτωση κατά την οποία η χώρα μας, αθετήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες που έχουν λογαριασμό σε τράπεζες του εξωτερικού θα λάβουν πολύ σύντομα ειδοποιητήρια από την εφορία προκειμένου να προσκομίσουν πιστοποιητικά νομιμότητας. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση, τότε η εφορία θα επιβάλλει πρόστιμο το 30% της συνολικής κατάθεσης ενώ θα παραπέμψει και την υπόθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς.
Οι καταθέτες κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα, αλλά και με καμπάνες από τη Δικαιοσύνη.
Για τα μικρά ποσά οι καταγγελίες που θα απαγγελθούν αφορούν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος το οποίο διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.
Για ποσά άνω των 150.000 ευρώ τα οποία δεν δικαιολογούνται, θα ασκηθούν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, γιατί το αδίκημα αφορά το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!