Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Στις 13 Αυγούστου το 3nd Acheron MTB & MTRUΝ στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας

Ο Σύλλογος Πολυσταφυλιτών Πρέβεζας σε συνεργασία με την Αδελφότητα Πολυσταφυλιτών και τη στήριξη του Δήμου Ζηρού, διοργανώνει το 3ο ACHERON MTB & MTRUN. Πρόκεται για τους 3ους αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας (MTB) & Ορεινού Τρεξίματος (MTRUN) οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στο Πολυστάφυλο, με ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ. και αφετηρία και τερματισμό την όχθη του ποταμού Αχέροντα στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας.
Το μήκος της μεγάλης διαδρομής για το Ορεινό τρέξιμο είναι 15 χιλιόμετρα με θετικό υψομετρικό προφίλ 650 μέτρα (Εικ.1), ενώ της μίνι διαδρομής (fun) είναι περίπου 4 χιλιόμετρα και με θετικό υψομετρικό προφίλ 180 μ. (Εικ.2). Η διαδρομή για τους αθλητές της Ορεινής Ποδηλασίας είναι μήκους 31 χιλ. με θετικό υψομετρικό προφίλ 1200 μέτρα και περιλαμβάνει κατά το μεγαλύτερο μέρος μονοπάτια με τεχνική δυσκολία (Εικ.3).
Οι αγώνες είναι OPEN και μπορούν να λάβουν μέρος σύλλογοι, ομάδες και μεμονωμένοι αθλητές. Οι δύο διαδρομές είναι μικτές: κυρίως μονοπάτια, δασικοί δρόμοι, διάσχιση του ποταμού Αχέροντα και ελάχιστα συνδετικά σημεία με άσφαλτο. Το τερέν είναι κυρίως χωμάτινο με φυσική σκίαση λόγω του πυκνού δάσους και με συνεχόμενη εναλλαγή του υψομετρικού προφίλ.
Οι απονομές θα γίνουν για όλα τα αγωνίσματα και τις κατηγορίες την ίδια μέρα και ώρα 14:30, θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι: ο πρώτος Κύπελλο και μετάλλιο, οι άλλοι δύο μετάλλιο, ενώ μετάλλιο συμμετοχής θα πάρουν όλοι οι υπόλοιποι. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει πριν τον αγώνα να υπογράψουν ειδική δήλωση ότι είναι απόλυτα υγιείς και ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη. Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχουν σταθμοί υδροδοσίας, ιατρική κάλυψη και βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης από εθελοντές ιατρούς, φυσικοθεραπευτές και εθελοντές διασώστες!
Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετοχών θα γίνει συγχώνευση των κατηγοριών. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγών των διαδρομών και των όρων διεξαγωγής των αγώνων. Θα υπάρχει φωτογραφική κάλυψη και όλες οι φωτογραφίες θα είναι δωρεάν!
Μετά τις απονομές θα ακολουθήσει party με δωρεάν γεύμα για όλους τους αθλητές.
Για τους αθλητές που θέλουν να διανυκτερεύσουν διατίθενται δωρεάν δύο κατασκηνωτικοί χώροι (Camping) με ντους και τουαλέτα.
Σημειώνεται ότι την παραμονή των αγώνων και συγκεκριμένα το Σάββατο 12 Αυγούστου το βράδυ, στον χώρο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων θα διοργανωθεί το 9ο ACHERON RIVER PARTY, στον ποταμό Αχέροντα.
Το κόστος συμμετοχής για τους αγώνες είναι 10 ευρώ (καταβάλλεται στη γραμματεία την ίδια ημέρα, ως ενίσχυση στο Σύλλογο Πολυσταφυλιτών). Περιλαμβάνει τη συμμετοχή στον αγώνα, γεύμα μετά τον τερματισμό (όσοι διανυκτερεύσουν στο Camping θα έχουν και πρωινό), μετάλλιο για όλους, επαγγελματική φωτογράφηση δωρεάν, κατασκηνωτικό χώρο, ιατρική & διασωστική κάλυψη, νερά χυμούς, μπάρες δημητριακών, κλπ.
Εγγραφές: μέχρι και Κυριακή 6 Αυγούστου, μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στη σελίδα στο Facebook: 3rd Acheron MTB & MTRUN μέσω e-mail: polistafilomtb@yahoo.gr (αναγράφοντας: όνομα, ηλικία, σύλλογο, τηλέφωνο, διεύθυνση) ή τηλεφωνικά στο τηλ: 6977356003 (Καρζής Κων/νος).
Οι κατηγορίες για τα δύο αγωνίσματα MTRUN & MTB είναι:
ΑΝΔΡΩΝ:
Γενική
Εφήβων
Α1 18 -29
Α2 30 – 39
Α3 40-49
Α4 50 και άνω
ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
Γενική
Νεανίδων
Α1 18 -29
Α2 30 – 39
Α3 40-49
Α4 50 και άνω
Fun (MTRUN) μία κατηγορία ανδρών και γυναικών
-Πολυπληθέστερου Συλλόγου
Έφηβοι μπορούν να τρέξουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση και παρουσία γονέα και εφόσον γνωρίζουν το άθλημα και διαθέτουν πολύ καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητη η χρήση κράνους για όλους τους αθλητές της Ορεινής Ποδηλασίας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!