Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Πρόγραμμα 1ου Συμποσίου γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου

Εμφάνιση PROSKLHSh 1o SYMPOSIO.jpg



1η ημέρα
Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

19.00: Προσέλευση.
19.30: Έναρξη με την είσοδο της Φιλαρμονικής “ΑΠΟΛΛΩΝ” Θεσπρωτικού και την παρουσία μελών  χορευτικών τμημάτων, ντυμένα με παραδοσιακές στολές. Παραδοσιακή μουσική από τη Φιλαρμονική Θεσπρωτικού.
19.50 Χαιρετισμοί.
20.00: Ομιλία από τον Τάσο Τόλη επίτιμο πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με θέμα 'Η γεύση αποτελεί πολύτιμο στοιχείο του πολιτισμού μιας χώρας ή μιας περιοχής'.
20.15: Ομιλία με θέμα την παραδοσιακή διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες στην Λάκκα Θεσπρωτικού από την κα Φρειδερίκη Νάσση (Γυμνασιάρχη Θεσπρωτικού).
20.35: Ομιλία με θέμα “Μεσογειακή και δυτικού τύπου διατροφή: Θετικά και αρνητικά” από τον διατροφολόγο κ. Ευάγγελο Κίτσιο.
21.00: Παρουσίαση πίτας από τους Συλλόγους, συνεταιρισμούς, νοικοκυρές και επαγγελματίες.
Επίδειξη ανοίγματος φύλλου για πίτες & παρασκευή πίτας και ψωμιού από μέλη των συμμετεχόντων συλλόγων και μαγείρων.
Κεράσματα και επιδείξεις προϊόντων από τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Συμπόσιο.
22.00 Ολοκλήρωση προγράμματος 1ης ημέρας με διασκέδαση από τοπική παραδοσιακή ορχήστρα και τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων.


   2η ημέρα
Σάββατο 15 Ιουλίου 2017
19.30: Έναρξης 2ης ημέρας.
20.00: Οι παλιότεροι μαγειρεύουν. Επίδειξη παραδοσιακού τρόπου μαγειρέματος στη γάστρα από μέλη του Συλλόγου Νικολιτσίου.
20.30: Επίδειξη μενού με τοπικά προϊόντα και επίδειξη μαγειρικής από μαγείρους μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος non teste.
21.00: Οι παλιότεροι μαγειρεύουν. Επίδειξη παραδοσιακού τρόπου μαγειρέματος στο καζάνι από τον κ. Κοντέβα μέλος του Συλλόγου Ζερβού “Πασχαλιάδα”.
Παρουσίαση παραδοσιακών σκευών και περιγραφές χρήσης τους (Συλλέκτης λαογραφικών σκευών Αναστάσιος Λαμπρούσης και Λαογραφικό Μουσείο Ριζοβουνίου). Δρώμενο “ο Γανωτής”.
21.30: Παρουσίαση από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, Συνεταιρισμούς, νοικοκυρές και επαγγελματίες, τοπικών πιάτων με χαρακτηριστικά του τόπου μας (ατομική ή οικογενειακή παρουσίαση).
22.00: Παρουσίαση συντελεστών και παραγωγών. Απονομές.
Παραδοσιακό κέρασμα από τους συλλόγους με πίτες, φαγητά, γλυκά και εδέσματα παρασκευασμένα κυρίως με προϊόντα παραγωγών του Συμποσίου.


Κυριακή 16 Ιουλίου
19.30: Έναρξη 3ης ημέρας
Open Kitchen. Μάγειροι, νοικοκυρές και κάτοικοι του Δήμου μαγειρεύουν παραδοσιακά. 
20.00: Χαιρετισμοί και ευχαριστίες συλλόγων και παραγωγών.
20.30: Αποτελέσματα Συμποσίου.
21.00 Διασκέδαση με το συγκρότημα του Δημήτρη Υφαντή και τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων της περιοχής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!