Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Το ΚΕΕΛΠΝΟ «αδειάζει» το Νοσοκομείο Πρέβεζας… «Δεν πρόκειται για κρούσμα χολέρας»!!!

esoteriko nos
Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε το ΚΕΕΛΠΝΟ, αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε εξ αιτίας της πρόχειρης, ασαφούς και παντελώς άστοχης ανακοίνωσης που είχε προηγηθεί από το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, σχετικά με τον θάνατο μιας γυναίκας από την Γερμανία.
Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν έχει προηγούμενο και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.
Ουσιαστικά επρόκειτο για μία ανακοίνωση όπου αφήνει να εννοηθούν πολλά και δεν λέει τίποτα με αποτέλεσμα να προκύπτει αβίαστα το ερώτημα, ποια ήταν η σκοπιμότητα δημοσιοποίησής της, περίπου δύο βδομάδες μετά τον θάνατο της άτυχης γυναίκας!
Αν ο διοικητής θέλησε να «διασκεδάσει» το λάθος στις αναλύσεις που του αποδόθηκε από ρεπορτάζ, υπέπεσε σε ένα πολύ μεγαλύτερο λάθος, αφού ο ρόλος ενός νοσοκομείου δεν είναι να κάνει μικροπολιτική αλλά να διαφωτίζει με την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.
Πιθανότατα ο συντάκτης της δεν συμβουλεύτηκε κανέναν γιατρό, γιατί αν είχε κάνει έναν τέτοιο κόπο σίγουρο θα είχε αποφύγει το μπάχαλο που προκάλεσε.
Και μπορεί στην ανακοίνωση εντέχνως και με σκοπιμότητα να αποφεύγεται οποιαδήποτε αναφορά στη λέξη «χολέρα», όμως στα δημοσιογραφικά γραφεία ήταν γνωστό εξ αρχής ότι οι αρχικές αναλύσεις της Πρέβεζας έδειχναν δονάκιο χολέρας και με αυτή ακριβώς την διάγνωση διακομίσθηκε η ασθενής στο Νοσοκομείο της Άρτας.
Το Νοσοκομείο της Άρτας αντιμετώπισε το περιστατικό με την δέουσα σοβαρότητα και με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή. Η υποψία και μόνο για μία σοβαρή, λοιμώδη νόσο, υποχρέωσε την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος να προχωρήσει σε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα... Μόνο που στην πορεία το λοιμώδες νόσημα δεν επιβεβαιώθηκε από τα δικά του εργαστήρια, ενώ η έκθεση του ιατροδικαστή Άρτας αποδίδει τον θάνατο σε αναπνευστικό νόσημα.
Στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, εντέχνως και πάλι, δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο, παρά μόνο αναφέρεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαίωσε τις δικές του αναλύσεις και θέλοντας να μετριάσει την όποια κοινωνική αναταραχή σημειώνει ότι δεν πρόκειται για τοξικό στέλεχος, χωρίς όμως να αναφέρει ποιάς νόσου....
Το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωση, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για κρούσμα χολέρας.
Αναλυτικά αναφέρει:
Το κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν θάνατο γυναίκας τουρίστριας από χολέρα, διευκρινίζει τα κάτωθι:
Στις 05 Ιουλίου 2017 το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώθηκε σχετικά με ασθενή, η οποία κατέληξε με εικόνα πολυοργανικής ανεπάρκειας στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Άρτας την 01/07/2017.
Πρόκειται για γυναίκα 42 ετών, που ήρθε στην Ελλάδα από τη Γερμανία στις 24/06/2017 για διακοπές και διέμενε σε οικογενειακή εστία με συγγενείς. Στις 29/06/2017 παρουσίασε εικόνα αναπνευστικής δυσχέρειας και επισκέφθηκε το Κ.Υ. Καναλακίου από όπου και παραπέμφθηκε στο Γ.Ν. Πρέβεζας και εν συνεχεία στο Γ.Ν. Άρτας.
Ο εργαστηριακός έλεγχος έδειξε στέλεχος vibrio nontoxigenic στο αίμα που δεν παράγει την τοξίνη της χολέρας, κατά συνέπεια δεν πρόκειται για κρούσμα χολέρας. Το ακριβές αίτιο θανάτου είναι υπό διερεύνηση ενώ παράλληλα διερευνάται και η πιθανότητα μόλυνσης πριν την άφιξη της γυναίκας στη χώρα μας.
Με βάση τα δεδομένα των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα με παρόμοια συμπτώματα στην περιοχή, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για άλλα πιθανά κρούσματα στην Ελλάδα, ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας στον γενικό πληθυσμό.
epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!